„Бюджет 2020 на община Кърджали е бюджет на излъганите надежди. Той не дава визия за управление, нито визия за развитие. Неговата функция е само една - удовлетворяване на интересите на „обръчите от фирми“ и захранване на партийната банка кадри. Този бюджет изсмуква ресурсите на всички граждани за сметка на шепа помазани в обкръжението на местната власт“. Такова е становището на съветниците от ПП ГЕРБ, формулирано на сесията днес от председателя на групата Гроздан Колев.
„За пореден път ни се предлагат „Приказки под шипковия храст“, в които няма никаква полезна информация“, категорични са от ГЕРБ. Не е ясно например, със заложените средства за ремонт на улици и тротоари, точно каква площ ще бъде реновирана и дали това няма да са поредните „златни“ ремонти. Този принцип е застъпен във всяко перо на приходно-разходната сметка. Видимо, най-сериозният проблем на общината е броят на културните дейци и техните заплати. И ако приемем, че отношението към културата е признак за равнището на цивилизованост на едно общество, то явно управлението на община Кърджали се намира в каменната ера.
Другото твърдение, което се натрапва е, че общината ще се лиши от 2-3 млн. лева инвестиции, заради  ниските данъци. Няма да повтаряме печално известния факт, че тази община не съумя да напише една Наредба, която да издържи съдебно обжалване. Просто ще помогнем на кмета да „намери“ още няколко милиона в рамките на този  бюджет като предложим следните стъпки:
1.Съкращаване на раздутата кметска администрация и произтичащите от това разходи за заплати и осигуровки.
2.Прекратяване в 14-дневен срок на всички договори за наем на общински паркинги (сега стопанисвани от местни велможи на ДПС) и създаване на синя зона.
3.Регистриране и заприходяване на всички табели за реклама и платени паркоместа.
4.Съкращаване на безумните разходи за външни услуги в размер на над 1 млн. лева
5. Спестяване на 500  хил. лева за прекратяване на съсобственост;
6. Контрол на разходите за сметосъбиране. При заложени 4,2 млн лева, смятаме, че сумата може да се сведе до 1 млн, при строго съблюдаване на количеството събрани отпадъци.
По този начин, без да се бърка в джоба на данъкоплатците, ще бъдат осигурени пари за ремонти на улици и тротоари, за училищата, за възстановяване на Младежкия дом и за Дома на културата", посочват от ГЕРБ.
От партията предлагат с остатъка да бъдат изградени детска градина в квартал „Възрожденци“ и 20 детски площадки във всяка детска градина, да се ремонтира Въженият мост, да има безплатни детски ясли при двама работещи родители, да се монтира видеонаблюдение в парковете и да се дофинансират културата и спорта.
„Подобни стъпки ще покажат, че местната власт излиза от кръга на личните си интереси и се поставя в услуга на обществото. Убедени сме, че може да бъдат „открити“ още средства, изгубени в стремежа за удовлетворяване на корпоративни облаги, за което сме готови да предоставим експертна помощ“, се посочва в съобщение, изпратено до медиите, от пресцентъра на ГЕРБ, минути след изказването от трибуната на ОбС на председателя на групата съветници на ГЕРБ Гроздан Колев.
В прессъобщението се посочва още, че в Бюджет 2019 г. „бившият заместник-кмет Мюмюн Али е „намерил“ поне 3 милиона лева, изпарили се яко дим от общинската хазна. Този път тези 3 милиона лева могат да послужат за нуждите на града – за басейни, улици, тротоари и паркове. Защото бюджет от 70 милиона означава, че пари има, липсва компетентност“, твърдят още от ГЕРБ.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

 1. Анонимен13/2/20 15:31

  Солидарен с оценката! Къде е Багдасаров?

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен13/2/20 15:44

  Тук ГЕРБ са абсолютно прави , въпреки че не съм им привърженик Кога ще имаме улично осветление ,трябва да чакаме следващите избори ли

  ОтговорИзтриване
 3. Анонимен14/2/20 08:16

  Все пак има мислещи и компетентни хора в ГЕРБ,но какво от това след ката другата страна велможите и падишахите са фанатици и шайка на държавна ясла вече 30години

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен14/2/20 11:19

  За съжаление се краде до край. Не се наядоха и не се наядоха. За 30 години преход само дузина хора се облагодетелстваха от парите за общественното развитие. За съжаление, за това и всеки бяга от тази държава.

  ОтговорИзтриване
 5. Анонимен14/2/20 12:22

  Късно е ,чадо. Къде бяха месец от публикуването на проекта или на публичните обсъждания. Другото е намеса в организацията като на пожар. Елате на власт и редете бюджет. Как само смесват боклука с ремонтите и заблуждават хората

  ОтговорИзтриване
 6. Анонимен14/2/20 12:25

  Яко 70 млн, за това е борбата и ревът а не от загриженост

  ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Времето