Гюнер ШЮКРИ

Ловната дружинка в ардинското село Млечино удря в неделя 320 кила глиган в землището на Червена скала. С два точни изстрела го поваля 64-годишният Яшар Осман от Горно Прахово -1 към дружинката в Млечино. Сутринта гоначите вдигнали дивото прасе и то било подгонено от кучетата. Бягайки из землището животното излязло най-напред пред Яшар Осман, който го улучил, но не смъртоносно.

"След първият изстрел животното не падна. Продължи да бяга, но с втория изстрел около гърдите го повалих. Още не мога да повярвам, но най-важното е, че няма произшествия", сподели опитният ловец от Горно Прахово. Десетина души едва успели да завлекат глигана до микробуса, с което го закарали в Млечино. Кантарът отсякъл 320 килограма.

Според млечинските авджии огромната дива свиня е на около седем или осем години. Глигите са огромни, сигурно ще бъдат оценени с трофейна стойност. Кожата се препарира. Ловците заснеха на видеокамера огромнот прасе и се снимаха за спомен. Глиганът ще бъде разфасован на парчета съгласно ловджийския обичай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/11/10 10:40

    Браво на дружинката

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/11/10 10:51

    Колко хубаво си избягахте от жените. Колко хубаво не прекопахте градинката, въпреки хубавото време. Колко хубаво ядохте и пихме в балкана. Колко хубаво развазвахте мръснишки истории. Ама що трябваше да убивате горкото животинче.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/11/10 18:42

    starşi neden saklanmış

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/11/10 16:52

    askolsun toscalilara

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/11/10 20:38

    това прасе нее 320 килограма 200 няма кърджали като обиха 220 килограма и го теглиха и изглежда по голямо от това то бива бива слагане ама чак толкова

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/11/10 22:49

    Görsel NO 1: 13+1+1yavru(çocuk)+1köpek=16 Hiç fark yok...
    Görsel NO 2: Fırıncı Mümin derisinden iyi seccade olur mu diye düşünüyor.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.