Ръководството на волейболния тим на „Арда" поиска реферът Милан Тодоров да бъде отстранен от Лигата без право да съдийства мачове. Официалната позиция на президента Милко Багдасаров и треньора Иван Халачев е изпратена до ръководството на Федерацията по волейбол. Това стана след драматичната загуба на "Арда" в зала "Арпезос" с 2:3 от тима на Монтана. 
„Уважаеми господа, във връзка със скандалното поведение на съдията Милан Тодоров, обезсмислил четвъртфиналния двубой между отборите на „Арда" и „Монтана", с отсъждания, които предрешиха двубой с огромен заряд пред 1100 души в зала „Арпезос",  ръководството на СВК „Арда", отборът на Кърджали и цялата волейболна общественост на най-волейболния град в България настояв Милан Тодоров да бъде отстранен от Волейболната лига в България, без право да съдийства повече. Подобно безморално поведение на съдията не трябва да остане  безнаказано и цялата волейболна  общественост в Кърджали застава зад ръководството на СВК „Арда". Подобни съдии нямат право да практикуват тази професия и да обезмислят волейболната игра в България", се казва в декларацията на клуба.
„Ако предстоеше битка в Монтана, щяхме да я изиграем". Това обявиха от ръководството на „Арда" веднага след мача в неделя. „Битка не само, че няма да има. Ще има театър и главен герой навярно отново ще бъде удобният медждународен съдия Милан Тодоров. Смисълът на волейбола се обезмисля от такива като него. При него няма случайности, има закономерности – по-скъпият отбор е Монтана, с близо половин милион бюджет, втори на полусезона – значи логично е... Не е логично да не видиш блокада на съперника при условие, че цялата зала е на крака! Не е логично да свириш аут, при условие, че страничният съдия ти показва топка в полето. И колко още нелогични неща. Срамното е, че подобни съдии обиждат най-волейболната публика в България, срамното е, че спират устрема на такива сърцати момчета от „Арда" да повярват, че и с 500 лв. заплата можеш да  биеш наред, а най-срамното е, че с подобно поведение съдията обижда и себе си, и то не за първи път. Но може би човек трябва да има морал, за да го разбере. Турили сме пепел на главите си и си задаваме логичния въпрос: Има ли смисъл от трети мач и защо отборът ни да потроши 1000 лева от бюджет, който липсва? Пари ще се намерят, но крилата на момчетата са порязани, защото са сигурни, че там ще има нов Милан Тодоров и той добре ще си е научил урока! Глобата от БФВ е 1000 лв. Но срещу парите ще застанат честта и достойнството на момчетата от „Арда", че влязоха в двубоите с високо вдигнати глави и излязоха от тях пак същите. Може би наранени, защото не успяха да победят, а заслужаваха.
За монтанци остана пировата победа, успокоението, а не радостта от победата в Кърджали. Честито 3:0 в Монтана за вас, господа! Честито и на съдията – който и да е той! Но както казва неизвестният автор „Смисълът на волейбола е в такива като „Арда"!", пък се казва в декларация на феновете на тима.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/3/15 14:04

    pokaji gi tea muskuli i otpred ednaj, de

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/3/15 14:07

    Трябваше да му дадем едни шамари на съдията,да запомни града ни с хубаво.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/15 14:24

    СЪДИЯТА СЕ ПОДИГРА С ТРУДА НА МОМЧЕТАТА

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/3/15 15:13

    Не падайте духом момчета! Вие сте гордостта на Кърджали! А такива съдии като Милан Тодоров са срам за Българския волейбол! Рано или късно ще си получи заслуженото-голям пердах.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/3/15 15:21

    Не падайте духом момчета! Вие сте гордостта на Кърджали! А такива съдии като Милан Тодоров са срам за Българския волейбол! Рано или късно ще си получи заслуженото-голям пердах.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/3/15 16:09

    Pred ochite na glavniq refer edin ot rezervite pokazva na publikata neprilichen jest,a tozi bokluk se smee,i prez cqloto vreme si barkashe nosa edno ne kulturno povedenie pred 1000 zriteli

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/3/15 16:42

    Като го видяхте защо не му навряхте пръста в задника и след .Боклук!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/3/15 18:10

    Не може да не дадеш мача на този с който си пътувал до Кърджали / автобуса на Монтана- става въпрос за съдиите/. Срам и позор за Федерацията по Волейбол със съмнителни ръководители. Радо Стойчев и Матей Казийски отдавна го казаха. Крайно време е прокуратурата да разследва тази шайка във федерацията.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/3/15 19:00

    е,нали и багдасара е в тая федерация,що реве сега питам...............

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/3/15 20:20

    На крив кон каруцата му е крива.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/3/15 20:51

      Tvoqta glava e kriva,neznam da li si bil v zalata

      Изтриване
  11. Анонимен16/3/15 20:34

    Верно ли е пътувл с автобуса на гостите?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/3/15 00:27

    бях в залата и да ви кажа,да не търсим вина за загубата в съдията,а да погледнем колко елементарни грешки направиха играчите ни,колко сервиси сгрешиха,как тренера не направи ни една смяна и не даде шанс на Т.Георгиев/резервния диагонал/ да се докаже пред бившия си отбор,когато Байрев нямаше сили и въздух в 5-я гейм от изтощение и още неадекватното поведение на тренера и неспособността му да придаде спокойствие в играчите от прекомерното му желание да се докаже като голям специалист,какъвто той не е и това го знаят почти всички в залата....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/3/15 10:59

    6TO NE MU METNAHTE EDNI 6AMARI PO VREME NA MA4A I DA VIDITE DALI 6TE6E DA SVIRI PAK ZA MONTANA 6TE SVIRI AMA NA PUTKIN DEN DOIDE LI VAV KJ TOZ SADIA GO RASKASAITE NA PAR4ETA

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.