Корейка пя български народни  песни на кърджалийци, за да ги поздрави за Коледа. Юнджин Ким изпълни вдъхновено популярни тракийски фолклорни напеви, заедно с състав от читалище „Тракия 2009 г." пред събралото се множество граждани на площада в Кърджали. Южнокорейката се е записала през тази година във ансамбъла за народни песни и вече успешно партнира на българките. Тя е родом от град Пусан. В Кърджали е от 2006 г. Съпругът й има туристическа агенция в Кърджали.

 Българи, турци и роми се събраха на всенародното веселие пред бившия паметник на Георги Димитров, за да чуят изпълненията на читалищни състави от тракийското дружество „Димитър Маджаров",  кварталите Гледка и Веселчане. Коледното тържество бе организирано за пореден път от община Кърджали. За втори път е на открито.

 Денят за християните в Кърджали започна с божия поличба. Гръмотевици и дъжд белязаха Коледата тази година, посочват колегите от „Кърджали БГ- вести". Имаше и силен вятър. След това обаче небето се отвори за кърджалийци и настъпи истински пролетен ден.

  От сутринта църквите се изпълниха с хора, за да чуят богослуженията на свещениците Боян Саръев и отец Петър. Мнозина бяха излезли на пазар. Сред множеството бе и кметът на Кърджали Хасан Азис. Той бе решил да поздрави съгражданите си на връх християнския празник.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.