Лекият автомобил "БМВ" на Хюсеин Тефик се движел с 90 км/час, твърди защитникът му

Предстои прокуратурата да преквалифицира обвинението срещу Лютви Местан за катастрофата край Загорско, при която загина 6-месечно бебе, в по-тежка форма. Това стана ясно от участие на адвокат Николай Димитров в сутрешния блок на бТВ. Той е нает от родителите на малката Еджрин, която загина на пътя Кърджали – Маказа на 14 април.

"Очаквам до няколко дни на Лютви Местан да му бъде прецизирано по-тежко обвинение, защото при катастрофата пострада и майката на починалото бебе", каза Димитров
Адвокатът отбеляза, че автомобилът "БМВ", управляван от Хюсеин Тефик, преди да се сблъска с "Фолксваген"-а на Местан, се движела с 90 км/час, това показвали извършени от неговия екип експертизи.
Подобно на Местан, който вчера беше в студиото и свърза разследването на инцидента с политиката, адвокатът направи същото. Той отбеляза, че Местан бил проводник на Турция у нас и това можело да повлияе на делото.
„Задължението на участниците в движението при знак "Стоп" не се изчерпва само с натискане на педала, той трябва да се увери, че никой не се движи по пътя с предимство, за да премине. Моите подзащитни са се движели със скорост около 90 км/ч. Местан, излизайки от път без предимство, не се е убедил, че по пътя с предимство се движи кола, още повече, че има видимост в пътния участък. Пострадалите са видели много ясно колата на г-н Местан, но са предположили, че той ще изчака на знак „Стоп“.
Не мога да кажа дали ситуацията е била подценена. Основната причина за инцидента е излизането от път с предимство и неспазването на знак "Стоп", отбеляза зазщитникът на Тефик.
„Клиповете във Фейсбук на моя клиент не доказват, че той шофира опасно. Хората са много уплашени. Това не е случаен човек, той е проводник на интересите на съседна държава в България“, каза адвокат Димитров.
Адвокатът каза, че са поискали от прокуратурата да се провери дали веднага след инцидента се е звъняло на тел. 112 и от кого, дали са се пренасочвали патрули, докато дойде удобен, както и дали Местан е звънял на някого за съдействие.

24rodopi.com

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/5/19 08:20

    Шофьорът пред журналистите казваше, че карал над 90 км в час, но не тя не е била 110 км в час. Сега адвокатът разправя друго. Кой лъже?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/5/19 09:33

      Скороста в случая не е най-важното,още повече,че водача на БМВ -то е бил сигурен,че колата на Местан не би трябвало да навлезе в път с предимство при знак СТОП което не е станало.При тази неочаквана ситуация,единственото решение е било търсене на свободното за момента ляво платно но погрешната преценка на Местан затваря и тази спасителна възможност.

      Изтриване
  2. Анонимен9/5/19 08:22

    Извинявайте, но Кауфман да не стана склад на едро за зареждане на магазини,промоциите не са ли за гражданите !!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/5/19 08:24

    Извинявайте, но Кауфлант
    да не стана склад на едро за зареждане на магазини,промоциите не са ли за гражданите !!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/5/19 08:25

    Вчера Местан правеше политика в студиото. Тази сутрин адвокатът като шаран му лапна стръвта и забърка цяла Турция в този инцидент. И двамата са виновни. Бащата много повече от Местан.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/5/19 11:04

      Dano i na tep gi sluci sistota da vidis koi e vinoven. Pri vsicki slucai Mestan e po vinoven otne jivota na edno nevvino bebe

      Изтриване
  5. Анонимен9/5/19 08:29

    Г-н адвокат ,не мислите ли че със това ваше изказване (проводник на Турция ,и че ответника не е случаен човек )Вие признавете безсилието на Българската съдебна система-и че е зависима ?За целта не можете ли да отправите и да призовете ваши колеги адвокати от ЕС .Например от Холандия ,вече има действащи такива ...
    Адвокати завършил право там ....
    ли желаете помощ от моя страна да ви свържа със такива ?????

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/5/19 08:30

    Advokata luje,gledahme klipovete v Facebook kolata leti

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/5/19 14:58

      Na maikati v putkata li leti kolata bırtcet

      Изтриване
    2. Анонимен9/5/19 21:48

      Ne bratcet v ada leti kolata annadinmi

      Изтриване
  7. Анонимен9/5/19 08:40

    Има правилник,на стоп се спира и осигурява предимство край!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/5/19 09:16

    Gospodin Advokata li gi izmislya tia narusenia. Klienta kazal ce se e dvijel sis nad 100 km v cas. A Advokata kazva sis 90 km v cas.Ima golyamo razminavane.A vasiya klient .Zasto ne e namalil skorostas i vozi deza ,bez da e vzel merki za bezopastnost.Vajnoto e spryal na Stopa Mestan.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/5/19 14:56

      Ti ot kade znaesh Che e sprql na stopa zaedno lı bqhte na kolata

      Изтриване
  9. Анонимен9/5/19 09:33

    Тоя Тефик какво търси във чуждо платно .Ха сега ..

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/5/19 09:39

    Vapros do 9/5/19 08:20

    Imash li dokazatelstva che nyekoy e karal nad 90 km/ ili nad 110 km/h ? Mestan imali dokazatelstva che momcheto e karal nad 90 km/h v momenta na zlopolukata ? Nyakoi barboryat za sledi ot spirachen pat-Alooo tuka se govori za ABS i podobni sistemi i tova znachi che sledi ot spirachen pat nyama ili sa pochti nevidimi. Ako spiracnata sistema ne raboti 100 procenta togava moze da ima sedi ot spirachen pat kakto edno vreme s ladata i moskvicha.Tcelta na ABS sistemite e kolelata da ne BLOKIRAT. Dayte materiala koyto dokazva che v momenta na katastrofata bmv-to e karl nad 90 km/h.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/5/19 10:21

    Местан бил разсеян. Бащата на бебето карал със 140 км в час. Това е другари и другарки разбирачи. И Хюсеин Тефик ако мисли да получи обезщетение от Местан, да си смени адвоката, че хич го няма.

    ОтговорИзтриване
  12. zafer erturk9/5/19 11:19

    Този адвокат само ще вземе спестените парички на семейството което загуби бебето си.
    Има ПТП при което всичко е видно и без експертизи.
    Аман от алчни адвокати.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/5/19 12:41

    Нашия човек пие 2 бутилки водка

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/5/19 13:59

    Абе зафер недей да бъдеш подлога на агент павел, вие деца нямате ли бе, не го ли познавате що за стока е? Тази хубава държава я превърнахте в страна без закони, без правосъдие такива като вас които виждате очевадното, но говорите противното, вие сте с робска психика и такива ще си останете, ама язък за нашите деца. Оставете политиката Дост или ДПС настрана, тука има човешка трагедия, умряло е бебенце по чия вина е видно, очевидно. Има неспазване на предимство. Има неспазен знак СТОП. Не може разни мутри агенти, псевдополитици да си мислят че могат да си правят каквото си искат с живота на хората, по пътищата, по съдилищата, в прокуратурата. Млъкнете веднъж завинаги, Виновният трябва да си понесе наказанието, всички знаем кой е той, цяла България знае.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk9/5/19 16:14

      Разбира се че виновните трябва да бъдат наказани.
      Обаче има свидетели които са се подписали пред следователите че Местан е спрял, това подвърждават и експертизите.
      Всички имаме деца, боли ме за смъртта на бебето, никой не би искало това да се случи.
      Аз още в началото писах че това е НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ.

      Изтриване
    2. Анонимен9/5/19 16:59

      Tocno taka

      Изтриване
  15. Анонимен9/5/19 16:47

    Нурхан ще оправи работата той е двоен агенг

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/5/19 17:25

    Местан е един двуличник, едно време шпионираха Нури Адалъ,за което човека лежа по затвори, сега използва внуците му за политика.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/5/19 09:46

    Местан що него излезнал същия момент от колата щото чака негови хора първо да идват и да излъжат хората че спрял на знак СТОП.А тоя боклук от глухар 100% не беше там да има свидетел че спрял на знак СТОП щото е виновен( ЗТАВОР ДА ИМА) ако беше друг някой досега щеше е а затвора.......

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/5/19 13:41

    cps na telefona dase proslede

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.