24rodopi.com/Общество

Третият по големина язовир в страната “Студен кладенец” беше зарибен от Съюза на ловците и риболовците в България с един тон трикилограмови шарани. Условията за зарибяването бяха отлични. Температурата бе около 5 градуса по целзий, а водата хладка, което се оказа благоприятно за над 350-те шарана, съобщават от Националния ловно-рибарски съюз.

По време на събитието бе обявена и идеята за въвеждане на режим “хвани-пусни”, с което ще се гарантира развитието на трофейни екземпляри и ще подобри здравословния статус на рибите.

Обхватът на режима предвижда да бъде въведен в района започващ от язовирната стена в посока Запад, преминавайки през местността „Дарец“, „Ловен дом“ и завършващ при „Боюк дере“, намиращо се при устието на р. Нановица. През февруари ще бъде обявено и общественото обсъждане на предложението.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/1/24 12:25

    Първо, още не е прието за хвани пусни и второ, тези са най-големите бракониери!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/1/24 12:41

    Браво, хвани пусни е много добро нещо, но трябва да има и контрол за бракониерите .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/24 13:10

    Какво е един тон шарани за този язовир?! Всичко което се прави от тези от дивечовъдния участък е да се ограничи достъпа на хора там, за да си правят далаверите!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/24 13:27

    То има и големци които бракониерстват по яз.%Ст. кладенец" като някои след това ги хващат. Жалко, че след това нищо не им правят . Даже санкции не им налагат . Българска работа .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/1/24 13:44

    Асковлии са голяма напаст

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/1/24 15:07

    Това да не е частен водоем, хвани та пусни? Тези от Еленовото да си въртят далаверите, големи пари играят там, но рано или късно ще си намерят майстора.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/1/24 15:22

    А зам. директора на стопанството дето открадна лодка на полицай, и той ли е като рибата ХВАНИ ПУСНИ?!?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/1/24 16:02

    Тия дето имат вила на Дарец ще се погрижат с мрежите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/1/24 19:58

    Че то от "Биюк дере" до нулата е струпването на рибата особенно когато си хвърлят хайвера!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.