17-годишният Шефкет не е залагал при нас, не е получавал и пари от Пощенска банка, твърдят от „Еврофутбол"

 


Подозираният в убийството на майка си и брат си Джунейт Шефкет не е залагал на "Еврофутбол". Това се казва в позиция на компанията по повод публикации за причините за драмата в Кърджали, която се разигра в събота.

"Еврофутбол" спазва стриктно законовите разпоредби и не допуска до участие в игрите си лица под 18 г., се казва в съобщение на компанията.

Наш репортер видя вчера как тийнейджъри влизат свободно и пускат фишове със залагания в пункт, недалеч от сградата на полицията в Кърджали, съобщи 24rodopi. По всяка вероятност Джунейт е давал пари на свой пълнолетен познат, за да залага. Полицията пък ще изясни кой се води за печеливш на 12-те хиляди, за които стана дума, и на чие име е направен банковият превод.

„Невъзможно е Джунейт да е залагал. На всеки играч в нашите пунктове се иска лична карта. Невъзможно е да се спечели и толкова голяма сума, каквато се сочи в медиите, и да не знаем късметлията. Изплащането става чрез „Пощенска банка" и там това име не фигурира", казаха за „Родопи voiсе" от „Еврофутбол".

Относно твърдението, че "ученикът е бил пристрастен към "Еврофутбол" в интернет", появило се в медиите, от букмейкърската компания посочват, че това е силно подвеждащо, тъй като "Еврофутбол" не предлага услугата "интернет залагане".

Досега се твърдеше, че 17-годишният Джунейт Шефкет спечелил наведнъж 12 хиляди лева от залагания в „Еврофутбол", а на няколко пъти и печалби от порядъка на стотина лева. Знаел почти всичко за водещите тимове на Англия. Не пропускал да залага за любимия „Манчестър Юнайтед".

Както вече „24 х 7 Родопи" писа тийнейджърът разказал пред разследващите, че от спечелените пари заделил 11 000 лева, за да учи в Кеймбридж. Майка му Невджин обаче отсякла: "Парите са семейни, ще купим имот в центъра на Кърджали", и му ги взела. Това разказал самият Джунейт пред психолози. Момчето обяснило, че се е случвало с припечелени от залагания пари да подпомага семейния бюджет. "Веднъж дадох на мама 200 лв. назаем", разказал Джуни на разследващите.

 

 

Позицията на „Еврофутбол":

 

Във връзка с публикации в медиите за тежкия инцидент в Кърджали, при който бяха убити жена и дете, и твърденията, че предполагаемият извършител на престъплението Джунейт Шефкет е участвал в игрите, организирани от "Еврофутбол", сме принудени да изразим нашата позиция.

Неаргументираното упоменаване на името на "Еврофутбол" налага нашата реакция. Категорично заявяваме следното:

1.Изнесените твърдения, че една от причините за извършване на престъплението е голяма сума пари, спечелена от "Еврофутбол" от Джунейт Шефкет и похарчена от родителите му, опетняват сериозно името на компанията. Няма никакви конкретни данни, че Джунайт е участвал в игрите именно на "Еврофутбол".

2. Името "Еврофутбол" отдавна се е превърнало в нарицателно сред българската общественост за всякакъв вид залагания върху резултати от спортни състезания, предлагани от различни европейски букмейкъри. Поради това споменаването му невинаги означава, че дадено лице участва именно в игрите, организирани от българския букмейкър. Не за първи път името на дадена търговска марка се превръща в нарицателно за всички марки и продукти от сходен вид.

3.Уверяваме ви, че като отговорен член на българското общество "Еврофутбол" спазва стриктно законовите разпоредби и не допуска до участие в игрите си лица под 18 години.

4.Твърдението, че "ученикът е бил пристрастен към "Еврофутбол" в интернет", появило се в някои медии, е силно подвеждащо. "Еврофутбол" не предлага услугата "интернет залагане" и Джунейт Шефкет е невъзможно да осъществява такова в игрите, организирани от компанията.

5."Еврофутбол" е социално отговорна компания, която провежда множество инициативи, сред които и такива в подкрепа на младежта. Компанията стриктно прецизира дейностите си с цел да не подтиква младите хора към хазарт.

"Еврофутбол" изказва дълбокото си съжаление за трагичния инцидент и поднася съболезнованията си на близките на загиналите!

 

                                                     Дирекция "Връзки с обществеността"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/1/11 05:20

    Дори 10-годишно дете може да заложи, не се правете на девствени леки жени

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/1/11 19:34

    a kak ne go e sram o6te da e nari4a mama glupak takav

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.