Убиецът с БМВ-то в село Пенево е изоставил блъснатия човек на пътя без да се увери дали се нуждае от помощ и се укривал около 90 часа.

Тялото на мъж е открито на пътя на входа за село Пенево на 8 ноември м. г. около 22,30 часа, а водачът на БМВ-то – убиец е задържан на 12 ноември към 17 часа.

При арестуването на 44-годишния Д. С. било невъзможно да се докаже дали по време на инцидента в нощта на 8 ноември е бил пиян.

От прокуратурата твърдят, че Д. С., който вече бил осъждан, е шофирал след консумация на алкохол, но след като в съда не са представени солидни доказателства, обвиняемият се отърва с условна присъда.

Както вече 24rodopi.com писа, шофьорът, който уби човек на пътя в село Пенево и избяга от местопроизшествието, получи условна присъда. 44-годишният Д. С. К. няма да шофира в следващите 2 години и 6 месеца, но няма и да влезе в затвора.

47-годишен мъж бе открит мъртъв на 8 ноември 2012 година в село Пенево. Трупът бе намерен към 22.30 часа от млад мъж. При извършения оглед на място не бяха открити следи от насилствена смърт.

Заключението на съдебния лекар след аутопсията обаче е, че мъжът е бил прегазен от автомобил. При организираните издирвателни действия криминалисти от РУП-Кърджали са открили "БМВ", собственост на Д.С.

Д. С. К., женен, осъждан, с основно образование, е признат за виновен в това, че на 8 ноември 2012 година в село Пенево, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил „БМВ" модел „318ТДС", нарушил правилата за движение: - чл. 20, ал. 1 от ЗДП като не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал и чл. 20, ал. 2 от ЗДП - при избиране на скоростта на движение не се е съобразил с релефа на местността, със състоянието на пътя, с конкретните условия на видимост, с характера и интензивността на движение, за да бъде в състояние да спре при всяко непредвидено препятствие, да намали скоростта и в случай на нужда да спре, когато възникне опасност за движението; - чл. 21, ал. 1 от ЗДП - като е избирал скоростта на движение на пътното превозно средство в населено място е превишил разрешената скорост до 50 км./ч., като е управлявал превозното средство с несъобразена скорост от 53 км./ч.; - чл. 116 и чл. 5, ал. 2, т. 1 от ЗДП, задължаващи го да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците, и по непредпазливост причинил смърт на Й. Й. Й. от село Бленика, като е избягал от местопроизшествието".

Окръжният съд в Кърджали осъжда Д. С. К. на наказание "лишаване от свобода" за срок от две години, като го признава за невиновен в това, да е извършил деянието в пияно състояние.

Изпълнението на така наложеното наказание „лишаване от свобода" се отлага за срок от три години. На Д. С. К. е наложено и наказание „лишаване от право да управлява МПС" за срок от две години и шест месеца. Той трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 2077 лева и 82 стотинки.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив в петнадесетдневен срок.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/13 10:37

    Толкова ли струва човешкия живот в България .Не ви ли е срам господа прокурори и съдии утре може да сгазят вашите деца .Пак ли такива присъди ще дадете .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/10/13 11:24

    e kato ima osnovno obrazuvanie KOI mu e dal knijka i pravo da ubiva?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/10/13 12:21

    tozi go poznavam ot skalna glava, na 8 mi nosta bil v penevo trup piyan, oste drugiya den se znaese 4etoy q ubi, a vie pisahte nqma usilie za smirt 4oveka bese sqlo pregazen.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/10/13 12:42

    ТОВА МОЖЕ ДА СТОРИ САМО ЕДИН ПРОСТ ТУРЧИН , НЕ ,ЧЕ ИМА УМНИ ТАКИВА !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/10/13 13:09

    В Пенево какви са ???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/10/13 13:10

    10:37 . ТОЛКОВА , ТОЛКОВА ! ДАЖЕ И ТОВА Е МНОГО !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/10/13 14:11

    какъв по етност и този ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/10/13 14:25

    точно защото е оставил човека да умре, а не го е спасил като го закара в болница, трябва да има тежка присъда, какво е това калпаво правосъдие в тази държава, без туй вече все по малко хора вярват в миризливата съдебната система, скоро хората ще трябва да си направят частно правосъдие.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/10/13 15:12

    do12.42 Sled 500 godisna vakanciq na osmancite,ti za bilgarin li se misli6.Bay ganCO se misli za naj vis6eto sistestvo na planetata,no ne osiznava,4e jivee v toalatnata na Evropa.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/10/13 17:54

    ЛЕКА НОЩ НА АДМИНА !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/10/13 19:00

    Качете снимка на този боклук.Нека го знаем кой е и ако го засечем да кара кола да звъним на 112 за да не убие и друг човек.А роднините на пострадалият да си го накажат,както подобава.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/10/13 19:41

    tova 4e e tur4in kakvo vi preci na vas boklusi takiva,komunisti smotani,a za tozi izrod dojivoten zatvor,dobre 4e ne e bilgarin ina4e i tova nakazaniye nyamase da poluci

    ОтговорИзтриване
  13. МОДЕРАТОРА ? Преди повече от 3 часа бях побликувал нещичко,което е в отговор на :

    Анонимен
    27/10/13 15:12 ,но сте си от една партийка и за това не се четем!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.