Кампанията печели сърцата

23 безпризорни кучета вече имат собственици 26 дни от началото на кампанията на Общинския приют в Кърджали „Осинови ме, аз съм приятел!”. По-голямата част от животните си имат дом, след като хора са научили именно от медията ни за инициативата, посочи управителят на приюта д-р Николай Каснаков.
За сравнение, през миналата година осиновените животни са били едва 16.
Всички обитатели на приюта могат да бъдат осиновени от желаещи хора с добри сърца.
„Кучетата прекарват в приюта около седмица, след което се пускат обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани на местообитанията, от които са били взети. Нашата цел е една единствена-тези животни да си намерят стопани, които да се грижат за тях, а и в същото време хората да разберат, че носят отговорност за тях и не е правилно да ги пускат по улиците, когато се отегчат от отглеждането им”, посочи д-р Каснаков.
Това е телефонът, на който всеки желаещ да осинови куче, може да получи допълнителна информация: 0877 53 63 64.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/12/16 12:43

    Браво на хората с големи сърца!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/12/16 16:10

    Нито ваксинирано, нито обезпаразитено беше кучето ми - имаше си вътрешни паразити 8-10 дни след като го взех от приюта.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.