Футболен клуб „Арда“ проведе най-натоварената си подготовка за новия сезон от 1988 година насам, когато стигна до 3-то място в крайното класиране в „Б“ група. Двуседмичният лагер-сбор в комплекс „Пирин голф спа“ край Банско несъмнено е най-луксозният в историята на кърджалийския футбол, който води началото си от 10 август 1924 година. 23-мата футболисти ползваха базата, която е достъпна само за елитни професионални отбори от България и чужбина.
„Арда“ изигра 4 контроли с по-класни отбори, като постигна 2 победи и 2 равенства. Нашите победиха силния македонски отбор „Победа“ (Прилеп) с 1:0.
Разговаряме със старши-треньора на най-коментирания аматьорски футболен тим у нас Елин
Топузаков минути след последната контрола в Банско. На стадиона бяха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, президентът на клуба инж. Петър Пешев, бизнесменът Стефан Пешев – основният „виновник“ за новото начало на кърджалийския футбол, и други футболни деятели.

Отбор на няколко седмици постигна отлични резултати срещу по-класни тимове, които са изградени преди години. Победихте дори отбор от елитната група на Македония.
Г-н Топузаков, резултатите означават ли, че се движите в правилна посока към голямата цел - „Арда“ във Втора професионална лига още през следващата година?
-Разбира се, това ни е целта - класиране във Втора професионална лига. Ние ще я гоним. Все още има неща, по които трябва да работим, да изчистим. Сглобяването на отбор изисква време. Но всички заедно вървим към целта.

Каква оценка давате на състезателите? Издържаха ли на натоварването? В началото на юли са почивали, някои дори не са знаели какво ще правят в следващите месеци, и изведнъж – лукс условия, двуразови тренировки, натоварване като в „Левски“.
-Момчетата вложиха много в тренировките и мачовете. Свършиха много работа тук на лагера, но все пак сме отбор на три седмици. Имаме доста детайли от играта, които трябва да изчистим. Важното е, че подготовката мина пълноценно. Без сериозни контузии, което беше важно за мен. Всички играчи взеха участие в мачовете. Тази първа част от подготовката несъмнено бе по-тежката, по-трудната. Смея да кажа, че всички сме добре подготвени. Сега идва период на освежаване. Тренировките и натоварването ще бъдат по-леки. Играчите ще бъдат по-свежи за началото на първенството.

Получава ли се спойката между новите попълнения и играчите, на които досега се крепеше „Арда“?
Колективът се получава. От всички съм доволен. Показаха, че имат характер. Издържаха на тежките тренировки и натоварванията, изпълняваха тактическите задачи. Всички искат да изглеждаме сериозен отбор, тактически зрял. Подчертавам, че има още много работа и от моя страна, и от играчите най-вече за тактическите изпълнения по време на мача. И в двете фази – и в атака, и в защита. Така, че очаквам да изглеждаме още по-добре след 2-3 седмици.

Какво да очакваме от „Арда“ до старта на първенството в Югоизточната Трета лига?
-Имаме три седмици дотогава. Предстоят още два контролни мача, ще ги използваме за изчистване на тези грешки, за които вече говорих. На 5 август играем в Кърджали и очаквам пред феновете да изглеждаме сплотен тим във форма и да атакува челото в групата.

Кои други отбори имат реални шансове за „визи“ за Втора професионална футболна лига. Следите ли подготовката на другите? Всъщност, кои са другите силни тимове?
-Имаме сериозна информация за всички в групата, която се обогатява постоянно. Работим и в тази посока. Подходът ни е сериозен, не подценяваме никого. Добре стоят отборите на „Левски“ Карлово, „Розова долина“ Казанлък, „Нова Загора“.
24rodopi.com
Къде бяха футболистите на "Арда", какво правеха и каква оценка им даде Елин Топузаков - вижте във видеото:
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. А след 800 дни

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/7/17 10:49

    до "Саря" След 800 дни ..в борба за титлата в първа професионална футболна лига....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/7/17 07:46

    Гледах един от мачовете и мога да кажа, че отборът се получава. В средата на сезона ще бъдат фурии. Само Арда Кърджали!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/7/17 18:02

    Супер новина и страхотно видео, браво бе, Родопи!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.