Родителите на една от спасените край скалите в Созопол ученички – Мирослава, пропътуваха разстоянието от Кърджали до Ловеч, за да се срещнат със спасителя, съобщава БТВ. Както 24rodopi вече писа, Общината в Ловеч ще награди с Почетния знак на града и хиляда лева 20-годишния Христо Кънчев, който преди седмица спаси от удавяне в морето двете 15-годишни ученички.
Родителите на Мирослава подарили на Христо икона и цветя.
„Ако не беше той, щеше да има още едно загинало дете, всъщност дължа живота си на него - моя и на детето. За мен дъщеря ми има вече два рождени дни", споделя майката Роза Димитрова. За Христо Мирослава написала писмо, в което го нарича герой.
„Аз знам, че няма разлика между героите и обикновените хора, всички ги е страх от смъртта, въпроса е, че това, което правят едните ги прави герои, а това, което не правят другите ги прави обикновени хора. Не е героизъм, просто реагирах на момента и това беше всичко, казва Христо.
На 30 август Христо е един от двамата, които се спускат да спасяват давещите се момичета. Успява да издърпа едно от тях с помощта на разклонител. Запомнил сините очи на Мирослава.
От тази година Христо е студент във Великотърновския университет. Мечтае да стане учител и да иска да научи бъдещите си ученици да са съпричастни.


-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти. Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/9/11 23:52

    brawo na hristo!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/9/11 23:53

    Това момче заслужава благословията не само на родителите на Мирослава, а и на всички хора от Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/11 13:19

    Спасителят Христо заслужава и държавно отличие за храброст!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/9/11 23:21

    Браво,Христо!Мъжествена и достойна постъпка.Заслужава адмирации!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/9/11 10:49

    мирослава също има връзка с крумовгард майка й е живяла и учила в крумовград голям късмет щеше да е още по страшно трагедията

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/9/11 17:27

    Майката на Мирослава е живяла в същия блок в който сего живеят родителите на Едит,ако не и в същия апартамент.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.