ДПС с 19 зам.-министри – 10 са одобрени, останалите 9 – в сряда

19 от зам.-министрите в правителството на Пламен Орешарски ще бъдат от ДПС. 10 от тях бяха одобрени във вторник. Другите 9 имена ще бъдат ясни в сряда.
След като на ДПС в Кърджали им бе отнет единият депутатски мандат, регионът губи битката с другите региони и при зам.-министрите. Засега само двама са свързани с Кърджалийско, като още преди 20 дни беще ясно, че Мукаддес Налбант и Неджми Али ще влязат във властта.
Трима от зам.-министрите по време на Тройната коалиция получават доверие за още един мандат. Момчилградчанката Мукаддес Налбант ще бъде зам.-министър на образованието, а джебелчанинът Неджми Али – на отбраната.
Бюрхан Абазов ще бъде един от тримата зам.-министри на земеделието. Той пребори крумовградчанина Юнал Тасим, който може да заеме друга ключова длъжност в изпълнителната власт.
Жени Стайкова все още има 60 процента шанс да стане зам.-министър на здравеопазването, а Раиф Мустафа е с 40 на сто – за зам.-министър на вътрешните работи, довериха от двете партийни централи.
В Кърджали областният управител ще бъде от БСП, а в Хасково – от ДПС. Това се договориха още БСП и ДПС. Имената на одобрените администратори вчера са подадени на премиера Пламен Орешарски. Двете формации до късно във вторник обсъждаха кой да бъде областен управител на Смолян. ДПС настояваше да получи поста на всяка цена.
Бисер Николов, от гражданската квота, но номинация на БСП, ще бъде назначен за областен управител на Кърджали. В Хасково първи държавник в областта ще бъде депутатът Мехмед Атаман.
Айсел Руфат от Шумен става зам.-министър на екологията, а журналистката Велислава Кръстева, която досега работеше в пресцентъра на ДПС - зам.-министър на екологията. Близката на Христо Бисеров - Светла Дянкова, бивш депутат от СДС, ще бъде заместник на социалния министър Хасан Адемов.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/6/13 20:51

    Лека корекция. Редакцията трябва да знае че тези двамата може някога да са се раждали в Джебелско и Момчилград, но отдавна не са свързани с региона.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/6/13 20:55

    tova sa moshenisite na dps vzemete i peevski da se kombinirat kakvo izbirame kakvo ni predlagat

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/6/13 20:55

    Мукаддес и Неджми са от роднинската квота на Лютви.

    ОтговорИзтриване
  4. неам нерви11/6/13 21:04

    Пак ли тези бе? Не си ли спомняте за евтините апартаменти, които Налбант накупи на себе си и сина си в София пак на този пост?! Мнооого ви е къса скамейката депесари!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/6/13 21:48

    Кумец как си братле?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/6/13 22:15

    60% за Стайкова утре ще са -6%. Нещата си идват на мястото!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/6/13 22:26

    И кво сега, Стайкова да не огряна ли? Ааа, не така, жената си купи диплома от Москва!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/6/13 22:45

    20:55
    По скоро са от роднинската квота на Доган-ДС ! Все пак не трябва да си забравим родословното си дърво !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/6/13 22:51

    Ей много сте прости и завистливи ....Доц. Жени Стайкова вече е зам .министър ...успокойте се сем.Коджаманови .....а г-жа Зайчева ще и се наложи отново да се върне в нейното любимо училище , но това са реалностите ....нима госпожата забрави , когато заплашваше директора на РЗИ-Кърджали , но дойде видовден ....или както хората казват палачинката се обръща...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/6/13 22:53

    Много сте се притеснили от областта за д-р Стайкова , но не берете грижа за нея , а му мислете вие дето ви назначиха на ръководни места без стаж, конкурси самуилови войни на местната сорбона и разни други възпитаници на земеделски и миньорски колежчета ....но истината боли , какво да се прави ще има червена метла , колкото и да роните сълзи...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/6/13 22:58

    Тази злоба ще Ви погуби дребни душици ....елате да видите първо какво е направено в РЗИ -Кърджали и тогава пишете неграмотните си памфлети .....има от какво да се поучите...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/6/13 07:02

    Абе какъв Лешников решавал,каквото каже Доган,това е.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/6/13 07:05

    Дипломата на Ж.Стайкова, назоваваща се "доцент" не е от Москва, а от Ленинград.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/6/13 08:03

    I DVAMKATA SA ZA DRUGO MQSTO STIGA SA GRABILI VE4E 68 GODINI KOMUNISTI4ESKA KLIKA ...DPS I BSP E RAVNO NA ATAKA EVALA NA BKP ZNAE I KOTIRA KADRITE SI OSOBENO TAKIVA KOITO SA PRIZVANI VE4NO PO NASLEDSTVO DA PREDSTAVLQVAT REGIONA .. STIGA VE4E S TEZI UYDURMI GOLEMIQ EKSPERT NEDJMI NE E LI MNOGO SME6NO DAJE E TAJNO..??!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен12/6/13 08:06

    Леле, Марияна Точева е писала цяла нощ! Другарко Маринова, няма да те вземат в Голямото село!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12/6/13 08:27

    Който е бил мъжка секретарка на Бахри Юмер получава право да бъде два мандата заместник-министър.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен12/6/13 09:05

    Амаааа експертно правителство,а.Досущ,като СЪСЕЛА,колкото е той експерт.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен12/6/13 10:25

    Трябваше Коджаманов да бъде зам.министър. Той е кадърен и има административен опит. Беше оластен на кърджалийска област

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен12/6/13 12:16

    Аха, даже министър трябваше да бъде Кождаманов, а Бойка Арабджиева да му е заместник, та да видиш тогава Министерство на локумите и високопарните фрази

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен12/6/13 15:00

    Nedjmito e istinskata majka sekretarka v DPS,
    a ne pokoyniya M. Emin, bog da go prosti.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен12/6/13 15:28

    Кемал Фаик е най великккк

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен12/6/13 17:07

    BRAVOOOOOOOOOOOOOO SAMO NASHITE....
    CAMURDAN OLSUN BIZDEN OLSUN............DPS

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен12/6/13 17:14

    На Кемал Фаик, можеш само връзките на обувките да му вързваш! Човекът е експерт и си разбираше от работата, но герберастите не траят по-умни от тях, камо ли знаещи.
    Всички трябва да се равняват по Боко, да са еднакво тъпи, за да се разбират.
    "Колкото по-тъп е един гербераст, толкова повече ще го бутатме в кариерата, щото няма съмнение, че е Наш" Из "Принципи за кариерно израстване и герберастване" на Гадница Таушанковица

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен12/6/13 21:53

    17:14 това се отнася в пълна сила и за вашите умни вишисти от ДуПиСе...Две думи на бългавси не знаят и от 5 км. си личат ама за големи капацитети се имате. На есен всички обратно ще си дойдете по родните села и повече няма да мислете за парламент...това беше последния ви шанс, но е за малко...жалко!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен17/6/13 22:02

    По думите на новия зам.-министър Мукаддес Налбант, Васил Левски е бил закононарушител и османската полиция с право си е вършила работата да го преследва. Игнатов уволни Налбант, обявявайки я за човек, посягащ на националната сигурност на страната, заради опита й да подмени историческото ни минало.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен19/6/13 00:20

    Malko podranihte s habeneto na ligi pokrai novite naznachenia, kakto varvi niama i dva meseca da se poradvate na Sofiata.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/6/13 00:22

    ПУБЛИКУВАНЕ НА КОМЕНТАР

    Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
    ***********************************************
    Коментарът ви ще се покаже, след като бъде одобрен.
    ????????????

    E kak taka hem ne nosite otgovornost hem gi odobriavate ili ne komentarite???? Ili ednoto ili drugoto... kak niama da nosite otgovornost za neshto koeto odobriavate?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.