Как баба Джемиле се върна от оня свят

 

79-годишната Джемиле Реджеб получи сърдечна криза, тръгна с такси да дири медицинска помощ и едва след двучасово обикаляне и прехвърляне от лекар на лекар, стигна до болницата в Момчилград.

Живеещата сама в село Хаджийско жена имала силни болки в гръдния кош. Дошъл в селото гостенин с такси откликнал на молбата за помощ и я закарал до близкото село Фотиново, където има Спешен център.

„Там й казаха, че екипът от Спешното е на адрес, а джипито д-р Валентинова не може да я прегледа, защото личният лекар на бабата имал кабинет в Кирково. Нямаше как да я оставя и потеглихме за Кирково.

Д-р Енчева я прегледа и веднага насочи към районната болница в Момчилград", разказа пред наш репортер водачът на таксиметровата кола.

На бабата не е отпусната линейка и тя поема с такси по третия етап от премеждието си - от Кирково до Момчилград. Там веднага е насочена към кардиолог, който установява сърдечната криза и Джемиле Реджеб е настанена за лечение в болницата.

Докато пътувала между Хаджийско, Фотиново, Кирково и Момчилград възрастната жена на три пъти изстенала „Този път си отивам" и давала указания на шофьора на кое от децата си, които са в Турция, какво да предаде.

 

 В новия брой на "Родопи войс":

Все повече села остават без доктори

Кметове дават пари, храна

и подслон на джипита, те бягат


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/13 08:47

    Дано господ я запази и да е жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/7/13 08:55

    to bilgariq iyi doktorite ne preglejdat..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/7/13 09:20

    Дано Господ да не даде на никой да се разболее,иначе ни жална майката :/ Само да завърша унито тази година и заминавам и аз от тази скапана държава!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/13 09:46

    Това което се случило с тази женичка същото го пожелаван на докторите които не са я прегледали.....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/7/13 11:57

    а защо не мислите, тази жена защо е зарязана от близките и? И сега лекарите са виновни защо не изпълняват роднински задължения. И нейната лекарка я е прегледала и я е насочила където трябва, а това че няма лекари запитайте предишните управляващи и ДПС кметовете дето са като едни тюфлеци в селата.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/7/13 12:55


    д-р Митков директор на ЦСМП-Кърджали Доста тенденциозно написана статия.Възможно е екипа ни базиран във Фотиново в момента да е изпълнявал повикване или транспорт на болен до Кърджали.Но подобна жена не е търсила медицинска помощ нито на тел150 нито на тел 112.Ако беше го направила щеше да я посети най-близко разположения екип.А защо личната лекарка не е подала сигнал до ЦСМП не мога да коментирам.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/7/13 14:01

    Наистина е тенденциозно написана статията. Кой е авторът на статията? Защо не е подписана? А докторите, тях не ги обвинявайте, те си вършат работата, доколкото им позволяват условията в тази страна.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/7/13 14:20

    И защо да е написана тенденциозно статията? Описан е конкретен случай, явно жената или човекът, който я е придружавал не са звъннали на тел.112 или 150, а са тръгнали с такси да търсят лекар. Никой не обвинява Спешна помощ, проблемът е, че няма лекари по селата. Дано правителството да реши в на-скоро време този проблем. На онзи, който пише, че жената е зарязана от близките си ще му кажа само да не коментира неподготвен. Дори и да имала близки до себе си, ако не са лекари какво биха могли да направят? Да я закарат с кола до лекар, което е направено от чужд човек, има ли някакво значение дали има близки или не? Човешкият живот в този случай може да бъде спасен само от лекари. Което е направено в крайна сметка. И бабата, и лекарите са имали късмет. Ако беше починала, пътувайки от лекар на лекар, кой щеше да носи отговорност?
    Доктор Митков, да сте живи и здрави всички работещи в Спешния център.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/7/13 14:35

    aman ot taq speshna pomosh deto e v selo Fotinovo pochti vinagi na adres a gsm nomera za speshi povikvaniq izkluchen ,,,,, i kvo pravim sega

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/7/13 17:23

    Vsi4ki doktori, vkl ot spesna chakat rusvet i dadata na zaplatata a dr mitkov e vinoven, zastoto e padnal tolkova nisko 4e e tragnal da se obyasnyava vav foruma

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/7/13 17:35

    До 14.01. Тука май наистина имат вина докторите, които са я прехвърляли от доктор на доктор. Къде е Хипократовата клетва, която положиха тези доктори, толкова ли е трудно и отнема много време да й дадат поне първа помощ. Докога ще се залъгваме с тези лични лекари и твой - мой човек.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/7/13 20:40

    Така е в България.Нищо да не ни учудва.Но всеки рано или късно получава заслуженото.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/7/13 01:45

    KORUPTSIYA, KORUPTSIYA, DIVA MRISNA KORUPTSIYA NA VSYAKIDE V KIRDJALI. DOKATO NE SE VZEMAT MERKI ZA KORUPTSIYATA, I HILYADA GODINI DA MINAT TAZI SIBANA DIRJAVA NYAMA DA SE OPRAVI.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/7/13 11:35

    elate vijte v momchilgrad nyama svestni doktori vsicki sa rushvetcii.

    ОтговорИзтриване
  15. Dano da ne se poqvqt na tozi svqt kato valentinova. Mama q napravi slqpa a tate moje samo da si obslujva nujdite.
    . Nqma napravleniq

    ОтговорИзтриване
  16. Ima Li hipokratova kletva za d-r Valentinova ot selo Fotinovo

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.