Най-трудната маневра от водачи на МПС в България се извършва в Кърджалийско. Леки коли и бусове минават по въжения мост край село Садовица, за да не заобикалят през село Градинка в Момчилградско. Случвало се е млади шофьори да чупят огледала, да остъргват боя, да изкривяват ламарини. Но повечето са толкова опитни, че в продължение на 25 метра возилото им се движи като локомотив по релси – нито сантиметър кривване.
„Както се движиш по черния път към моста, в един момент си изправен пред 90-градусов завой.  Пътят е много тесен, площадката пред моста – също. Само с едно завиване никой не може да влезе между парапетите на висящото съоръжение. Длъжен си да направиш няколко маневри „напред-назад", за да се изправиш точно срещу моста. Ако си с бус, прибираш огледалата. Естествено, гледаш от другата страна на позиция за преминаване да няма друга кола, че като два козела ще останете по средата на моста. Караш внимателно на първа и държиш здраво волана. Ха си мръднал леко и в автосервиза много ще ти се зарадват. Над 50 пъти съм минавал по моста и един-два пъти съм си позволявал малко по-висока скорост, но от движението парапетите разсейват очите на човек и изпадаш в ситуация на гледане на филм на 3D. Имаш чувството, че железата ще те притиснат", разказва образно пред 24rodopi.com Хюсеин Али от Момчилград.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/4/14 13:17

    Ще батарясат и моста д*ба.......тоя мост за тая работа ли е бе?!?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/4/14 13:46

    Izdrajte oshte malko ,lqtoto pocvah da izgrajdat pyt ot selo zagorsko do tam i nov most

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/4/14 14:19

    Това е и най тъпия проект за мост за автомобили в цяла България, сигурно е имало средства за по добро съоръжение, но вероятно далаверата щеше да е малка, за приближените строители. РЕЗИЛИ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/4/14 15:38

    14:19. МОСТЪТ НЕ Е ЗА АВТОМОБИЛИ , А ЗА ХОРА И ТЕЛЕТА КАТО ТЕБ !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/14 16:01

    Tozo most nee napraven kaktosi bese po proekta izyadoha parite samo

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/4/14 17:35

    15:38 Борсук, питай разпитвай за какво става въпрос, преди да си покажеш задника

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/4/14 17:37

    ДПСарска работа същия резил го има и под Китница за Сполука хвърлиха свят пара за нищо.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/4/14 10:43

    Аз мисля че като няма знак че е забранено минаването на МПС значи може да се минава.Ако има знак Б2 друга работа......

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/4/14 12:54

    Този мост е само за преминаване на леки автомобили , а не за бусове и камиони натоварени с кюмюр.Има ограничителни знаци,но пишман шофьорите не ги спазват.Анадъмо!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/4/14 13:25

    12:54 ЧУДЖУМ, НЕ ШОФЬОРИТЕ СА ПИШМАН А, ГЕРОИТЕ КОИТО СА НАПРАВИЛИ ТОЗИ РЕЗИЛ КЙОПРЮ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/4/14 20:30

    mostovacite na bg armia imat samo tova mostche - za hop i za grob?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.