Процесът за жестокото убийство на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда започва на 25 август


Ако 19-годишният Мерт Шукрия Мехмед признае, че е убил 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда в Джебел, часове след началото на процеса срещу него той може да получи между 18 и 20 години затвор. Делото започва на 25 август от 10 часа в Окръжния съд в Кърджали и ако се гледа по съкратената процедура, тийнейджърът от Джебел ще „спести" една трета от тежката присъда, която го очаква.
Той е обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост.
Според адвокати, не е изключено Мерт да получи и под 15 години затвор, ако се докаже, че по време на убийство е бил непълнолетен.
Както вече 24rodopi.com писа, Мерт е навършил пълнолетие 4 месеца преди убийство.
Ако Мерт се откаже от тактиката, която му гарантира свобода към 35-тата му годишна - в най-добрия случай за него, и до около 47-48 години - в най-лошия вариант за него, петорният състав на съда ще продължи с разпита на свидетели и експерти и на 26 август.
Както вече 24rodopi.com писа, Мерт направи пълни самопризнания в първите часове след задържането му. Той беше арестуван в 01.00 часа на 27 април м. г. Още същия ден задържаният показа при следствения експеримент как е влязъл през терасата на жилището на Джейлян, как е насякъл с брадва 24-годишната жена и как е прерязал гърлото на 7-годишната й дъщеря Джейда. Възстановката започна пред блока до гимназията, където младежът хладнокръвно посочи как е прескочил през терасата на първия етаж.
18-годишният тийнейджър се вмъкнал в жилището на 20 срещу 21 април 2014 година, за да краде. Джейлян обаче се събудила и се развикала. Той я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. То се събудило, след което Мерт му нанесъл първия удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно. Стените на стаята се оплискали с кръв. След като обезвредил жената и детето Мерт хвърлил върху телата им одяло и преровил апартамента. Успял да открие между 250 и 300 лева в дамското портмоне на Джейлян, взел и 2 телефонни апарата. След това ученикът се прибрал в дома си, който се намира в съседния блок, хвърлил окървавените дрехи за пране и легнал да спи.
След задържането, Мерт е посочил и къде е скрил брадвата, с която е убил момиченцето и майка му. Оръжието на престъплението е било зад гардероб в стаята, където живеел. По него са открити и косми от жертвите.
„Превъзпитанието на подобен човек ми се струва невъзможно", коментира на 28 април м. г.
тогавашният окръжен прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров.
„Обществото ни боледува. Аз съм ужасен от това престъпление и примитивния начин на мислене от страна на извършителя. В неговите очи не видяхме и грам желание да разбере мащабите на стореното деяние", добави и тогавашният шеф на Областната дирекция на полицията Петко Деведжиев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/15 21:52

    Мерт - Смерт

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/15 22:47

    Zashto ubi deteto be pederast dolen.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/15 22:48

    Elektricheski stol !!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/15 22:49

    Одран жив и завързан за ствола на 100 годишен родопски дъб с мравки жив да го ядат това да му е присъдата ивсички телевизии от цял свят да го наблюдават и когато на още някоя гад и доиде на акъл да извърши нещо пидобно да знае какво. го чака

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/15 22:50

    Одран жив и завързан за ствола на 100 годишен родопски дъб с мравки жив да го ядат това да му е присъдата ивсички телевизии от цял свят да го наблюдават и когато на още някоя гад и доиде на акъл да извърши нещо пидобно да знае какво. го чака

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/8/15 09:42

      На Теб фантазиите са ти страшно много. ... Жал мие за теб . .. Абе момче ти не се ли събуди още . Не знаеш ли в България Пазят ... Убийци,,,Крадци,,,,Лихвари,,, и т.н...

      Изтриване
  6. Анонимен24/8/15 23:53

    Smırt za tozi izrod

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/8/15 01:19

    az vikam da e osaden do kraq na jivota da ti eba maykata turska kakvo iska6 ot deteto be kakvo ti sa napravili ..dokato umre v zatvora da ti eba maykata

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/8/15 06:46

    Ще те чакам да излезеш кюрдско чедо

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/8/15 07:24

    22;50- Харесва ми идеята.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/8/15 09:50

    Ей тва сте вие турците, родени да убивате!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/8/15 10:52

      Абе мешак мръсен ти сега си мислиш че всички турци са родени да убиват аз също съм турчин но не убивам хора

      Изтриване
  11. Анонимен25/8/15 09:55

    Момата с пет убийства да не е турчин бе токмаков.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/8/15 10:16

    Не обиждайте на турци. Четат ви. Не е хубаво. Всички сме хора на този свят. Турците са по-добри, по-разбрани от българите. С тях можеш да си правиш комшулук, а с българина не. Българинът мисли, как по-бързо да те навре в дън земя. Има много примери в тая насока потвърдено с доказателства. Запомнете добре-турчина, помака, циганина, те са ЕДИННИ. Помагат си в най-трудни момента, а българинът - се радва. Турчинът може да не ти помогне, но няма да ти направи зло. Има и от тях нескопосни, но % е малък.
    ЕДИН ОТ ТЯХ Е МЕРТ. Не съм бил_а наркоман и не зная как стоят нещата при наркоманите. Виждал_а съм наркоман-неадекватен, празноглав, налита на бой, ----
    Жалко за жената и малкото ангелче. Съболезнование на родителите! Той ще лежи и ще излезе на свобода, а те ще гният в тая черна земя...
    МЕРТ- ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА ПРИ УСИЛЕНО СТРОГ РЕЖИМ, НО явно присъдата ще бъде смекчена ... ще стане ясно ...
    Напр. ще излезе на 33 г. и ще хукне към някъде, където никой не го познава..., но да не пророкуване това са далечни работи...
    Ох Милите, Бог да ги прости ! Амин !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/8/15 10:22

    kato izleze po zle she stane ptofesionalen ubiec

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/8/15 11:03

    Tой не е турчина за сведение . Майка му е помакиня , а баща му е чист кюрдин ,който сега никой не знае къде подвизава . Но това не е от никакво значение . Лошото е ,че тези ,които ще го съдят пак поради някакви измислени причини ще го осъдят на 10-15 години и той ще излезе след 7-8 години. Но ако това се случи ,дано този изрод направи същото с чедата на тези съдии за да разберат какво е то мъка .

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/8/15 11:29

    А тоя Мерт да не е българин, бе хорейшио?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен25/8/15 11:45

    Защо тогавашния прокурор Лазаров каза че ще има доживотна присъда?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/8/15 20:14

    Браво на тази Държава.Да го пуснат и пак да направи същото, както е обещал. Не да заколи хора, още какво ли не няма да направи този изрод

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/8/15 23:09

    Ти пък каквА помакиня търсиш в старово бе ЯЛУЧ КРАСТАВ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.