Тежък старт на седмицата в Източните Родопи. Само за ден трима пешеходци са били блъснати в региона, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.
Както 24rodopi първи писа, на ул."Стефан Стамболов" (новия мост) в Кърджали автомобил "Ауди" с водач Й.Н.(30) при движение с несъобразена скорост не успял да спре навреме и ударил изскочил на платното 35-годишен мъж.
Пострадалият  е настанен в болница с фрактура на крака. Образувано е  досъдебно производство. Ще припомним, че мъжът е бил в нетрезво състояние и крачел зигзагообразно по осовата линия.
Отново при движение с несъобразена скорост в Ардино "Фолксваген", управляван от Е.Е.(33), блъснал 33-годишна пешеходка, която пресичала улицата. Водачът напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Издирен е по-късно.
При пресичане на пешеходна пътека на бул."Беломорски" в областния център 26-годишна е била ударена от "Фолксваген" с водач А.Я.(73). Пострадалата  е прегледана в Центъра за спешна помощ и освободена. Алкохолните проби на шофьорите от пътните произшествия са отрицателни. Съставени са им актове.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/1/13 10:34

    На 73 годишна възраст е престъпление да се шофира.Трябва да има някакъв праг на възраст след който да се иззема свидетелството за управление.Нарушено зрение и забавени реакции са често срещани при хората на възраст.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/1/13 11:17

    Да даде господ да доживееш и ти до 73 г. за да видим ще расъждаваш ли така тогава. Макар и на тази възраст на човек му се налага да шофира , а и не всички са със забавени реакции може би съдиш по себе си.Човек сам усеща кога да се откаже да шофира.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/1/13 12:08

    До 11:17 - колега прав си до голяма степен ! А и аз познавам хора на около70г. който сам се отказа и на над 80г. който все още има куража и си шофира, макар и доста рядко и само по нужда ! Всички тези фактори са строго индивидуални !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/1/13 13:43

    До 12:08 не зная ти колко си годишен но направи една съпоставка с младите и старите шофьори кои по- често бъркат. Тези които имат трудов стаж по 40-50 години или тези с по една две години. Младите които смятат че са по способни и сигурни в себе си , карат сбясна скорост ,а често и без книжки- като съдя по децата на един комшия та затова и често стават катастрофите с младоците - мамини и таткови синчета.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/1/13 13:54

    73 godisnite pone ne karat sistezatelno....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/1/13 15:33

    Моя дядо /бог да го прости/ караше до 75 годишна възраст някъде. ПОсле самия той се отказа. Изтече му книжката и каза, че няма да е подновява, защото смята, че няма смисъл "вече годинките са ми в повече да не направя беля. закъде толкова ми трябва кола" Друг негов приятел и набор /тази година ще навървши 88г./ продължава от време на време да си кара Жигулката. :)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.