Кърджалийско води по незаети лекарски практики, сочи справка на Министерството на здравеопазването. В района на Източните Родопи бройката им вече е 51. По недостиг на лекари ни следват областите Търговище и Силистра - по 27 незаети практики, Варна, Ловеч и Пловдив - по 26, Разград и Русе - по 25. Прави впечатление, че част от тях са и в по-малки градове, не само в села. Липса на лични лекари няма единствено в София - град, Габрово и Враца.
Няма обобщени справки за предишен брой на незаетите лекарски места. От десетилетия обаче редица малки населени места са без доктори, а тенденцията е джипитата в неатрактивните райони да намаляват все повече. В Смолян обаче те изненадващо са нараснали - от 22 през 2009 г., незаети са вече само 14.
Общо 582 809 български граждани живеят на места, където няма лични лекари. Незаетите лекарски практики у нас са 424, но броят на населените места без лекар е по-голям, тъй като част от практиките обхващат по няколко села.


-----------------------------------------------------------------
Най-известните модни марки с до -70% само от Fashion Days!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/2/11 17:32

    Hora dnes bqh v bolnicata za svijdane, takova dirjaniq na tiq medicinski sestri,na tiq sanitarki nqmam dumi GOSPOD DA E NA POMOST NA BILGARIQ ZA NAPRED

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/2/11 21:27

    predi predi nova godina edin mladk klega otide v zdravnata kasa - kardjali za da popita ddali ima nezaeeti praktiki za li4en lekar pri polojenie 4e znaehme 4e ima svobodni mesta ---- otgovora be6e 4e za da zapo4ne kato li4en lekar mu trqbva da ima specilnost t.e. ne stigat tezi 6 godini deto si u4ul medicina a trqbva da vzeme da u4u o6te 3 za da moje da zapo4ne da raboti v edin neblagopriqten rayon . P.S. poznajte kakvo napravi priqtelq mi - misli da se maha ot BG.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.