Село събра подписка и успя да изгони около 40 самонастанили се роми.
110 подписа успяха да съберат жителите на Пчеларово, като подписката беше предадена на местния кметски наместник и кмета на Черноочене. След действията на възрастните жители са взети мерки и ромите са напуснали „окупирания" район.
„Първо бяха двама мъже, които работеха към горските фирми за добив на дървесина. Настаниха се под наем в къща в края на селото. После пристигнаха семействата им, а след това и други роднини. В един момент станаха около 40 души. Започнаха да си правят колиби около имота, в който се бяха настанили. Повечето от тях не работят, опасявахме се, че ще започнат посегателства върху къщи и ниви-неща, които се случват почти във всяко населено място в страната с големи ромски маси. Затова и направихме подписката", заявиха за 24rodopi.com жители на Пчеларово. Те посочиха, че и през други години са идвали сезонни работници от ромски произход, но освен дребни кражби от градини, не е имало случаи на посегателства над имущество.
На снимката: По време на събора в селото на хорото се хващат млади и стари


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/17 18:08

    Язък, магазина на Маргарита ще затвори врати!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/17 18:20

    Za vsicko sa vinovni romite balrarite povece kradete ot tyah.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/17 19:37

    Евала на хората, успяха да си опазят селото и имотите.Всички хора по селата трябва да го направят.Във всяко село в което има изоставани къщи и вили са се самонастанили разни ромски фамилии.И държавата ги пази, кмета също.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/17 20:09

    Браво на хората за това, че са единни! Сговорна дружина планина повдига!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/17 20:36

    Спете спокойно деца,родните ни дядовци милиционери ви пазят...след тях ще
    ви пазят родопските полицаи...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/6/17 20:45

    Със сигурност са имали причина за да направят такава подписка хората от селото. От двама да станат 40 за кратко време, това не е за подценяване. Старите хора ги е страх, и то не без основание. Малко ли страшни неща се случиха със самотни хорица по селата в България!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/6/17 22:23

    18.20
    Или си ром,или не си патил от роми.Вместо да дрънкаш глупости,трябваше такива като тебе да ги изгонят.Ама явно и ти си като циганите,че и бетер...
    20.36 Ами като няма кой друг да пази,дано поне дядовците да го правят.Че от такива като вас и без това нищо не става,ще гледате циганите как ви крадат и бият и ще снимате с телефоните,ама да помогнете-не.Дьонмета.Браво на старците.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/6/17 22:24

    В цяла БГ така трябва с циганите да се действа.Тормозят и турци,и българи,че и по-свестните от техните си.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/6/17 09:07

    Студен Кладенец да съберат подписка

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/6/17 09:31

    Браво на Пчеларовците, така трябва да се действа.Властта също трябва да помага и то на момента.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/6/17 13:05

    Пчеларовци, Николовци(старобългари), само тях си харесват и никой друг. те са по големи цигани от циганите някои де, не харесват тракийците, а кого- само тях си ! гюле гюле национал, националисти пчеларци

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/6/17 21:10

    13.05 Е,ги кого харесваш?само турци.Ми и те тъй..на кого се сърдиш?Или си мангал?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/6/17 09:36

    A в Пчеларово Добричка област кога? През осемдесетте имаше има-няма двадесетина циганина. Всичките до един работеха по овцеферми и краварници та дори трактористи и комбайнери имаше. Всички циганчета ходеха на училище редовно и се къпеха. И ноктите си режеха и с униформи бяха в училище. Аз бях номер 14 в класа (Петър) а след буквата "ПЕследва "Р".Седях на един чин с номер 15, Реджеп. Свястно момче и наистина искрен приятел. След осми клас една незначителна част от циганчетата не продължаваше средно образование а оставаше да работи по нивите и краварниците на Пчеларово. Няма ги обаче вече такива цигани. Почти всички от тях успешно се интегрираха. И дори и днес, когато вече са на по 50-60 и 70 години те не се смесиха с новозаселилата се през последни 15-25 години гадна циганска измет. Никой абсолютно от новите циганя на работи нищо. Цял ден киснат в центъра на селото и с присъствието си там прокудиха и малкото останали в селото свестни българи и цигани. Следобяд и вечер до след полунощ се носят оглушителни мазни цигански чалги. Карат бясно раздрънкани коли с надута докрай циганска музика през селото Кога? Кога ще бъде подписката в Пчеларово Добричка област? На мига ще хвана първият полет от чужбина и ще се върна само и дори единствено да си дам подписа. Нека всички го направим заедно. Загива селото ни. А какво село беше!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/6/17 11:05

    Писна ми от това "роми". Абе, хора, че те са си цигани. В цял свят са такива, а само нашите "роми". Глупости на търкалета.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/6/17 17:06

    Ми то баце това значи ром циганин на цигански:))

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/6/17 11:55

    Циганите и стоящите зад тях милиони от Афганистан ,Пакистан ,Арабския свят заедно с негрите от Африка са поели похода си към Европа.Континента ни се слави със застаряващото си население ,хуманното си отношение към различните представители на човешкия род,Великолепната за хората с мургав тен кожа Единствена и Неповторима тяхна пазителка и Майка Ангела Меркел.Прегърнали идеята за Отворена Европа ,много държави като Унгария,Чехия и др.прозряха истината за бъдещето ни....И от дълбините на Континента се пробужда онази сила ,която ще издигне Нова Желязна завеса.Старата Гвардия ще потегли напред със стара забравена песен ,която ще ни припомни Славни времена ,когато мъжете бяха мъже със стоманени мишци и пламтящи сърца ,носещи в себе си непобедимия дух на Европа. От руините на нашите села и градове ще покълне и поникне онази сила ,която ще се изправи срещу отровителите на всички народи .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.