Езиковата гимназия в Кърджали е част от семейството на иновативните училища в България. За втора поредна година учениците още от месец ноември се подготвят по определена актуална тема, която предварително е обсъдена. Всяка паралелка  се оформя като творческа лаборатория с ръководител класния ръководител и с участие на учител консултант.
Тази година темата „Здравето – универсална човешка ценност”. Учениците от VІІІ, ІХ, Х и ХІ клас  предварително са запознаха с критериите за оценяване на тяхната дейност с акцент върху научност, познавателност, атрактивност, оригиналност, владеене на нормите на езика, изграждане на интердисциплинарни връзки и умения  за публична реч. През иновативната седмица в творческите лаборатории учениците работиха ентусиазирано, подкрепяни и от своите родители, и от обществени организации, и от институции. Те проведоха срещи и интервюта, пътуваха из региона, трупаха знания по темата, спортуваха, извършваха разнообразни и полезни дейности. Усещаше се желанието им да научат повече, да направят повече, да трупат практически опит, да творят… 
В продължение на два дена Актовата зала на Гимназията беше препълнена от ученици, учители и родители. Жури от единадесет човека – учители, ученици, представител на РУО, лекар от РЗИ оценяваше разнообразните презентации и дейностите по поставената тема. Атмосферата беше наситена с емоции, залата се изпълни със слово, музика, танци, въздействащи презентации., вълнуващи видеофилми. Интерес предизвикаха скечовете, авторските музикални и литературни творби, представените диаграми, лабораторните експерименти, брошурите  със  здравни съвети и кулинарни рецепти, изработените изделия.  
„Въпреки че бяха излъчени победители от всеки випуск, които ще бъдат наградени с образователни екскурзии, в иновативната седмица победители сте всички. Гордея се с вас!”, с тези вълнуващи думи директорът на Езиковата гимназия и председател на журито обяви финала на иновативната седмица.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.