ДОСТ ще иска касиране на изборите, АБВ настоява партията на Местан да бъде забранена


ДОСТ внася сигнал до главния прокурор, чрез който иска пълно разследване на действията на патриотите на българо-турската граница и на признанията на Валери Симеонов, че е организирал група, която да натисне ЦИК за решението, което попречи на много български граждани в Турция да гласуват. Това обяви лидерът на партията Лютви Местан на пресконференция в столицата.
Главният прокурор да ги разследва, като снеме имунитета на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и на други лица от ГЕРБ, за които има съмнения, че са организирана престъпна група, призова Местан, цитиран от „24 часа“. И показа готовия сигнал, който ще бъде внесен до Сотир Цацаров.
 „Обединените патриоти“ безчинстваха и пречеха на граждани да дойдат да гласуват, хващането на тези беззащитни жени, блъскането им обратно към Турция изцяло покрива престъплението по чл. 167, което се наказва с лишаване от свобода до 3 г., каза Местан. Както вече 24rodopi.com разкри, блъскана от патриотите беше Себиле Ахмед Изет, който гласува в село Чобанка (на снимката).
Валери Симеонов призна, че е организирал БСП и ГЕРБ, за да натиснат ЦИК за приемане на решението за попълване на декларациите в Турция - това затрудни процеса на гласуване и лиши десетки хиляди граждани от правото да гласуват, обяви лидерът на ДОСТ. И допълни, че така практически се е въвел образователен ценз, какъвто няма в конституцията. Тъй като Симеонов призна, че го е направил в група, това влиза в разпоредбата на чл. 169, буква Г, който предвижда лишаване от свобода до 8 г., обясни Местан. И попита кои са участниците от БСП и ГЕРБ.
ДОСТ не признава изборите като честни и прозрачни, обяви още Местан. Те са проведени в условия на тотално нарушаване на права на българските граждани в Турция, смята той. Затова след официалното обявяване на резултатите от ЦИК партията ще иска касиране на изборите.
Категоричната оценка на ДОСТ е, че партията е постигнала уникален резултат за своите 6 месеца от регистрацията си до старта на кампанията. Тези 100 хиляди гласа разбиха монопола на ДПС в етническите региони, каза лидерът на ДОСТ.
Днес внасяме сигнал до главния прокурор и до ДАНС за партия ДОСТ. Това каза лидерът на АБВ Константин Проданов по време на пресконференция след проведените парламентарни избори. "Ние не губим поглед и от каузите, които защитавахме по време на самата изборна кампания, една такава кауза беше забраната на ДОСТ. Сега сме подготвили сигнал до главния прокурор и до ДАНС. Днес ще го подадем", добави той, цитиран от "Фокус". По думите му институциите трябва да разгледат казуса за противоконституционността на ДОСТ. Проданов отчете, че тази партия не е минала 4-процентната бариера само с една бройка. „При едни следващи избори, които за мен са много вероятни, напълно възможно е този пропуск от тяхна страна да бъде поправен“, заяви Проданов. Според него тази опасност трябва да бъде прекратена. „Има и законодателни промени, които трябва да бъдат взети, но на първо място трябва да се разследва дейността на ДОСТ“, заяви лидерът на АБВ. По думите му независимо от общата картина и изборите, от АБВ не губят фокус за важните неща и които са защитавали по време на кампанията. По повод искането на ДОСТ за касиране на изборите, Проданов заяви: "Наглостта им няма граници". По думите му това прави сигналът, който ще изпратят от АБВ до главния прокурор за противоконституционността на ДОСТ още по-актуален. 
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/3/17 14:20

    Разделихте народа, това направихме, Лютви ага. Колкото до бабата, имате право, трябва да бъде осъдена тази грозна постъпка.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/3/17 14:42

    И бабата е виновна колкото които я блъскат.
    Тя горката си продала гласа си за билет въпреки че знаят че гласуват за агент павел но и парата сладка. Аз ако съм на мястото на прокурора изрично ще му заявя на агента да си вземе тези книжа и да си ги тури някъде на агентурното си място

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/3/17 14:56

    От кого раздели народа бе храненик депесарски, от шейтана на когото сте се продали, продали сте си и децата, шемети такива.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/3/17 15:14

    По голям шейтан от апостол Павел има ли,виж му брадата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/3/17 15:35

    Иначе псведопатриотите-фашистите на съд за тероризирането на изселниците и насаждането на етническа злоба и омраза в българското общество....това са нацистки практики и Цацаров е на ред..

    ОтговорИзтриване
  6. zaferiyus28/3/17 15:39

    Играта още не е започнала, това беше тренировката.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/3/17 15:55

    Браво не съм гласувал за ДОСТ но така се постъпва,а къде е ДПС нали защищава правата и свободите на малцинствата ,тази баба която беше блъскана беше редно ДПС по най категоричен начин да протестира и отстоява нейните права ,но интересите са други ,НАЛИ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/3/17 15:55

    Ohhhhh,izyashte se,a nie da se nasladim i da nablyudavame seir.Bitkata im beshe s nas,Gerberite,no kakto vijdate Allah e velik,i razdava Adalet.I nie samo nablyudavame i se kefim,kak hora koito do vchera byaha edinodushni,ujkim sploteni,a sega se izyajdat.Da jivee pravdata.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/3/17 16:05

    ЕВАЛА НА БАБАТА АЗ МИСЛЕХ ТУРСКИТЕ МЪЖЕ ЧЕ СА ИСТИНСКИ МЪЖЕ ТЕ СА БИЛИ СТРАХЛИВЦИ КЪДЕ БЯХТЕ БЕ МЪЖЕ ОТ ТЕЗИ 400 ДУШИ ПОЛОВИНАТА БЯХТЕ МИШОЦИ А НЕ МЪЖЕ ИСТИНСКИЯ ТУРСКИ МЪЖ НЕ БИ ДАЛ ДА ПОСЕГНАТ НА ЖЕНА ДАЖЕ ДА Е ЧУЖДА ЯЗЪК НА ВАС ЧЕ СЕ СЧИТАТЕ ЗА МЪЖЕ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/3/17 16:06

    ASKOLSUN ABLAYA
    YAZIK ERKEKLERE GORUAMAMISLAR BIR ABLAYA
    NERDE SIZN ERKEKLINIZ SADECE GONUSURKEN EKEK SIZ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/3/17 16:07

    Тъжна картинка...АГЕНТ ПАВЕЛ - МЕСТАН Е ЗА ЗАТВОРА....ДПС, ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛО СРЕЩУ ТОЯ КОЗЕЛ, МНОГО ХОРА ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ И БЪЛГАРИ И ТУРЦИ...АЙДЕ, ОБЕДИНЕТЕ НИ И СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОЯ ТУРСКИ ШПИОНИН И ПРЕДАТЕЛ НА НАЙ-МИЛОТО СИ - СТРАНАТА, В КОЯТО Е РОДЕН, ИЗРАСЪЛ И СЕ Е ОБРАЗОВАЛ, ЗА ДА СТАНЕ ТОВА, КОЕТО Е ДНЕС!...НАЛИ ТОВА ВИ БЕШЕ ЛОЗУНГА - "ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ" АКО ДПС НЕ ГО НАПРАВИ, НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ГО НАПРАВИ...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/3/17 16:38

    На Местан мястото му е в затвора,а не по разни пресконференции.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/3/17 16:54

    razbira ae ce razdeliha naroda.Mestan 27 godini kide bese.sega li se seti za naroda

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/3/17 17:14

    От къде знаеш че е гласувала за дост.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/3/17 17:29

    ДОСТ нали подкрепи Цецка за президент, сега Бойко да подкрепи агент Павел

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/3/17 17:29

    До 14.56
    Ей ЧЕРВЕЙ НА ПАВЕЛЯ..ОТКЪДЕ разбра че сме дпсари, ние сме си СЪВЕСТНИТЕ ТУРЦИ които мразим Павел, доносници, предателите, шалварорезачи, бивши комунисти и тези селски предатели които се гаврят с народа ни и подтикват омразата

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/3/17 17:46

    При евентуални следващи избори ДОСТ може да искара даже по малко.Гласувах за ДОСТ за да видя какво ще направят евентуално ако спечелят.На този етап не съм оптимистично настроен към ДОСТ.Много от членовете на ДОСТ не са доволни от самата структура на ДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/3/17 18:12

    DOST DOST bitti zamani

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/3/17 18:41

    Как разбрахте че Бабата е гласувала за ДОСТ или ДПС АЗ казвам че тя гласува за ГЕРБ .

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен28/3/17 19:18

    Ахмед Доган публикува на сайта на ДПС политическо послание, което е убийствено в своята дълбочина, и което нито един друг политик в България не си позволи куража да направи. Докато цялата Власт мълчи позорно за опасността, която идва от Турция, Доган единствен заявява категорична позиция. И то на по-голям патриот от всичките ни „патреотари“, властници, политици и президент, взети накуп. От ВСИЧКИТЕ, които мълчат като посрани и не смеят да гъкнат за Турция и Ердоган.
    Прочетете го внимателно! 
    ПОЛИТИЧЕСКОТО ПОСЛАНИЕ НА Д-Р АХМЕД ДОГАН
    Написано на Четвъртък, 16 Март 2017, 19:39.
    Раждането на обединителния патриотизъм на българска земя в демократични условия е уникален културно-исторически и политически феномен.
    Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата – Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност.
    Този Обединителен патриотизъм съществено се отличава от европейски и регионални национализми по това, че не издига етнонацията като самоцел или като основополагащо условие за консолидиращите процеси в обществото. Върху тази основа са възникнали класическите национални държави.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/3/17 19:19

    Tezi turisti provaliha Dost.v ob6ina Kj 5500 glasa podadova i izvodat e 4e glasuvaha 65% za Dps.dobre 4e doydoha ina4e Dogan 6e se da orkaci povece😂

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен28/3/17 19:57

    Местане, продажник мръсен, върни се в дупката от която изпълзя. И се моли да не те разследват за антидържавна дейност. Което напълно заслужаваш. Ако не ти харесва в БЪЛГАРИЯ, откажи се от гражданство и си отивай в любимата ти Турция.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен28/3/17 20:11

    mojeli nyakoy dami kaje kak moje edin selski kmet dago mahame predi damu svirsi mandatamu BLOGODARYA

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен28/3/17 20:45

    До 14:42 абе педераст кажи ми кой български депутат не е с комунистическо агентурно минало, кажи ми первезник такъв,!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен28/3/17 20:46

    жена не се удря с цвете.
    кауза е закона. длъжностно нарушение имаме.
    светлинка от нигде не се вижда.
    вземи една боксова круша и удряй колкото си искаш, а не да си изкарваш нервите на тази възрастна женица

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен29/3/17 01:35

    DPS 2014 -38 DEPUTATI
    DPS 2017 -26 DEPUTATI
    Bravo NA DOST

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен29/3/17 23:14

    Лютви Местан никак не ми е симпатичен, но си е прав човека! Което си е прово - право си е! А Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са си истински простаци!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.