Ния ДАМЯНОВА

 

Близо 50 човека се борят за едно място в Център 112.

9 са вакантните места за „Оператор" в централата на „Национална система 112", която обслужва регионите на Кърджали, Смолян и други съседни области. Работата се свежда до 12-часово дежурство на телефон, на който се приемат спешни повиквания. Чистият месечен доход е към 550 лева. Работата е за среднисти.

Има и две свободни места за „Специалист 6-5 степен (координатор-112). Тук се изисква висше образование.

Подадени са близо 400 молби за постъпване на държавна служба в Дирекция "Национална система 112" - МВР  за длъжности от категория „Е", за които не се изисква задължително първоначално професионално обучение.

Вакантните места за Технически сътрудник – Старши технически сътрудник (оператор - 112) в "Районен център 112" - Кърджали са 9, се казва в съобщение на МВР.

Срокът за набиране на документи изтича в последния ден на месец февруари. Общите изисквания за кандидатите за държавна служба са да притежават само българско гражданство, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, или не са освободени от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по член 78а от Наказателния кодекс. Недопустимо е също така да са привлечени като обвиняеми или подсъдими за умишлено престъпление от общ характер. Здравният им статус също трябва да е железен и да не страдат от психични заболявания и да са годни по медицински показатели за държавна служба в МВР.

Списъкът от специфични изисквания също е достатъчно дълъг-средно образование,

да притежават или да получат достъп до класифицирана информация с ниво на сигурност „Поверително", допълнителна квалификация: компютърна грамотност, владеене на чужд език от ЕС, инициативност и способност да обработва информацията, да я синтезира и анализира, обективност на преценката, способност да работи конструктивно и ефективно като член на екип, комуникативност, владеене на техника на слушане, бърза и адекватна реакция в стресова ситуация.

Желаещите да работят в системата подават заявление по образец за участие в конкурса и попълват анкетна карта. От тях се иска да се явят  и представят следните документи /копия от тях/:                                                                                  

     - лична карта;

     - диплома (нотариално заверено копие) за завършено средно образование (при издадена диплома от чуждестранно учебно заведение - удостоверение за признато образование);

      -  декларация, че кандидатът притежава само българско гражданство;

      -  свидетелство за съдимост за работа в МВР;

      - удостоверяващи документи от районна и градска /окръжна/ прокуратура, и от Национална следствена служба, че кандидатът не е привлечен като обвиняем или не е подсъдим за умишлено престъпление от общ характер;

        - декларация по чл. 4, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на личните данни;

       - съгласие за проучване по ЗЗКИ;

        - документи за  трудов и/или служебен стаж /копие от трудовата книжка

       -други документи /дипломи, удостоверения, сертификати и др./, съобразно специфичните изисквания за конкурса;

 В срока за подаване на документите за конкурса, кандидатите следва да се явяват пред компетентна експертно - лекарска комисия за удостоверяване годността им по медицински показатели за държавна служба в МВР, а експертно-лекарската комисия в същия срок да изпрати медицинското изследване на кандидатите по служебен път до „Човешки ресурси" на Дирекция „Национална система 112"-МВР.

 

Къде ще се проведат изпитите и защо си струва да работиш в Център 112 - в печатното издание на "Родопи voice"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/2/11 17:57

    Българинът е научен да тачи държавната служба защото си прави сметка да изкара до пенсия на същото място.Супер комунистическо мислене, което няма да се промени още поне 50 години.Аз съм безработна, владея 3 езика и отговарям на всички видове изисквания, но няма да кандидатствам да си троша нервите за 500 лева месечно където и да било, най-малко в спешния център. За тази работа тежка и отговорна заплатите трябва да започват поне от 1000 лева. Гледах заповедта за конкурса, във всички градове където има такъв център има сума ти свободни позиции.Явно не е привлекателно работно място, но успех на всички кандидати!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/2/11 19:58

    DA OBACE KIDE IMA V KJ 550 LV ZAPLATA.... UJASNO I MNOGO GADNO :( ....SLED 50 GODINI BG NE MOGA DA SI PREDSTAVQ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/2/11 21:52

    Изглежда госпожата,която владее 3 езика не храни семейство и живее без финансови затруднения,та затова не иска да си троши нервите за 500 лв

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/2/11 20:45

    Какъв е смисъла да кандидатстваш като предварително се знае кои ще са одобрени? Не ги е срам да набутват хората да плащат около 120лв. само за да си подадат документите.После сигурно още около 200лв.,защото два пъти трябва да се ходи до Пловдив за психотестове.Каква е тази подигравка-не одобряват хора с наднорменно тегло,с очила,с някои здравословни проблеми? В момента там работят доста жени с наднорменно тегло,с очила,със сърдечни и други проблеми-интересно как са ги одобрили? То е ясно!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/3/11 17:30

    Тук метресите на властимащите ли ще работят ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/3/11 19:36

    Защо- в момента такива ли работят в 112?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/3/11 16:55

    10 broq dokumenti li im iskate za tesi pari? 4e te s tolkova dokumenti, znaniq i po 3- 4 ezika, zdravi i krasivi - ah, samo na doma6noto divan4e da se tarkat i da pa6kat pred kamerata na nqkoi tv kanal, mnogo pove4e 6te si izkarvat savsem po4teno i bez stres! tarikatite maje v BG vse karat jenite mnogo da rabotqt i za malko pari. a da poglednem v slujebnite zadaljebiq,na4ina na izbor i v portmoneto na u4astakovia policai naprimer samo za sravnenie, a? a da poglednem i rabotnoto mu mqsto, a? Svetla O. 29 godini

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/12/12 15:04

    Участвах в конкурс за работа в център 112-гр.Русе в края на месец февруари 2012г. Владея английски,норвежки (имам завършен езиков курс в Норвегия,съответно официален документ изд.от Министерство на образованието в Норвегия) и руски ез. на много добро ниво,имам отлична компютърна грамотност,задочно изучавам ПРАВО в РУ,нямам говорни дефекти. По време на интервюто не беше проведен езиков тест,единственно имаше някакво подобие на интервю.Не бях приет на работа.По-късно разбрах че на работа са приети близки на шефката на РЦ112-гр.Русе г-жа Полина Трендафилова. Лицето е работило преди това в "Български пощи и далекосъобщения",съответно бяха назначени основно роднини на нейни бивши колежки/колеги.Вероятно е получила добра комисионна за това. В РЦ-112 гр.Русе по-голяма част от служителите не владеят западни езици,има дори пенсионери. Го...
    ляма част са лелки на пределна възраст.Общото между тях е че са близки на Полина Трендафилова,назначена лично от Емел Етем когато Център 112 беше в нейното министерство. Писах писма до Омбудсмана,Президента,Министерски съвет и МВР. Отговора беше че конкурса е бил проведен по легитимен начин.Нямаше извършена проверка по сигналите ми. В системата на 112 трудно се влиза защото са част от МВР и ползват всички екстри на МВР. Това всъщност е част от корупцията на ГЕРБ наложена в общественно-политическата ни действителност. Писах жалби до Европарламента и няколко международни правозащитни организации.Оттам проявиха сериозен интерес и разглеждат подадените от мен данни за корупция. Искам да кажа на всички: не се чудете че вместо във Варна линейката е изпратена в Кърджали.Просто системата е пълна с некадърници роднини на ръководни кадри в център 112. Стоян Граматиков-шеф на Център 112 е запознат със случаят но не предприема нищо,дори се стреми да прикрие злоупотребата със служебно положение на своите подчинени...За повече информация електронен адрес: rpetrov73@yahoo.com

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.