Образованието е сред приоритетите на кмета на Неделино, а в доказателствената част влизат 680 850,79 лева. С тази сума ще бъде обновено дворното пространство в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в родопския град. Проект на екипа на Боян Кехайов бе одобрен със 100-процентово европейско финансиране. Държавен фонд „Земеделие“ писа „Отличен“ на местната администрация за „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура“.
Със строителството ще бъде обновено изцяло съществуващото дворно пространство в средното школо – ще бъдат изградени нови настилки, пътеки за бягане, зелени площи, ново игрище за мини футбол с изкуствена тревна настилка, ново мултифункционално игрище за волейбол, тенис на корт  и баскетбол, зона за фитес и игра на тенис на открито. Предвидена е и подмяна на оградата, ще се постави и рамка за осигуряване на достъпна среда. Освен това проектът предвижда да бъде изграден и паметник на светите братя, патрони на училището.
Това е третият пореден европроект, спечелен от Общината, след реконструкцията на улиците „Напредък“ и „Дельо войвода“, и изграждането на нова спортна площадка в квартал „Емовци“, по Програмата за развитие на селските райони.
От три възможни проекта, екипът на кмета Боян Кехайов спечели и трите.
Припомняме, че всяка Община в страната имаше право да кандидатства по три проекта, а Неделино постигна успеваемост на 100%.
Това е поредният изпълнен ангажимент на кмета, поставен като задача в предизборната му кампания. Обещанието бе дадено при откриването на учебната година в школото, в което учат над 400 деца.
24rodopi.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.