НДСВ ще участва на местните избори и със самостоятелни кандидати на много места в област Кърджали, каза Васил Дончев – областен председател на НДСВ в града, на пресконференция днес. Според него хората изпитват истинска носталгия към управлението на НДСВ, когато бяха златните дни за бизнеса и медиите.
          Проектът на закона „Попова" предизвиква много тревоги у НДСВ. В този проект ние виждаме един репресивен закон, погазващ правата на човека и правото на собственост – конституционни права на българите, обърна внимание председателят на НДСВ Христина Христова. Нещо повече – нарушен е фундаментът на цялата ни правна система – принципът, че всеки е невинен до доказване на вината му. Законът „Попова" се опира точно на обратната презумпция – че всеки е виновен до доказване на невинността му. Този проект още веднъж потвърждава правилото напоследък да се нарушават конституционни права. НДСВ ще следи внимателно развитието както на този закон, така и на изборния кодекс и ако наистина този кодекс съкращава демокрацията у нас и правото на избор, то тогава ще прибегнем отново до сезиране на омбудсмана, както и на евроинституциите, категорична бе Христова.
          Бюджетът „Борисов" взима най-много от гражданите и фирмите и дава най-малко услуги. Например за образование – само 3.3% от БВП, за здраве само 3.9% от БВП. В 20-годишната ни история тези два сектора не са били финансирани с по-малко от 4%, подчерта Христова.
           На въпрос дали НДСВ би се коалирало със стари коалиционни партньори на местните избори, председателят на партията отговори, че по нейни наблюдения и разговори местните организации на НДСВ не са склонни на този етап към сътрудничество с БСП и ДПС. Най-близки идеологически си остават партиите от синята коалиция, даже нещо повече, по места забелязваме общи инициативи между НДСВ, СДС и ДСБ, каза Христова.

-----------------------------------------------------------------
Купи сега Armani, GUCCI, Miss Sixty и други с до 70% отстъпка
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/11/10 17:17

    "НДСВ не са склонни на този етап към сътрудничество с БСП и ДПС"
    красноречиво показва,че на по-късен етап абсолютно може и ще стане възможна отново тройното коалиция

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/11/10 17:23

    NDSV-ako imat 50 glasa shte e super uspeh

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/11/10 20:19

    Оставете ги да се проброят и да се изложат. НДСВ- Ха-ха-ха !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/11/10 17:27

    кво беше тва ЕНДСВ ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/11/10 23:11

    БСП+НДСВ+ДПС = На тройна,нагла,крадлива коалиция.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/11/10 10:24

    Toq pak kakav predsedatel na NDSV e.Izdalaveri celiq qzovir Kardjali, zagradiha go, napalni se s mangizi ot mafiotite i o6te iska da vla4i. I negovoto vreme 6te doide zad re6etkite. Nqma izmakvane, vsi4ki ribari go proklinat. Taka 4e da si 4aka 4asa...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/11/10 21:05

    Васко=Иванка=Цветка=Ангелчо=Дорчето=0

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.