Кирково се съживи след отварянето на ГКПП „Маказа“ и отпадането на задължителната карантина. Гърците отново щурмуваха родопската община, а евро се харчи най-много за пелети, строителни материали и… хазарт. Това разказаха за 24rodopi.com търговци в най-близкия общински център до границата с Гърция.
„Вдигнаха се бариерите и веднага се усети разликата. И на нас ни беще домъчняло, и на гърците. Най-високи обороти се правят в строителните магазини. Съседите се запасяват масово и с пелети за зимата. Игралните зали също са пълни“, разкриха търговци.
Всички обаче са категорични, че не е същото като отпреди година по същото време. До известна степен това се обяснява и с проверките на граничния пункт, по-бавното преминаване и образуването на колони от автомобили, след като и румънците тръгнаха към Бяло море. По-малко жители на региона пък се отправят към плажовете при съседите.
„Много от сезонните работници изчакват, за да видят как ще се развие ситуацията с епидемията, преди да тръгнат към държави от Западна Европа“, коментира за 24rodopi.com кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.
Около 400 жители на региона са били под карантина от началото на извънредното положение. Най-много са били те в Бенковски - около 280 души. Всеки ден пристигат и изселници от Турция, които спазват задължителната карантина.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/6/20 20:38

    Заради тия ачове ние тука плащаме всичко двойно скъпо....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/6/20 01:19

      Идете в Момчилград, там е най-евтино.

      Изтриване
  2. Анонимен25/6/20 22:27

    Te 2 meseca omriaha odglad da prodavat

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/20 08:54

    и сега бум на цената на пилетите ние тука да умрем гърците да живеят

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/6/20 01:21

      В Момчилград ПилетАТА са най-евтини.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.