Тежки обвинения си отправят лобитата на кандидатите за директор на театър „Димитър Димов" в Кърджали, разкриха за 24rodopi източници от министерството на културата.
Във ведомството, оглавявано от Вежди Рашидов, в понеделник приключи последният етап от конкурса, в който участваха трима души – досегашният директор Пламен Панев, гравитиращият около сдружението „Перперикон Мелпомена" Димо Димов и режисьорът Виктор Бурилков.
Резултатите трябваше да бъдат обявени до края на седмицата, но заради скандалите най-вероятно името на победителя ще стане ясно другата седмица.
Пламен Панев бе сочен за фаворит заради добрите резултати досега и високата оценка, която получи преди два месеца от ръководството на министерството. Отделно за него лобира и режисьорът в театъра Димитър Игнатов, който е близък с Рашидов.
В последните дни обаче особено активни станали ортаците в сдружение „Перперикон Мелпомена" Петър Савчов и археологът Николай Овчаров, които предприели тактика за „пробив на свързания със сдружението Димо Димов". Ще припомним, че сдружението усвоява всяко лято държавни и общински средства за организиране на фестивал в Кърджали.
„Нещата са много грозни. Опитват се да внушат, че министърът ще назначи Димов, защото уж бил член на ГЕРБ в Кърджали. Още по-грозно е да се тръби из Кърджали, че видите ли, лицето Х ще стане директор, защото ментор му е Овчаров, който пък се сближил с Рашидов покрай обещаните 1 000 000 лева за Перперикон. Отвратително е, когато из коридорите на министерството се препредават думи на археолог, че хора от кръга на министъра ще участват в усвояването на тези пари. Комисията работи и никой не се интересува кой каква партийна книжка има и кой на кого обещава рушвети", разказаха от министерството.
„Гвоздей" в представената от Димов в понеделник концепция за развитие на театъра в Кърджали бил… развитието на фестивала „Перперикон".
От документите на сдружението стана ясно, че Димов е получавал средства в почти всички издания на фестивала.
От ГЕРБ в Кърджали отказаха коментар по темата, но подчертаха, че Димо Димов не членува в партията.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

38 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/2/13 19:52

    В това сдружение жени няма ли бе, само пръчове са, много е съмнително. Вежди, бягай от тази дружинка.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/2/13 19:52

    без вуйчо владика никой за никъде не става

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/2/13 19:52

    льохми мръсни долни и гадни...това министерство си остана КОМУНИСТИЧЕСКО! язък...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/2/13 20:14

    Ех Вежди, ех Рашидов...какво да кажа... голяма си гнида, ачкьопек, не се наяде бе, "творецоооо"

    ОтговорИзтриване
  5. Кр. Ф-ва12/2/13 20:20

    Някой в министерството на културата иска Кърджали отново да им стане Хранилка (помните ли агент Петко и Професора колко пари раздаваха на ляво и на дясно, че и на някои бивши министри и си купуваха Благодетели?). Сега те им връщат, но и ще искат още много и много. Тежко на театъра!!!...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/2/13 20:27

    Савчов достътъчно краде от проектите, да си натиска парцалите, да не се бута там ,където не му работата. Той няма умствен капацитет за този пост.
    Фестивалът "ПЕРПИРИКОН" му е бащиния.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/2/13 20:34

    гьотферени.

    ОтговорИзтриване
  8. Агент Гоце12/2/13 20:46

    Алооо крадците не се ли наядохте бееее?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/2/13 21:27

    Кво им харесвате на тея двамата Игнатов и Панев бе?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/2/13 22:04

    Вие не разбрах те ли, че в Кърджали театър няма да има. Искат да го затворят.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/2/13 22:46

    То Кърджали си е театър. За съжаление трагичен.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/2/13 23:26

    Българите не подозират, че на улицата в Гърция протестира целият гръцки народ, от ученици до пенсионери, включително и инвалиди. По никакъв начин не се забелязват признаци на пренасяне на гръцките протести в България, въпреки, че българите са в много по-тежко икономическо положение отколкото редовия грък. Докато в България минималната заплата е 135 евро, в Гърция тя дори и след орязването и е 586 евро, но това някак си не стига до умовете на българите. Те дори изпитват злорадство и едва ли не щастие от случващото се в Гърция. Българите са убедени, че редовите гърци са виновни за натрупването на въпросният неизплатим дълг и ще трябва да си понесат последствията. Те не виждат в случващото се опит за заробване на цяла една нация, а просто получаване на заслуженото. Българите никога не биха проумели, че протестите в Гърция са една адекватна обществена реакция, на едно общество образовано в ценностите на истинската демокрация, защото както споменах по-горе българите са идейно неграмотни.

    Освен, че са идейно неграмотни, българите не биха могли да се противопоставят на осъществяването на нашите интереси поради своята бедност, дезориентираност и стрес. Въпреки, че са най-бедните в Европа, голяма част от тях попадна под властта на банките, чрез тегленето на кредити за щяло и нещяло. Веднъж взели кредит, те се превърнаха в тотални роби на системата. Неспособността и затрудненията които срещат да погасяват кредитите си им се втълпяват като собствени грешки и им се насажда чувство за вина и малоценност, а от там те губят и малкото вяра в собствените си сили и възможности. Те не могат да осъзнаят, че са станали жертва на измама от страна на финансовите институции, които едностранно определят и могат да изменят както си искат условията по отпуснатите заеми. Вместо да въстанат и да се противопоставят бурно, като общество на въпросната въпиюща несправедливост, те се затварят в собственото си нещастие и чувство за вина.

    Българите не осъзнават, че те самите са част от държавата и като такива биха могли да я принудят да действа в защита на техните интереси, а не въпреки тях.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/2/13 08:35

    До агент Петър,Савчов - агенте,я си гледай мършевото фестивалче Перпериконче!Тоя Димо ти ли го обеси на хранилката?!Ей,агента си е агент,сега ще се върне в театъра и там да мърсува,както е мърсувал като АГЕНТ ПЕТЪР!!!Ако Вежди си е на мястото ,ще анулира и нов конкурс ще насрочи,заради тия Овчаров и АГЕНТА ПЕТЪР– Савчов ,щото я се е пръкнал в театъра АГЕНТ ПЕТЪР – САВЧОВ то ще се види ,далаверата.

    ОтговорИзтриване
  14. Единствения достоен за този пост е Димо Бодуров

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/2/13 10:01

    Този Димо май е мюре,на агент Петър.Агента ще се върне в театъра да съсипва и пак за далавери .Вън агентите !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/2/13 10:33

    23:26 КАКВО ОБЩО ИМА КОМЕНТАРА ТИ БЕ...С ТЕАТЪРА...ЗА НЕ СИ МИСЛИШ ЧЕ НАШИЯ ТЕАТЪР Е ГРЪЦКИ...АКО ПОДРЕМЕМ ОЩЕ МАЛКО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/2/13 10:40

    Питам след като заплатите които получават в театралите, от къде на къде ще решава само министерството кой ще е директор?
    Я да излязат тези хубостници и да кажат ТОЧНО КАКЪВ ТЕАТЪР ЩЕ ПРАВЯТ. Защото в Кърджалийския театър има свестни представления и те са САМО ДЕТСКИТЕ. Гледали ли сте Албена с тези ЧАРШАФИ по сцената. Това е малоумното решение на някого, а ние може би трябва да разберем, че това е брашното във воденицата и на всичкото отгоре трябва да им платим за го гледаме!!!!!!! Докато селяни и доносници дошли от сто страни на страната управляват театъра ни, ТЕАТЪР НЯМА ДА ИМА. И оня с бялата коса дето си вее перчема вече 30 години в Кърджали няма ли кой да го махне БЕ!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/2/13 10:55

    10:40 Ей ти там, не разбираш от театър и туй то,"Албена е страхотно представление,а тия детските на некадърника самозван режисьор Бочуков са пълна простотия,

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/2/13 10:56

    тоя с белия перчем коли и беси без да му мигне окото с помощта от горе. а театралите защо мълчат?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/2/13 12:49

    Пак ли Овчаров дава мнение; пак ли той точи зъби за мангизи и позиции?! Хайде стига вече, че ми писна от него! Окраде труда на Иван Балкански, окраде Кърджали, за да си купи къщи в Златоград, беше човек на Първанов и Стефан Данаилов, сега е сол ташак на Рашидов. Да му се отнеме почетното гражданство, защото е срам за Кърджали. Няма историк в България, който да не подложил на съмнение и критика археологическите му "открития" само ние му се лезим и му се възхищаваме. Що пари отмъкна от общината, от Министерството на културата, от спонсори. Сега акъли ще дава и за театъра. И това е с една едничка цел - ЛИЧНАТА МУ ДАЛАВЕРА!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/2/13 13:09

    Театъра да се закрие ,той бестуи е превърнат в авто къща зградата да се превърне в нощен еротичен бар, там ще се намери работа и за съкратените артистки
    А в сградата срещу театъра си имаме не само театър ами и цирк

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/2/13 15:00

    Това го напишете или препечатайте във Фейсбук!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен13/2/13 15:00

    Направете Кирил Пецев директор

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/2/13 16:01

    До 10:55
    Игнатов, защо не ти издържат нервите? От старост ли или от некадърност? Май е от второто! Ха ха ха!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/2/13 16:07

    Театъра се издържа само от детски представления!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен13/2/13 17:13

    айде Игнатов стягай си багажа и да те няма,та да си отдъхне театъра

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен13/2/13 17:14

    куклен театър а едно куклено представление нчмат

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен13/2/13 17:22

    дали ще е Димов или Панев театъра се ръководи от г-н Генов той коли и беси там,вижте само каква вила си е направил на язовира от де тоя материал, а театъра няма материал да си направят един свестен декор

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен13/2/13 17:27

    Направете директор на театъра ,големият артист инж,Илиев

    ТОЙ МОЖЕ ,ТОЙ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДОРИ И ТОВА КОЕТО НЕ МОЖЕ

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен13/2/13 19:41

    факти:
    кмета в театър не влиза
    областната също
    за зам. кмет по културата да не говорим.
    художници йок,
    склуптори също...
    култур трегери тоже.
    е, какъв театър има в Киркали?

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен13/2/13 19:57

    Сафчов стана директор благодарение на Д. Христова. Той комунист, тя седесар, ама като дойде време за кокала заедно ръфат.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен13/2/13 20:19

    ей тая дора христова е навсякъде дето може да има келепир, не се наяде тая... и савчов и овчаров не се наядоха брей че наглеци...

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен13/2/13 21:24

    Крадливи мекерета.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен14/2/13 12:00

    Незнам колко,ще повлияе моето мнение за избора на директор в театър „Димитър Димов" Кърджали .
    Аз не познавам друг човек като-Пламен Панев с такава фантазия и въображение и толкова отдаден на театъра . Кърджали не позволявайте да ви отнемат превилегията да се радвате на изскуството.”Не превръщайте ТЕАТЪРА в музей”!!!

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен14/2/13 12:44

    вярно е голямо въображение има Панев особено в източването на пари

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен14/2/13 12:45

    каква Христова бе Генов точи всичко

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен14/2/13 15:46

    Не съм чувал досега в театрите да има толкова пари че чак да се точат и иэточват.Нещо се бъркате с някой политик!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен14/2/13 17:14

    питайте генов къде отиде материала от сцената. нещастници.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.