Американските власти са екстрадирали в България 59-годишния Пламен Владимиров Трифонов от Кърджали, осъден у нас за трафик на хора и убийство по непредпазливост. Както вече 24rodopi.com писа, през 1992 г. Трифонов бе задържан в България по обвинения за незаконно превеждане на хора през границата.
Докато това разследване е висящо, той продължава своята каналджийска дейност и през 1995 г. причинява смъртта на 18 от 20-те нелегални имигранти от Шри Ланка, които е извеждал от България. Те били затворени в задната част на камиона му и се задушили.
Каналджията е син на покойния шеф на съда в Кърджали Владимир Трифонов.
През 2004 г. каналджията е осъден от българския съд на 8 години затвор по обвинения в незаконно превеждане на хора през границата и причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от посолството на САЩ в София. Докато обжалвал присъдата си обаче, Трифонов избягал в САЩ.
През 2013 г., след като установяват, че българинът живее в Съединените щати, българските власти искат екстрадицията му.
Арестът на българина е извършен през октомври 2013 г. Пламен Трифонов е задържан в Къркланд, предградие на Сиатъл, където той работел като шофьор на камион.
На 27 септември, по искане на българските власти, американските власти са го екстрадирали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/9/14 18:18

    e sega na6te medii da go napravqt geroi i da mu vri4at nagrada

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/9/14 19:02

    Katastrofata e drugo,makar vina da ima mnogo chesto sofora,no ot alchnost tolkova hora da pogubish I da izbyagash,tova veche e neprostimo.I za tolkova jivota nito den v zatvora,Gospod si znae rabotata.Taka e s basta advokat( leka mu prast), no I drugite sa bili choveski sastestva-18 jivota,kak oste hodish po tazi zemya,be choveko? Sto za savest imash?Da pazi Gospod.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/9/14 21:09

    Тоя изрод ние данъкоплатците ще сме причина да живурка най добре да се въведе смъртното наказание и разстрел

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/9/14 17:29

    На рецидив му викат непредпазливост. Това може да се случи само в Булгаристан!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/9/14 21:48

    Не го знам що за птица е, но баща му го прикриваше. Беше главен съдия и всички му се подчинявахме. Жена му е със сбъркано поведение. Явно синът прилича на нея.

    ОтговорИзтриване
  6. NE E ISKAL DA UMRAT TOLKOVA HORA.JALKO CE PROVALI JIVOTA I MLADOSTTA SI I TOVA NA SEMEYSTVOTO SI .KAKVO PRAVI TAZI JENA TOLKOVA GODINI SAMA.AMI SINAT MU .KAK SE CUVSTVA S BASTA UBIEC.GOLYAMO NESTASTIE ZA VSICKI.BASTA MU SI OTIDE BEZ DA SE SBOGUVA !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/10/14 13:17

    Do11:54Ne e iskal da ubie tolkova hora,hora,no ne tolkova.Negovoto e ot alchnost I lakomiya.Edin edinstven sin beshe v semeistvoto,basta advokat,koito pecheleshe poveche ot mnogo dobre I koito raboteshe do predi nyakolko predi savsem da grohne.Maika mu sasto,pensionerka,koyato sasto raboteshe.Sajalyavam vnuka Vladimir,zastoto chovek naistina ne moje da izbira roditelite si.Babata I dyadoto go izuchiha.Plamen ne tryabvashe da se krie tolkova vreme,ako imashe malko savest,tryabvashe da izleji prisada,za da se pochuvstva malko ot malko razplatil se s tezi hora,makar che tova ne moje da e nikakva razplata,no maaanichko po- leka da mu e savestta.No toi yavno ya nyama.Po nikakav nachin ne moga da go opravdaya za nisto.Nie ,horata,koi sme ? Ako moje Gospod da mu prosti.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.