„Бях най-щастливата майка…”.
След тези думи 29-годишната Емине Тефик избухва в плач. Това е майката на 6-месечната Еджрин, която загина при тежката автомобилна катастрофа край Загорско. Родопчанката е всеки ден на гробищата, 3 месеца след инцидента.
На 14 април семейство Тефик се прибира към родното село Първица след като е било на разходка и пазар в Кърджали. Зад волана е бащата Юсеин, в автомобила са съпругата му и двете им деца. На разклона за село Загорско, на главния път за „Маказа”, колата им се блъска в автомобила на Лютви Местан. Сблъсъкът е зверски. На място загива бебето Еджрин. Цялото семейство е настанено в болница. След два дни майката Емине се връща в съзнание. Пита за децата си. Два дни роднини крият от нея истината. Казват й, че рожбата й е настанена на друг етаж в болницата. Едва по-късно полицейски психолог й казва истината…
„Не мога да спра да плача. Детенцето ми се усмихваше, сега ръцете ми са в пръст. Останаха ми само снимките и клипчетата. Искам справедливост, искам най-тежкото наказание”, казва пред камерата на 24rodopi.com съкрушената от мъка 29-годишна жена.
Сълзите се стичат през цялото време.
Коленичила е на гроба на бебенцето и рови. Рови в пръста. Малък, детски гроб, под сянката на дърветата. С нарисувани ангелчета на плочата. Сянката в душите на цялото семейство остава, три месеца след трагедията.
„Не сме добре. Цялото семейство не сме добре. Всички плачем, децата ни също. Не искаме пари, не ни трябват, имаме си. Искаме справедливост”, казва калекото на загиналото дете Ергюн Мюмюн.
Цялото семейство е притеснено заради удължаването на разследването на пътния инцидент, за който единствен обвиняем е Лютви Местан.
„Вярваме на държавата, но и знаем как могат да се подкупват хора. Носят се слухове из Кърджали, че Лютви Местан ще се възползва от връзките си”, казва Ергюн.
„Братът на съпругата ми се е движил на главен път, а той не е спрял на знак „Стоп”. Това е истината, всичко друго е лъжа. Няма да го оставим, ще се борим за справедливост докрай. Ние загубихме най-ценното си”, категоричен е мъжът.
Разказва, че по време на предизборната кампания за евровота в региона е бил викан в полицията заради скъсан билборд на партия ДОСТ. Подозрението паднало върху него като близък на пострадалото при катастрофа семейство.
Припомняме, че разследването по случая бе удължено с два месеца. Съдебно-медицинската експертиза по случая е готова, но все още се изчаква изготвянето на автотехническата.
Единствен обвиняем за инцидента е политикът Лютви Местан. Пред медиите пък той обяви, че „няма да поема чужд грях върху себе си”. Според него, вината за катастрофата е на шофьора в другия автомобил-бащата на загиналото дете. Политикът посочи, че е спрял на знак „Стоп”, потеглил е, и тогава е бил връхлетян от лекия автомобил „БМВ” на семейството, който се движил в лявата лента и се блъснал в дясната страна на автомобила, управляван от Местан.
Политикът бе задържан за 24 часа веднага след произшествието. Той бе освободен с парична гаранция от 10 000 лева.
В момента почерненото семейство се опитва да продължи живота си. Бащата Юсеин е на работа в Германия., за да изхранва фамилията. 10-годишното братче на загиналото бебе говори рядко. Мълчи и не иска дори да играе. „Много обичаше сестричката си”, казва лелята Сема.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/7/19 17:53

    Stranizata vece ne e Interesno.Vsyako cudo za tri dena. Gospodata i dvamata sa vinovni.Ediniyat ne e spryal a drugiyat ne e obezopasil deteto pri visokata skorost.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/7/19 15:15

      Алоооооооооооо....ти си подкупен тъпанар

      Изтриване
  2. Анонимен14/7/19 19:19

    Това да го прочете Лютви Местан ! Да не играе карти до автогарата в Момчилград и да обикаля града като забравен паметник !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/7/19 19:30

    Secim geldi
    Siyaset yasiyorsunuz
    Alahtan korkun allahtan

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/7/19 20:54

    Alah sabir versin cok zor anlar geciriyorsunuz .Alah belasini versin serefsiz alahtan korkmaz mestanin.Binlerdje insan onunde yemin eten ve tutmayan alahsiz kyafir iftiradanda korkmaz ve sonunda sucu sizinde ustunuze atir u pislik.Alah yardimdjiniz olsun u serefsiz pisliye karsi

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/7/19 20:55

    Alah sabir versin cok zor anlar geciriyorsunuz .Alah belasini versin serefsiz alahtan korkmaz mestanin.Binlerdje insan onunde yemin eten ve tutmayan alahsiz kyafir iftiradanda korkmaz ve sonunda sucu sizinde ustunuze atir u pislik.Alah yardimdjiniz olsun u serefsiz pisliye karsi

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/7/19 00:45

    Какво изказване на този межел да кара с 200-300 той трябвало да спре на стоп как да те видят със 150 км като е карал
    Защо не се съобразявате на кръстовище на кръстовище винаги се намаля скороста значи Местан е виновен а другия със 150км няма никаква вина имало знак стоп ти мини със 200 аз да преценя дали да мина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/7/19 12:49

      Искал си да да кажеш нещо, ама олмадъ! Неграмотността ти е реална сюмюклю!

      Изтриване
    2. Анонимен15/7/19 15:18

      Ей, тъпако, да не си бил на скоростната кутия на колата на почернениа баща, че да знаеш с такава категоримчност че е карал със150...аман от прости хора...Тъпаци в Бг-то колкото щеш...не защитавай виновния, че да не станеш и ти виновин

      Изтриване
  7. Анонимен15/7/19 06:19

    Do 17 53 става въпрос за трагичен случай бе и идиот мамати ти да еба а ми говориш глупости и ми се правиш на компетентен.Беше ли на мястото по време на инцидента че обвиняваш бащата свиркаджиьо на местан

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/7/19 06:19

    Do 17 53 става въпрос за трагичен случай бе и идиот мамати ти да еба а ми говориш глупости и ми се правиш на компетентен.Беше ли на мястото по време на инцидента че обвиняваш бащата свиркаджиьо на местан

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/7/19 13:49

      6;19 Ti otkade znaesh s kolko e karal ?da ne si sluchayno bashtata

      Изтриване
    2. Анонимен15/7/19 20:06

      Той сам призна още първия път по телевизията, че е карал със 110 км/ч. После адвокатът му го поиучи да посмали на 90.

      Изтриване
  9. Анонимен15/7/19 08:32

    Allah sabir versin canim benim. Bebeğin nurlar icinde yatsin. Много съжалявам мило дете. Искаме наказание за този allahsız şpion. Умряло е невинно бебе по негова абсолютна вина, той пресича главен път с предимство с интензивен трафик. Дерибейства, както в живота така и на пътя.Павеле много вива носиш към хората, но тази вина към тези млади хубави хора и това бебе да не ти дава мир ден и нощ. Но аз не мисля, че ти имаш останала съвест. Как изобщо живееш с това алчно подло сърце, чудя се. Сигурно не е лесно.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/7/19 11:15

    i az sim bashta i bih karal vnimatelno-ako v kolata mi ima dete.ne bmv a ferari da imah bih.karal s 50-60km na glaven pit.vsicko e v mozika na choveka.i neynata greshka ne se opravq.tvirdoglavi kolkoto shtesh.ve druk ni e vinoven za vsichko no ne samite nie.(((

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/7/19 11:40

    Do 15/7/19 06:19
    ALO prostak selö.Prostak ,kato tebe,sami se samoubivate po pitistata.Zastoto nespazvate Pitmnite Znazi za Previshena Skorost.I zatova posledizite sa Tejki.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/7/19 20:04

    Да се движиш с над с 110 км/ч., да изгубиш контрол, и да се натресеш на кола, в другата лента.
    Изобщо не харесвам Местан, но на неговото място можеше да бъде всеки от нас. Затова е важна истинанта. А иначе съболезнования на семейството на загиналото дете.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.