120 дръвчета за 100-годишния си юбилей засадиха сутрин учениците от 7 и 8 клас на най-старото училище в Кърджали - СОУ „Отец Паисий". Новата гора е на мястото на боровата горичка, опожарена преди повече от 6 години, в близост до Астрономическата обсерватория. За инициативата ДЛС „Женда" предостави разнообразни дървесни видове. Така вече в горичката на Кърджали и неговите приятели има 22 брези, 40 обикновени смърча, 30 броя бял и черен бор, 3 сребристи смърча, 10 двугласки, 15 кедъра и по една гръцка ела и липа.
От 20-ти октомври до 3-ти ноември изложбата „Родина" на Ирина Руперт става част от събитието „Германия празнува с Кърджали". „Родина" е описателният надслов на серия фотографии направени от авторката. На седем години тя емигрира от Казахстан в Германия. Години по-късно предприема автобиографично пътуване през Източна Европа назад към корените си.
Акцентът на изложбата е върху индивидуалното усещане на всеки човек към Родината – къде е тя – там където си се родил, където си израснал или някъде другаде? Или просто я носим със себе си като вързопче от детски спомени, уловени мигове и изживени емоции?
Изложбата „Родина" ще бъде открита на 20 октомври от 16 часа във фоайето на Дома на културата в Кърджали. За събитието в Кърджали пристига лично посланикът на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер.
Днес в 13.30 часа стартираха футболните срещи от турнира, посветен на Деня на Кърджали 21 октомври. Първи на терена излязоха състезателите от Подгрупата. Срещите се играят по системата „всеки срещу всеки". Участници са футболните клубове „Кинекс", „Искра", „Родопски сокол" и „Боровица". В късния следобед започнаха срещите и между ветераните. Тимовете са от община Комотини, Гърция, Констанца – Румъния, Чорлу – Турция, и Община Кърджали.
Утре турнирът продължава с футболни срещи между децата на футболните клубове „Арда 1", „Горубсо Мадан", „Искра Черноочене" и „Борислав"-Първомай.
Срещите са с начален час 10.00. От 16 часа утре продължава надпреварата между тимовете на ветераните.
В неделя – 20 октомври, играят отборите младша възраст. Преди обяд на терена сили ще мерят „Левски" - Крумовград, „Арда" -Кърджали, „Брестник"- Пловдив и отбора на Свиленград. От 15 часа е насрочено официалното закриване на футболния турнир. Очаква се лично кметът да връчи купите на победителите, а за всички участници община Кърджали е осигурила награди.
Днес на откриването участниците във футболния турнир бяха поздравени от зам.-кмета на общината Елисавета Кехайова, която им пожела оспорвани битки на футболния терен и победа за най-добрите.


-----------------------------------------------------------------
Научи повече за рекламата в Интернет с български топ маркетолози; вземи 10% отстъпка само до 25-ти октомври!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.