Действията на г-н Енимехмедов са абсолютно недопустими и неговото героизирание може да доведе до непоправими последици за гражданското общество в България, каза президентът Росен Плевнелиев.

"Провокациите към толерантността на българските граждани са абсолютно недопустими. Случилото се с Ахмед Доган е престъпно деяние, което под никаква форма не трябва да бъде толерирано. Категорично осъждам опитите за героизиране на постъпката на Октай Енимехмедов", посочи президентът след политическите консултации днес с председателя на ДПС Лютви Местан и членове на ръководството на партията.

Като президент, още в деня на това недопустимо действие, аз призовах всички политически партии да не политизират казуса и да дадат шанс на компетентните органи да си свършат работата, припомни президентът.

Днес аз заставам плътно зад държавните институции, прокуратурата и всички останали, които носят и отговорността за това да посочат конкретно мотивите на извършителя, а и ако има други, които са част от този процес – също да бъдат намерени и изправени пред съда, заяви държавният глава, цитиран от Вести Бг.

Някой прави опит, добре планиран, да представи Енимехмедов като носител на политическа теза, коментира Лютви Местан.

Нападателят на Ахмед Доган е изпълнител на политическа поръчка, която имаше за цел физическа ликвидация на председателя на партията, подчерта отново той. А сега нападателят е основен инструмент за реализиране на не по-малко опасен сценарий, който засяга целостта на българското общество, допълни Местан.

Снощи станахме свидетели на едно откровение на нападателя на г-н Доган, което според нас, е открит призив за насилие – при това публично отправен, каза Лютви Местан.

Той цитира думи на Октай Енимехмедов от писмото му до Слави Трифонов: "Щом аз, студентът от УАСГ успях, всеки въоръжен с повече кураж би могъл да го направи".

"Това е публичен призив към насилие. Ние твърдим, че някой стои зад тези думи на Октай Енимехмедов", каза Местан.

Според него "чрез героизирането му се цели провокиране повторно на анти-ДПС настроенията в българското общество", а с това се цели и радикализирането на тези настроения, както и ескалацията им до връхната точка, която да се достигне по време на предизборната кампания.

Ако ме питате кой е авторът на този сценарий, ще кажа този, който има интерес изборите да се проведат в неспокойна обстановка, добави той.

"Кой по-конкретно седи зад тези идеи - тези, които часове след покушението вече поръчаха удобни следствени експертизи, подмениха квалификацията на деянието от опит за убийство в хулиганска проява. За съжаление това беше направено от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов", заяви Местан.

По-късно той уточни, че не знае кой стои зад поръчението за нападението на Ахмед Доган. Местан призова случая с нападението над Ахмед Доган да се поеме от Националната следствена служба, а не от МВР.

 

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/13 18:03

    Жалко за България! Местан започна да НАРЕЖДА.Кой си ти Бе Местан?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/2/13 18:45

    az ,kato turchin mnogo mi dreme dali shte ubiyat mafiota Dogan.vajno e da nyamat problemi semeystvoto mi .a nie, turtsi i balgari si jiveem dobre .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/2/13 19:00

    А на мен като турчин, ми дреме, ако убият който и да е гражданин на България, няма значение дали е мафиот, политик или магазинер. Демокрацията не бива да се бърка с анархия. Който е доказано виновен да бъде съден и пратен зад решетките, никой няма право да отнема човешки живот! И пак българи и турци да си живеем добре!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/2/13 19:05

    ей, това местан си мисли, че всички действат както тях едно време - стряскаха народа си за да гласува за тях от страх, мина това време....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/2/13 19:16

    stevi dreme skoro badete tarpelivi

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/2/13 19:57

    4estit praznik

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/2/13 20:40

    Do18,03 Mestan e lider na politiceska partiya DPS.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/2/13 05:15

    До 20:40 Местан е лидер на мафиотска клика обсебила правата и свободите на български граждани. Престъпник до престъпник това е ДуПиСе. Нe mutlu turk olmak ve gercekleri gorebilmek.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/2/13 07:33

    ЛЮТВИ МЕСТАН Е АГЕНТ ПАВЕЛ КОЙТО Е СЛУЖИЛ НА РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ НА БКП И ТОДОР ЖИВКОВ АКО Е ЛЪЖА ДА ПУКНА ЗАКЛЕВАМ СЕ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/2/13 08:22

    Местан да престане да говори за етнически войни и да плаши електоратаси. Защото с тези негови глупости губи всеки изминал ден.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/2/13 08:53

    Много се подмазва тоя!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/2/13 09:03

    Касим Дал идва

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/2/13 09:08

    ОКТАЙ Е ГЕРОЙ ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА I-ва степен !!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/2/13 09:21

    А бе, г-н Плевнелиев! Че не става нищо от теб, не става, ама чак сега го разбираме! Да героизираме тогава крадеца Доган, а ! Недей се хваща на въдицата на тези доносници от ДПС, щото който го е правил, добро не е видял! Виж Касим Дал е нещо друго! Адам гиби адам!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/2/13 09:21

    Хей Лютви, Лютви, народът гладува, а ти все още се опитваш да подвеждаш и лъжеш. Вече не ти вярват , скрий се някъде дангалак такъв. Не разбра ли, че ДПС няма вече и ако е останало нещичко, то е с изтекла трайност. С Вас е свършено,ПОВЯРВАЙ НИ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен15/2/13 09:30

    касим дал идва да духа

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен15/2/13 09:34

    И местан и президента се страхуват за кожите си и за целостта на политическата олигархия, кпято ни ограбва нагло и безцеремонно вече 23 години, затова е тоя рев.Такива като тях вече се напикават нощем от страх, като гледат протестите във Варна, София, Пловдив, Велико Търново срещу ЕРП - та.Скоро народният гняв ще застигне и тях.Народе в АТАКА.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен15/2/13 10:06

    Хора разберете ,че този Местан със своя език на онраза със своето противопоставяне едни срещу други цели съддаване на етническо напрежение

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/2/13 10:17

    Кой ръководи ДПС.ДОНОСНИЦИ-Бивши Седесари . И Местан и Бисеров Са рожби на СДС .Какво чакате още от такива нищожества яхнали неграмотния електорат

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен15/2/13 11:15

    Не съм адвокат на Цветанов ,но той и никой друг освен народа не герореизира ОКтай.Народа го иска ,защот се изправя срещу една паплач -Доносници ,които 24год-им изпива кръвчицата на онеправданите турци и помаци .Така че Местане не дей датърсиш причината другаде.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен15/2/13 13:12

    Октай-Президент

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен15/2/13 16:54

    ОКТАЙ СИ Е ГЕРОЙ ! А ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ШУШУМИГА И НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ГЛАВА С ПЛЕВНЕЛИЕВА !

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен16/2/13 13:16

    ГЕРОЙ Е ДА.....))) ТОВА МОМЧЕ ОПЪЛЧИЛО СЕ СРЕЩУ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛЕТИЦИ,ДОНОСНИЦИТЕ НА ДС ВЙЖДАЙКИ ЧЕ ЕДЪРЖАВАТА И НАРОДА НЕ СЕ СПРАВЯТ КАКВО ДРУГО ДА ПРЕДПРИЕМЕ СРЕЩУ ХОРА ИЗПОЛЗВАЩИ ВЯРАТА,ЕТНОСТА И РЕЛИГИЯТА ЗА СВОЕ ОБЛАГОДЕНСТВАНЕ И ЗАБОГАТВАНЕ? А ЕЛЕКТОРАТА МУ ДА ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен16/2/13 16:35

    13:16. НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.