Мултикултурният Кърджали може да се побратими с най-мултикултурната община в Брюксел. В Брюксел се проведе опознавателна среща  между евродепутата от ДПС - Неджми Али и кмета на Сен Жос - Емин Кър, на която бе обсъдено началото на бъдещо партньорство, като сред  основните акценти бе побратимяването на двете общини.
Инициативата за срещата е била на Мюмюн Местан от кирковското село Бенковски, който е председател на „Сдружението за култура и взаимопомощ на Кърджали и останалите региони“ в Брюксел.
Кметът на Сен Жос г-н Емин Кър ще посети Кърджали на 16 и 17 юли, за да се запознае със своя колега, кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, както и да опознае региона.
Г-н Емин Кър печели местните избори през 2012 година като кандидат за кмет на Община Сен Жос и става първия кмет от турски произход в Белгия. Преди това, в периода 2009-2012 година, е бил избран за депутат в регионалния парламент Брюксел-Столица и същевременно е бил държавен секретар на същата. От 2010 година и понастоящем г-н Емин Кър е и депутат във федералния парламент на Белгия, като през 2014 година е преизбран за втори мандат.
Защо Община Сен Жос е отражение на Кърджали по мултикултурност? Населението на общината е около 30 000 души. Сред него най-голям процент представляват българските граждани от областите Кърджали, Шумен, Разград, Силистра и др.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.