От последните местни избори изминаха две години и нещо. До следващото пускане на бюлетини в урните, от които ще „изскочат“ новите кметове и общински съветници остават по-малко от две години.
Това е положението - започна обратното броене!
Какво мислят в местните ръководни ядра на партиите?
Сбито, протоколно, нещата изглеждат така:
ДПС – Айдън Осман ще реши дали иска да е кмет докато Черноочене стане град!
Ако Айдън Осман реши да остане още един мандат общински кмет, да речем за да направи Черноочене град, никой не може да го спре. Айдън Осман отчита отлични резултати за ДПС на всички избори. Как го прави, той си знае! По време на предизборната кампания през март т. г., той си позволи дори да изрече на глас пропуск в организацията – препоръча на шефовете си в партията да не водят в общината един от кандидатите за депутати, защото това присъствие повече вредяло на ДПС, отколкото да гарантира висок изборен резултат. И успя!
Другият бонус на Айдън Осман е коренно промененото село, което все повече заприличва на градче или на квартал на Кърджали. Ако той прецени, че е омръзнал на хората или вече усеща умора, може да се оттегли заслужено в Общинския съвет и да стане председател на разпоредителния орган.
При този вариант, фаворит за кандидат-кмет е Бедрие Газиюмер, която дълги години ръководи Общинския съвет и общинската партийна структура.
ГЕРБ – Леман Али!
Зам.-областният управител на Кърджали Леман Али отново ще бъде кандидат на ГЕРБ за кмет на Черноочене. Колкото повече се е издигнала в очите на местните избиратели, толкова повече съветнически места ще спечели ГЕРБ и ще стане втора политическа сила в общината. А това никак не е малко, като се има предвид, че от тук е зам.-председателят на партия ДОСТ Шабанали Ахмед.
ДОСТ – Шабанали Ахмед!
Дълг на Шабанали Ахмед е да се кандидатира за кмет на община Черноочене. Политикът от село Водач, който е №2 след Местан в България, но №1 за ДОСТ в Турция, е реалист и ще признае върху белия лист, че авторитетът му стига само да се бори за второто място с ГЕРБ. Той вероятно ще се опита да се измъкне с аргумента, че е прекалено ангажиран и, че на него му приляга по-висок пост, не е изключено дори да стане главен мюфтия...но това ще бъде бягство и предателство пред местните достаджии.
На снимката: Гурбетчиите от Черноочене инвестират мощно в родния край, а местните строители на жилища изпреварват дори колегите си от кърджалийския квартал "Възрожденци".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.