Според министър Владислав Горанов още милиони ще има, ако „Арда 1924“ остане в Първа лига

На 28 август правителството ще обяви размера на средствата, които ще бъдат отпуснати за осветлението на стадиона в Кърджали, като те ще бъдат над 2 милиона лева, научи 24rodopi.com. За целия проект за модернизиране на „Арена „Арда“ и изграждане на прилежаща инфраструктура са необходими 11 283 000 лева.
Ще има пари за осветлението, а за тренировъчни игрища и други придобивки, ще говорим, ако „Арда 1924“ остане в Първа лига, това отбеляза финансовият министър Владислав Горанов.
"Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори, които влизат във висшия ешелон на футбола в България, с изграждане на терени и осветление. Със стадиона в Кърджали ще реализираме нашите обещания по същия начин", това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред медии по време на посещението си в Кърджали заедно с премиера Бойко Борисов. Премиерът и двамата министри се срещнаха с проектантите, изготвили проекта за допълнително модернизиране на стадиона (осигуряването на осветление, изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура).
Спортното министерство има готовност да съдейства за реализирането на проекта на "Арда 1924", като по думите на Кралев, клубът е кандидатствал с изключително детайлен план за строителни дейности по прилежащата инфраструктура на стадиона.
"След срещата, която проведохме с премиера Борисов и ръководството на клуба, ще довършим разговорите по проекта, за да може по най-бързия начин средствата да се осигурят и да се проведе обществената поръчка. Най-реалистично е "Арда" да провежда домакинските срещи на собствения си стадион напролет, във втория полусезон", заяви спортният министър.
Той допълни, че в момента осветлението на "Арена Арда" е приоритетно, тъй като ситуацията е по-сложна отколкото на другите стадиони.
"Първо трябва да се справим с тази задача и след това ще мислим за следващи евентуални инвестиции. Най-важното е да се постави осветлението, за да могат футболистите да играят пред собствена публика. Знаете, че това е дебютен сезон за "Арда" в елитната група и всички фенове на отбора очакват да видят любимците си на този стадион", подчерта Кралев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/8/19 18:01

    На пролет първенството ще свърши с това темпо, което играят мачовете и ранното почване на сезона за съжаление! Колко мача ще гледаме в Кърджали, пред пълни трибуни не е ясно - един или два! Много време се загуби за съжаление!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/8/19 18:04

    Хората в Царско село направиха осветлението за два месеца, докато при нас май ще отнеме цяла година! Мислех, че до Нова година може и да станат нещата, ама май няма да стане с тази бюрокрация в България!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/8/19 11:59

      То на селото е училищно игрище не е стадион .

      Изтриване
    2. Анонимен24/8/19 12:43

      При нас има крадливи партийци затова ще е бавно и мн внимателно

      Изтриване
  3. Анонимен23/8/19 22:47

    Добре че премиера подава ръка за осветлението на арена арда, иначе какъв е тоя проектант че не е сложил осветителни тела при положение основен ремонт направиха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/8/19 12:44

      Крадлив какъв махнаха стълбовете за да може да се правят и слагат нови

      Изтриване
  4. Анонимен24/8/19 02:04

    Evala Boyko vece ste izgasim Lampite s gas i zapocvame s AMpulite na Philips,Evalla Boyko ,i Zlatoto na Makiena v Krumovgrad Evalla ARDA STE SI IMAME ZLATNI MEDALI

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/19 02:43

    Има изисквания за всеки стадион трябва да покрива определени неща и то се знаеше. Защо нашите господа не предвидиха тези неща? Защо точно сега? Време имаше!!! Арда играе без публика в момента. Кмете кмете само се правиш на ударен и гепиш паричките лекичко нищо друго не правиш.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/19 10:52

    Всички са некадърници

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/8/19 11:46

    Oti da gledam.11_glupatsi.da gonqt.edna.topka.i.pari.za.gledane.da.dam.ne.nqma.da.stane.oti.slm.angajiran.da.gonq.vseki.den.prehranata.na.men.i.semeystvoto.mi.mach.znachi.ekstra.za.bogati.i.gupatsi.i.kumardjii.tva.e

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/8/19 14:37

    To az vi go kazah tova, che ot sledvashtiq polusezon shte se igraqt machovete na Arena Arda. Celta beshe da se protochva finansiraneto do predizbornata kampaniq na GERB. Nishto lichno, no sas sporta nedeite da si pravite politika.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/8/19 10:23

    Какви пари дават бе? Да не би от собствения джоб? Това са парите от нашите данъци и мен никой не ме е питал дали съм съгласен така да се харчат. Градът е потънал в тъмнина и боклуци и хич не ме интересува нито футболът, нито "Арда", нито стадионът!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/8/19 14:00

    За глупости пари колкото искаш.Но за нещо което може да зарадва хората пари няма.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.