„Аз не съм привърженик на това, което Русия направи в Крим, но не съм безразличен към това, което прави Западът. Русия може да е всякаква, но е сила, фактор, с който ние трябва да се съобразяваме“. Това заявил Ахмед Доган в приветственото си слово към гостите си на рождения ден, който почетният председател на ДПС отбеляза на 29 март.
Както вече 24rodopi.com писа, той спази традицията и за 64-ия си рожден ден събра в така нар. „Сараи“ близки приятели и активисти на ДПС.
Доган подчертал притесненията си, че „светът не отива на добре“.
„Колеги, тези от вас, които четат и следят, ако сте забелязали, най-големият купувач на петрол- Китай, настоява разплащането да става с юани, а не с долари“, посочил Доган, като припомнил, че Китай държи по-голямата част от външния дълг на САЩ.
В акцента си за новото прегрупиране на световните сили, почетният председател отбелязал, че „Европа търси своето място, Европа не е толкова силна“.
Говорил също така за новата роля, която играят Русия, Венецуела, Иран, Китай.
„Това нещо, което се случва ме притеснява, светът не отива на добре, на лошо е“, казал Доган.
По темата Турция пък заявил: "Не ми харесват нещата, които се случват в нашата съседка"!
За ролята на ДПС в България, той подчертал, че партията е гарант за сигурността.
„По природа съм миролюбив човек, но ако някой ми посегне, ще отвърна“, категоричен бил Доган.
Накрая пожелал на гостите си: „Радвайте се на живота, изживейте си го!
За първи път Ахмед Доган коментира и подаръците, които му били връчени. Кое най-много впечатлило почетния председател на ДПС – очаквайте само в 24rodopi.com
24rodopi.com

loading...
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Времето