Хиляди изпратиха в последния им земен път 5-мата загинали гурбетчии от Кирковско и Момчилградско днес.
Първото сбогуване беше пред дома на шофьора на микробуса Емир Мустафа в село Загорски, където дойдоха над 1000 души. Погребенията бяха през час, като последното погребение бе в ранния следобед.
Днес бе погребан и гурбетчията от село Дрангово, който почина във Франция от туберкулоза.
Общинските администрации в Кирково и Момчилград поеха всички разходи по погребенията.
Над двеста души от района, включително и съседни села се събраха да изпратят в последният им път свекър и снаха в момчилградското село Лале.
75-годишният Шукри Реджеб и 38-годишната Сабрие Халил загинаха в зверската катастрофа край монтанското село Добри дол в нощта срещу четвъртък.
Шукри и Сабрие живели в скромна къща зад училището в село Лале. Старецът бил много религиозен и ходел редовно на джамия. Големият му син Фикри прогонен от недоимъка заминал за Австрия за да търси препитание. Това станало още в зората на демокрацията. При него отишла и голямата снаха. Установили се във Виена.
Както вече 24rodopi.com писа, снахата се разболяла от рак на гърдата. Настанилия в болница. Била в тежко състояние. Шукри и Сабрие тръгнали за Виена, за да я видят и дадат кураж. Вместо това ги сполетяло по-голямо нещастие.
Сабрие оставя сираци момче и момиче. Младежът се сгодил наскоро с девойка от Истанбул. Била насрочена сватба през октомври в хубав ресторант в мегаполиса. Сабрие така и не можа да се порадва на щастието на сина си.
Както вече 24rodopi.com писа, първото погребение днес бе в село Загорски, където 1000 човека се простиха с Емир Мустафа.
Преди обедната молитва цяло Фотиново се прости със Севдие Мустафа Осман. Съпругът й Ахмед Бейсим Осман е смазан от нещастието. Дворът на дома му бе пълен с хора, които се опитваха да го утешат. Най-много обаче страдаха трите му дъщери.
Ахмед работи в Антверпен, Белгия, като шофьор на тир. Върти волана от година и половина.
Като гурбетчия се препитава от 5 години. Покойната Севдие била готвачка в стола на турска фирма при строителството на пътя за Маказа. В злополучната нощ Севдие пътувала да види мъжа си.
Ще припомним, че днес бе погребан и гурбетчията от село Дрангово. Той почина във Франция от туберкулоза в началото на февруари, но едва вчера тялото му бе транспортирано до летище „София“. За транспортирането на тялото на родопчанина от Франция, Общината в Кирково организира кампания и събра 9 000 лева.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. allahim sabir versin,basiniz saolsun...

    ОтговорИзтриване
  2. Hasan Yuse8n Rumeli D15/2/14 16:36

    Allah rahmet eylesin.Basiniz saolsun.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/2/14 17:23

    Боже, каква трагедия! Какво става...? Лека им пръст на всички починали! На близките - съболезнования и да бъдат силни! Всички знаем, че смъртта не се приема лесно... Това е най-тежкото изпитание за живите ...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/2/14 18:25

    ВСИЧКИ КОИТО СА АГИТИРАЛИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДПС ИМАТ ВИНА ЗА ТАЗИ МНОГО ГОЛЯМА ЧОВЕШКА ТЛАГЕДИЯ ЗАЩОТО ДПС НЕ ПОЗВОЛИ ДА СЕ ИНВЕСТИРА В РЕГИОНА ХОРАТА СА ПРИНУДЕНИ ДА ТЪРСЯТ ПРЕПИТАНИЕ ДРУГАДЕ .ПРЯКА ВИНА ЗА ТАЗИ КАТАСТРОФА ИМА ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ НА ДПС КОИТО ЧРЕЗ ДАИ ПРИНУДИХА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ДА МИНАВАТ ПО ЗАОБИКОЛНИ И НЕПОЗНАТИ ПЪТИЩА ЗА ДА ИЗБЕГНАТ САНКЦИИ .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/2/14 18:55

    partiyata DPS prinudi horata da tarsyat prehrana v germaniya - sega organızızrat pogrebenıya ot satata tazı partıya

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/2/14 19:43

    Аде стига бе, хората погребват най-близките си, вие за политика говорите.Болни гербаджии.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/2/14 19:53

    ne samo dps vsi4ki partii sa edin dol drenki koy se interesuva za bednia narod tryabva grajdanska voyna no horata ne sa edinni da ima edinstvo i da se mahat vsi4ki laynari ot parlamenta mamka im mrisna fasistka pobirkaha naroda dokato tuk na zapad vsi4ko e 4isto i kristalno 4udya se kakiv nedostatik imame nie ot zapada nali prefi bese v bg ray koy koy unistoji vsi4ko????

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/2/14 21:14

    За мъртвите или хубаво или нищо, но все пак има виновен и това е шофьорът на буса, който е карал с превишена скорост, а не политиците! Никой никого насила не е карал да заминава където и да е било! Просто голяма част от хората на село избраха да работят като миячи и чистачи, в орънжерии, да берат ягоди и прочие в чужбина, за повече пари, отколкото да сеят тютюн и картофи! Това е истината!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/2/14 23:04

    То да сееш картофи и тютюн но да то платят пари а не за стотинки да работиш защо тук е по евтин тютюна ако го изкупят за тия пари както на запад никой няма да си напусне семейство и къща да иде там да се труди плати на народа за да останат тук в България

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/2/14 00:50

    Да се спре превозите с микробуси и които са возили да сега да ги проверят колко данъци са платили до сега, кметът на Кържали няма толкова заплата колкото те печелят.Надяваме за напред да няма микробуси за една колко жертви дадохме Кърджалийско.Ако наистина работи правосъдието и МВР то ще ги следи до сега какво именищ си направиха.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/2/14 01:32

    ANA YANDIK.......GLUPAK ...Nikoy ne ot kef po PATISTATA ... Dayte Rabota.na
    Horata ...Ne OT TOPOLA DA BERAT
    KRUSI...ANADUNMU ...

    ОтговорИзтриване
  12. Ти знаешли как се печелият тия пари, да и шофиорите имат вина! Имали друк мачин за от селяване в БГ....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/2/14 18:18

    До 18 25 майкати да еба

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/2/14 18:53

    ALLAH rahmet eylesin yatikari yer cenet olsun insallah
    geride kalanara ALLAH sabir versin

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/2/14 09:52

    alo deputati ot DPS kradete hlyaba na detsata na toya beden narod no NE ZABREVETE EDNO ŞTE DOYDE DEN TE ŞTE Vİ HVANAT ZA VAŞİTE YAKİ TOGAVA ŞTE VİDİTE VİE

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/2/14 14:50

    allah rahmet eylesin. allah anacina, esine sabir selamet versin ve ogullarina simsiki sarilsinlar. yikilmasinlar onlar icin ayakta dursunlar!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/2/14 01:06

    Защо бе хора,защо сте такива.Хората страдат по близките си,а Вие все за политика говорите,няматели грам човечност във вас,какви такива хора сте вие? Лека им пръст на хората да почиват в мир,Бог е отредил,че така било писано да стане и е станало,никой друг нее виновен затова:)Не виждатели в какво време живеем сплотете се и птворете сърцата си,не бъдете толкова студени хора,утре и на Вас може да се случи,болката е неописуема :(

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/2/14 22:42

    Offf leka im prast :(

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.