ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ
СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ „МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА АРДИНО - ДЖЕБЕЛ“
ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020

МИГ „Ардино-Джебел“, кани желаещите да представят проектни предложения по мярка 001 – 4 „Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи във формален, неформален и неофициален вид, осъвременяване на познанията, уменията и компетенциите на работната ръка, както и насърчаване на гъвкави процеси на учене, включително чрез професионална ориентация и валидиране на придобитите компетенции” от стратегията за ВОМР на МИГ „Ардино-Джебел“ посредством процедура на подбор на проекти за безвъзмездна финансова помощ: BG05M9OP001-1.063 - „МИГ Ардино-Джебел - Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот“
Основна цел на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:
Целта на процедурата е да повиши способността на заетите лица - /наети и самостоятелно заети лица, над 54 год. и такива със средно и по-ниско образование/ да посрещнат настъпващите бързи промени на пазара на труда в резултат на структурни фактори като глобализацията, технологичните промени, застаряването на населението. В отговор на тези съвременни предизвикателства, в рамките на процедурата ще се предоставят обучения за заетите лица, работещи в микро, малки, средни и големи предприятия. В резултат ще се повиши адекватността на уменията им съобразено с актуалните нужди на бизнеса, ще се повиши производителността на труда им и ще се създадат условия за устойчива заетост и съответно заемане на по-качествени работни места.
Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския Социален Фонд чрез приноса на ОПРЧР за Водено от общностите местно развитие.
Процедурата е във връзка с изпълнението на ПРИОРИТЕТНА ОС № 1: „ Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“ , Инвестиционен приоритет № 6:
„Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи във формален, неформален и неофициален вид, осъвременяване на познанията, уменията и компетенциите на работната ръка, както и насърчаване на гъвкави процеси на учене, включително чрез професионална ориентация и валидиране на придобитите компетенции“ на ОП РЧР.

Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ „Ардино-Джебел“.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1. Предоставяне на обучение за повишаване на професионалната квалификация и/ или за придобиване на нова на заети лица
2. Предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетентности
3. Осигуряване на достъп до иновативни форми (методи/подходи, които са нови за работодателя, неприлагани до момента) за учене през целия живот
4. Разработването и внедряване в предприятията на системи за обучение на заети
5.Въвеждане в предприятията на обучителни методи и програми, основани на практиката.

Общ бюджет по тази покана: 200 000,00 лв.
• Минимален размер на безвъзмездната финансова помощ: 20 000 лева
• Максимален размер на безвъзмездната финансова помощ: 200 000 лева

Интензитет на финансовата помощ по настоящата процедура е до 100 % от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси:(https://eumis2020.government.bg
и http://www.mig-ardino.bg/)
Краен срок за представяне на предложенията: 28.06.2019 година, 17:00 ч.
Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.