„Само 3 минути по-рано е трябвало да потегли от Винево кърджалийският „Опел" и днес нямаше да станем свидетели на тази драма. Точно когато колата е била на моста, 5-метрова вълна също е стигнала до моста. Била е същата ситуация като с танковете, които Върбица глътна преди години и издави войничетата. Демерджи дере е коварно също като Върбица*. Тук се събират всички потоци от балкана", коментира пред 24rodopi.com Бейхан Ахмедов, който беше един от десетките, които търсеха от ранни зори до 17.00 часа днес изчезналите във водния ад 4-ма кърджалийци.
По обяд бе открит трупът на 56-годишната Ресмие Лютви Рамадан. Малко по-късно от кметството поясниха, че е загинала 29-годишната лекарка Ширин Мюмюн Рамадан. Издирваха се още 4-годишният й син Мерт и баща й Мюмюн Хакиф Рамадан, също на 56 години.
„Вълната е била огромна, почти 5-метрова. Придошлата река носела изкоренени дървета. 4-мата си тръгнали от Винево към  към 22.30 часа. Приливната вълна е заляла моста, когато те са стигнали до него и чак към 4.00 днес сутринта водата се отдръпнала и се видял мостът", поясни още Ахмедов. 
„Астра"-та излетяла от мост. Буйното Демерджи дере влачело колата стотици метри по течението.
Рано сутринта местен жител забелязал возилото, вътре нямало хора.
На 5-тия час от претърсването на района бил открит трупа на Ресмие Рамадан, която е била учителка на втори клас в гимназията в Черноочене.
Живеещата в квартал „Възрожденци" в Кърджали фамилия гостувала на сестрата на Мюмюн - Басрие от Винево, за да й изкажат съболезнования за трагично загиналия й син два дни по-рано. Тръгнали за Кърджали към 22.30 часа.
Минути по-късно кметът на Винево Фикрет Иса решил лично да провери състоянието на проблемния мост. На 9-тия час от валежа мостът вече бил залят и кметът позвънил на Спешния телефон 112, за да алармира, че Винево е пред бедствие. В този момент той не допускал, че трагедията вече се е случила.
29-годишната Ширин е най-младата лекарка в областната болница в Кърджали. Тя е започнала работа в Спешното отделение преди две години, а отскоро работела и в кардиологията. Баща й бил инструктор в Кърджали. Последно работел към Селскостопанския техникум в Кърджали, но бил съкратен.
Синът на Мюмюн и Ресмие е гурбетчия в Германия и се очаква утре да се върне в България.
Лекарите и сестрите в Многопрофилната болница в Кърджали са буквално вцепенени от новината за трагедията край хасковското село Винево.
"Сринати сме! От сутринта звъним на мобилния телефон на Ширин, но не отговаря. В непрекъсната връзка сме с колегите от Спешното в Хасково, няма отникъде официално потвърждение, че именно нашата Ширин е загинала", заяви началникът на отделението д-р Леман Рашид. Молим се това да е само слух, вие от медиите не бързайте да я погребвате, това съсипва много хора, добави тя.
Утре спасителната акция ще продължи, като се очаква водолази да се гмуркат в близкия микроязовир.
Движението по моста пък вече е забранено заради опасност от срутване.

Видео - тук

*В утрото на 12 декември 1990 година река Върбица, край Момчилград, погълна 7 войници, двама офицери и 1 сержант. Шестима от тях останаха завинаги без гробове. 11 души се спасяват по чудо.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/14 19:25

    Някой трябва да понесе отговорност. Това са 4 жертви.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/4/14 19:50

    abe yey gospoda niye glasuvame za nisto razbirateli horata umirat nyakoi mislat za pari

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/14 20:00

    Ey kmete stom znaete cesese sluci takiv inciden dosega so neste predpriyeli merki sago koyi se podnesat vinata koysa saga vinovnite. Jalmie mnogo edno semeystvo si otide

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/4/14 20:48

    виновна е община черноочене.за паркове и стадиони има пари,а за мостове няма.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/4/14 23:14

      Трагедията не е на територията на Черноочене а е към Минерални бани поне слушай новините глупако!

      Изтриване
  5. Анонимен25/4/14 21:26

    в тази държава виновни няма

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/14 21:27

    ПРАВЯТ СЕ ПРОЕКТИ САМО ДА СЕ КРАДЕ А КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМО НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО ИДВАТ ИЗБОРИ СЕГА ЩЕ ТРЪГНАТ ПО МАХАЛИ ПАК ДА ЛЪЖАТ .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/4/14 22:14

    yazik za horata

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/4/14 22:37

    Още гласувайте за хидроинжинера Доган и агент Сава. ?...........жалко за хората отишли си за 30 000 лв. Неотпуснати от Бсп и Дпс.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/4/14 00:23

    Живееме в такава държава където не се цени човешкия живот.
    За всичко се намира пари, но за реставрацията на мостовете няма.
    Хиляди хора минават от там какви кметове имаме какво правят за нас е ясно.

    ОтговорИзтриване
  10. Asker Askerov26/4/14 04:53

    Ne po chudo sa spaseni 11 voinicheta, a ot edin ofitser Chankov ot mvr momchilgrad. Ne znam dali e jiv i ne go poznavam, No vinagi go pomnia Chankov s tova che e riskuval jivota si za da spasi voinichetata.
    Kayiplaromizin Aylelerine Yuce ALLAH sabir ve selamet versin.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/4/14 05:18

    До 23:14:

    Има ли някакво значение в коя община е станала трагедията или Черноочене се управляват от други, не от същите и там нещата цъфтят, та вързват ?! ( между другото, новината е написана и се чете, не се слуша, а употребата на епитети от сорта на "глупак" от когото и било е признак не само на ниска култура, ами и на липса на речник :( )

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/4/14 06:27

    И после се чудите защо тази страна не може да се движи напред. Ами тук е отговорът-просто прочетете коментарите и ще разберете. На първо място,хора, давате ли си сметка, че хора са загинали заради липсата на пари за ремонт на малък мост, в 21-ви век в една европейска държава. Осъзнавате ли колко жалко е това.
    И разбира се, когато се случи нещо лошо, вината винаги е на кмета. Не знам какво ви кара да си мислите, че основното задължение на този човек е да намери пари да построи пътища. Основното задължение на кмета е да осъществи връзката между държавните глави и населението, да им предаде техните искания и нужди. Ами човека си е направил всичко възможно. Ако държавата не може да осигури средства, каква е вината на този човек. Например ако шефът ви не дава необходимите средства, на кого е вината за лошо свършената работа?
    Второ, трите големи партии БСП, ДПС и ГЕРБ, ами ако нещо лошо се случи познайте кой е виновен? Разбира се според ГЕРБ- ДПС и БСП, а според двете партии, ГЕРБ. И така това е 50 процента от работата, която вършат скъпите ви партии, да се обвиняват помежду си. И тъжното е, че много от хорта им вярват. И симпатизантите им си мислят, че ако ГЕРБ е на власт всичко ще бъде по-добре, а за симпатизантите на другите партии е обратното. Искам само да ви кажа, че и трите партии бяха на власт и по времето на никоя от тях България не беше и все още не е, богата държава със щастливо население. Така, че никоя от тях не е спасението на България. Не виждате ли ако продължавате да гласувате за тия партии няма да има промяна нагоре, а по-скоро надолу. Отворете си очите най- вече, България се нуждае от нови и модерни умове, а не от стари корумпирани мишки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/4/14 12:50

      Много вярно, но на прост народ, обуща не му трябват. Всеки помага на шуро баджинащината. Затова сме на тоя хал.

      Изтриване
  13. Анонимен26/4/14 06:28

    До редакцията:

    в рамките на 12 часа, два мои коментара не са публикувани. Да считам ли, че това е някакъв технически проблем ?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/4/14 08:24

    Оставка на отговорните лица!!!Докога така, всеки ден трагедии от нехайството на някои държавни органи?Господа степенувайте проблемите от спешни,по-спешни и най-спешни,а не да чакате да се случи най-лошото и тогава да предпримете мерки!Със сигурност сега ще се ремонтира този мост,но това семейство не можете да го върнете,нали така господа?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/4/14 08:56

    ДПС ХАРЧИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЗА ИЗБОРИ И КУПУВАНЕ НА ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ ЗА НАС НЯМА 30 ХИЛ.ЛВ. ЗА МОСТ .

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/4/14 09:00

    НАЙ ПРОСТИЯ ДПС АКТИВИСТ КАРА КОЛА ЗА 100 ХИЛ. ЕВРО И ИМА ВИЛИ И АПАРТАМЕНТИ ЗА МИЛИОНИ КОЙТО НЕ ВЯРВА ДА СЕ ОГЛЕДА КАТО МИНАВА ПРЕЗ ЧЕРНООЧЕНЕ.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/4/14 10:45

    До 06:27-Абсолютно точен коментар!Прехвърляне на отговорността от управляващите партии на преждеуправляващи и никой не е виновен,т.е.липсата на пари е да се прави каквото и да било!Баста!За какво са и на тая малката държава 240 хрантутника,оправящи себе си,поколението си и обкръжението си??!!!Лесно е да държат гладен,беден,безработен народа и да го манипулират-мозъците и кадърните избягаха.Известен факт,връщайки се стотици години назад,че българина/бай Ганьо/винаги намира начин да ликвидира умните,кадърните и способните си граждани.Те не са ценени,те пречат.Човешкият живот не струва пет пари в България.Жалко за хорицата!Allah rahmet eylesin!/В цяла България е така,хораааа...не само във вашия край!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен26/4/14 11:16

    da E.A vsiçki deputati (KRADSİ) OT DuPeSe-naçelo sas ATAMAN-jenkite....

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/4/14 12:16

    ooo, samo polovin zaplata pari na samo edin evrodeputat li im bili nujni za podporite na mostcheto na bg obstestvoto v EU? kak ne sa poiskali nazaem malko parichki ot Filiz Husmenova ili Iliana Yotova, Ivailo Kalfin ili Vladko Panayotov?!

    ОтговорИзтриване
  20. vie ste si vinovni vie gi izbrahte posle hranilki zashtoto ste tapi manerki za tova

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.