Кошмар! Експерт без лиценз пуснал спряно от движение съоръжение



Кърджали, часът е около 17:13. Трима души слизат с асансьор в един от най-високите блокове в областния родопски град - „Балатон". В един момент се чува трясък и съоръжението започва да пропада с висока скорост. След секунди се задействат спирачки и асансьорът спира между петия и шестия етаж. Паника обзема двете жени и мъжа вътре. Вадят се мобилни телефони и първият избран номер е на асансьорния техник, чиито координати са посочени в кабината на съоръжението. „К`во ме занимавате, ще дойда утре сутринта", е отговорът на лицето, което трябва да отговаря за изправността на асансьора. Следва позвъняване към 112, където сигналът се препраща веднага към екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението". Докато от Спешния център държат постоянно на линия дамата, която се обажда и се интересуват от здравословното състояние на всички в заседналия асансьор, мъжът успява да отвори вратата и започва да измъква двете жени през отвор от около метър. И тримата знаят, че всеки един момент асансьорът отново може да тръгне надолу и да стане страшно…
Поредният инцидент с подемно съоръжение в Кърджали се случва в сряда. 15 минути след него на място пристигат спасителни екипи. „Вътре с нас имаше 70-годишна жена. Тя няма телефон, ако беше сама какво щеше да стане? Беше страшно преживяване", разказа за 24rodopi жената, която е набрала телефонния номера на техника и 112. „Този човек работи при чичо си, който единствен има лиценз за подобна дейност. Асансьорът е минал технически надзор преди около два месеца от експерти от Пловдив. По тяхна преценка съоръжението е спряно от движение. След това бяха събрани по 40 лева от всяко семейство в 12-етажната сграда за ремонт и поставяне на чип, след което отново бе пуснат до този инцидент. Говорихме с експерт, който ни каза: „Аз този асансьор съм го спрял. Тази фирма няма право да го поддържа, лицензът й не е за съоръжение, обслужващо толкова етажи". Днес (вчера бел.ред.) трябва да дойде комисия от Хасково, която отново да провери асансьора. Възхитена съм от реакцията на 112. Операторът не ни остави да затворим телефона и постоянно се интересуваше от състоянието ни. От Гражданска защита също реагираха бързо. В 10:30 часа в четвъртък съоръжението отново работеше", разказа жената, която е преживяла кошмара да бъде в пропадащ асансьор.
Наша проверка в късния следобед установи, че съоръжението, което единствено обслужва 12-етажната сграда, е отново спряно.
24rodopi.com
На снимките: Гигантът „Балатон"3 и фаталният асансьор
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/14 13:36

    poveche snimki s detaili, please!
    detailite prodavat dobre edna stoka :)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/10/14 14:41

    Ами пишете кой е този техник, утре може и на други да се случи същото.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/10/14 16:20

    ФИРМАТА КОЯ Е ????????? КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ТЕХНИКА !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/10/14 17:40

    Име адрес и телефон на въпросния техник!Ние има как да го "занимаеме".Така ще го "занимаеме", такъв бой ще яде, че ще ни запомни за цял живот мръсното копеле!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/10/14 19:40

    Кажете коя е фирмата !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/10/14 20:21

    Който я знае да я напише за да не се работи с тези хора, щом нямат лиценз. Аман бе, не знам от глад и мизерия дали ще умрем, ма с тези асансьори е страшна работа. Да се качваш на високи етажи всеки ден по няколко пъти пеш просто не става вече, възрастни хора сме, носим покупки и т.н. А плащаме за да работят асансьорите както трябва. Стига вече безотговорно отношение от страна на техниците.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/10/14 22:31

    Техника се казва Павлин

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/10/14 22:58

    "Сериозни мерки" ще се вземат, едва когато стане инцидент с фатален край. За съжаление разбира се! Пак за съжаление, тези така наречени `сериозни мерки`, ще траят само няколко дни, и след три дни отново `старата песен на нов глас`. Това което е необходимо да се направи е: Здрава и яка, но ЗАКОНОВА ДРЯНОВИЦА, па да видим сетне дали ще ни обслужват компетентни и кадърни хора или пък мухльовци!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/10/14 23:12

    Моите уважения към всички коментари, аз съм живущ в блока нещата изобщо не стоят така. А кой какво има право да поддържа има си компетентни органи. Фирмата щом си е сложила там името значи отговаря за съоражението.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/10/14 23:25

    Кажете кой е пропаднал с асансьора, редакцията пак сте се произнесли компетентно. Радо ти си.
    Аз мога да ви кажа, че няма такова нещо, ако публикувате този коментар браво на Вас

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/10/14 23:29

    Как разбрахте, че фирмата няма лиценз. Ако наистина няма според Вас ще извършва ли такава дейност.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/10/14 07:09

    До 11/10/14 23:12 Живееш в блока или имаш апартамент в блока . Малоумник нали познавам жената. Я ми кажи как стоят НЕЩАТА И КАЖИ КОЙ СИ.
    СТОЙЧО.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/10/14 07:18

    Tipi4no balgarska rabota baü ganiovstina!!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/10/14 10:14

    До умника 12/10/14 07:09
    Стойчо, Знаем , че си компетентен по всичко но чак от Македония или другаде да се произнесеш. Голям умник си. Като дойдеш ще ти кажа кой съм. Умнико!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен12/10/14 13:29

    Ne tapazi GEORGI SAM

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12/10/14 23:53

    Ако детето на този техник беше в асансьора пак ли щеше да каже същото?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/10/14 21:05

    Забелязвам, че уж двама живеещи в блока си отправят леки закачки. Защо бе момци не се регистрирате и се изправите с имената си? Всеки може да напише под коментара си име което си пожелае. Георги, научи се да пишеш на кирилица бе човек. Не си ли ходил на училище като малък? Буквар не са ли ти купували родителите?
    Име- което си избереш. Може да е всякакво.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.