24rodopi.com/Общество

Благодарствено писмо за полицейски служители, издирили 27-годишен турист в района на Дяволския мост в община Ардино, е получено в ОДМВР-Кърджали, съобщиха от дирекцията.

Д-р Стефка Дюлгерова и Лилия Николова от Плевен изказват признателност към полицаите, които са намерили младежа на 9 януари тази година малко след 21,30 часа до природната забележителност.

Сигнал в дежурната част на РУ-Ардино постъпил около 21 часа, приет от служителя Митко Кехайов. Незабавно е организирана група, която тръгва към Дяволския мост. В писмото си двете жени пишат, че в притеснението си са забравили да попитат за имената на служителите, които открили внука им и го настанили за нощувка в къща за гости в града. От допълнително проучване стана ясно, че двамата служители, участвали в издирването на туриста, са младши разузнавач Мирослав Кичуков и младши експерт Илия Газенов от РУ-Ардино. Те споделиха, че младежът е бил намерен 40 минути след подадения сигнал в добро здраве, но уплашен и неориентиран как може да се прибере в града. Полицейските служители го прибрали и настанили в стая за гости, където да пренощува.

Това не е първата спасителна акция на двамата служители в РУ-Ардино. През месец юни 2023 година  заедно със свои колеги те са участвали в екипите за издирването на 86-годишен жител на село Ябълковец, който беше напуснал дома си. След две денонощия възрастният човек беше открит жив и в сравнително добро здравословно състояние в гориста местност. Тогава неговата дъщеря също изрази своята признателност към полицейските служители, които според нея са пример за гордост и подражание с упоритостта си и навременните действия за спасяването на човешки живот.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/1/24 12:25

    Не бяха тези служители,но нали са от Криминална полиция, а от охранителният състав не може да ги пишат във вестник. Защото това е РУ Ардино.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/1/24 13:31

    В Ардинската полиция има доста неуредици. Кат се занимава с нормалните граждани да ги следи след всеки ъгъл и да им пише фишове. В същото време цяло Ардино знаят къде се продават наркотици и кой, но криминална полиция не знае нищичко.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/24 15:45

    Е Началника на криминална е силен

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/24 16:50

    Митака приел сигнал
    Браво

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.