Премиерът получи от нас цялата информация, крита от Д. Дерелиев, в събота, разкри режисьорът Евгений Михайлов по ТВ 7. Ще ми се да вярвам, че отношението към кинодейците се се промени, като не става дума за просене на пари. Протестите продължават; премиерът обещал на масата да бъдат поставени законодателните мерки, които предлага общността.
В. Рашидов и Дерелиев досега са предавали погрешна информация на премиера, каза Михайлов.
От началото на годината имаше няколко срещи с министъра, той излъга на тях, а след това се получи едно затваряне и започна да се държи по безпрецедентно арогантен начин към хората на културата, каза Михайлов, а водещият Бареков добави, че с министъра имало комуникационен проблем и повече се контактувало с пресцентъра му, отколкото с него. Бареков допусна, че Рашидов ще бъде запазен, заради това, че е бил поставен на поста като лице на малцинствата и реплика на ДПС.
Ако такова е лицето на малцинствата, има опасност да се настроим недобре към тях, но нашият протест е заради отношението, категоричен беше Михайлов. Искаме смяна на политиката, на отношението и съвсем друг диалог и спиране на лъжата.
Ако едно министерство брани себе си и заплатите на чиновниците си от дейците на културата, тогава става опасно, констатира Михайлов, който призна, че уважава Рашидов като скулптор. Всички ние трябва за му върнем скулпторите на розите, за да му напомним времето, когато се е занимавал с култура, да му напомним още, че розите бодат. Ние не просим пари, а искаме правила, акцентира Михайлов.
Искаме оставката на хората, които лъжат и се подиграват с труда на хората, които от години не са снимали филми, обобщи Михайлов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/10 11:40

    Е па нема такава държава - да бъде министър само защото бил турчин. Добре де, бате Бойко, нека в тази зоологическа градина да няма маймун. Стига с тези комплекси.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/10 11:51

    Вежди Рашидов - министър на културата:
    - Законите ги приема парламентът, а не Министерството на културата, така че никаква вина не мога да нося за нищо. Единствената ми вина е, че управлявам в криза, а бих искал всички сфери на културата да са щастливи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/10 12:57

    Стига сте се оправдавали с кризата бе, другари от ГЕРБ! Тая криза вие я превърнахте в национална катастрофа. Като пестите пари от култура, образование и здравеопазване, да ви пик.я на магистралите, дето и тях ги няма още. Някой ден страната ще осъмне с пътища и без хора, които да ги ползват защото читавите хора ще са напуснали България. Тук наистина ще останат само мангали и възрастни хора. А Бойко и компания ще се помнят като политицет, които са довели страната до пълно унищожение.
    Вежди никога и за нищо няма да е виновен, той е опериран от срам и свян.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/10 14:25

    Колко пари дават Съединените щати на Холивуд да прави филми?
    Колко пишман режисъори, пишман артисти, сценаристи, статисти и др. е избълвала "ненадмината" та ни образователна система и които искат да лапат, както по времето на Бай Тошо.
    Каква култура?
    Ако бяха на ниво, сега нямаше да слушаме чалга и престарели прими, да гледаме сапунки и простащини.
    За нулите в българската култура - 0 бюджет.
    Даже много им дават!
    Цяла индустрия бяха създали на гърба на народа и бълваха филми, които никой не гледаше!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/12/10 14:26

    Навремето имаше лаф "Хубав ли е филма или български"
    Всичко българско беше опорачено от соц простащината!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/12/10 15:15

    Чакайте, чакайте, ако ще е министър само защото е турчин, поне да сложат 100 процента чист турчин. Истинските турци не стават мушмороци заради една фуста, и то друг я ч...л

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/12/10 18:02

    Всичко разбирам - и леля Добринка, която се срамува от името, което са й дали родителите, и целите й в живота, които минават през леглата на богати чичковци, ама не мога да разбера защо Бойко Борисов позволява министерството на културата да е със статут на МЕЖДУНАРОДЕН БАРДАК

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/12/10 18:07

    Какво искате от Рашидов, след като Радка Петрова му е пиар и съветник.За бързо забравилите тя е от БСП, а и с чиста съвест мога да кажа от БКП.
    Не си ли я спомняте колко пот хвърли в предизборната кампания на Данаилов... И ПОСЛЕ КАКВО...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/12/10 18:25

    На автогарата в Кърджали пеперудката Айше също си има друго име - Анчето. Затова не обиждайте Добринка със златната пу..нка.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/12/10 19:04

    Тиквата е жив в сърцата ни !!!
    Да живее тиквата !!!
    Евала на всички, които се кефят да ги управлява пожарникар !!
    Евала на всички, които се кефят вътешния министър да е физкултурник !!!
    Евала на всички, които казват- "Станишев по-добър ли е ?" Не е по-добър.
    Евала на всички, които дълбоко в себе си са роби и искат да ги управляват МУТРА и преродения Хайнрих Химлер !!!
    Евала на всички, които се кефят на инкарнацията на Химлер а именно Болен и Атака, дето изпълниха поне 1 точка от предизборната си

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/12/10 22:24

    Там където е Радка комунистката, там винаги е имало проблеми, особено ако и се чува думата, на Вежди да му е цестито за придобивката.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/12/10 18:39

    Стига с тези комлекси. Крайно време да се разбере че,повечето Туртци са по умни от повечето Българи. И те по добре ще управляват от типите Българи

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/12/10 14:43

    Първо си оправи изреченията и буквите,когато ги изреждаш.Аз също съм турчин,но не като теб,като одобрявам ограничените и тъпи турци,които хич,ама хич ги няма ,а са със самочувствие на министър около кмета.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.