Консорциум "Ти Ви Би" ще подпише договор с Община Кърджали за строителнството на парк "Арпезос – Север", ако другите участници в търга не обжалват. Това стана ясно след проведеното в събота заседание на общинската комисия, която преразгледа документацията на кандидатите, участвали в повторното класиране за изграждане на  обекта. На финала бе допусната само една фирма, това е консорциум "Ти Ви Би"- Димитровград, чиято ценова оферта е  5 млн. 950 хил. лв. Останалите две фирми -Обединение "Арпезос –Север" и  "Паркове –Кърджали 2010", след  разглеждане на офертите им, са  предложени за отстраняване заради неспазване  условията в тръжната документация  да имат наета асфалтова база, въпреки че асфалтовите дейности не са в голям обем, сподели инж. Васил Бобеков, шеф на комисията.
Ще припомним, че комисията за избор на изпълнител на парк "Арпезос –Север" заседава отново след като Комисията за защита на конкуренцията отмени заповедта  на кмета на община Кърджали от август г. г. за избор на  изпълнител на обществена поръчка за строителството на  парка. При първия търг, състоял се юли – август, от подалите тръжни документи 4 фирми, до финала бяха допуснати два консорциума  - Обединение "Арпезос – Кърджали" и "Ти Ви Би"-Димитровград. С кметска заповед за победител бе обявено Обединение "Арпезос- Кърджали", включващо местните фирми "Арда строй", "Караман", "Ел.изграждане" и "Симекс". Подадената от него оферта бе по–висока от димитровградската фирма с 230 хил. лв.
Цялостното изграждането на парк "Арпезос –Север" е на стойност 8 700 000 лв.,а строително–монтажните дейности са за 6 610 000 лв. без ДДС. Крайният срок за финализиране на проекта, финансиран по ОП "Регионално развитие", е  21  октомври 2011 г.
Бъдещият парк ще бъде разположен  на 64 дка площ от общо 320  дка. Предвижда се в него да има развлекателна зона с лунапаркове, игрища за  волейбол, баскетбол и тенискорт, кътове за отдих, амфитеатър, фонтани, изкуствено  езеро, кафенета, велоалеи и др.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/10 11:10

    ЧЕСТИТО МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ! ДПС И ГЕРБ - ДРУЖБА ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/10 12:49

    БРАВО НА КОМИСИЯТА ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ ДА ВЪРНАТ ОЩЕ ВЕДНЪЖ И ЩЕ ГО ДАДАТ НА НЕ УЧАСТВАЛА В КОНКУРСА ФИРМА

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/10 12:58

    Разбира се, че ще строи който трябва, а не който може! Сега и кметът може да се уреди с апартаменти в Изток на хубава цена като Цецо вътрешния. Хайде честито и хаирлия да е! Нова власт , нов морал стремително по стълбата, която води надолу

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/10 18:00

    ДПС=ГЕРБ!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/12/10 18:40

    ta ne razbrahme koi e sobstvenika na tivibi

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/12/10 20:02

    Добър ден наивници!Всички,които гласувахте за "новият морал ",за "честното,европейско" управление на ГЕРБ сега се хапете където боли по-малко.А тези,които са смятали,че повторението на търга ще има друг резултат са не по-малки наивници.Абе нали за подарените на кумеца апартаменти трябва отнякъде да се избият парите.Ха да ни са честити.Не народ,а мърша!/Да ме прости дядо Славейков/

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/12/10 20:18

    собственик на ТИ ВИ БИ е Тодор Бояджиев, добър приятел на Цв.Цветанов, като последния е кум на дъщерята на първия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.