„По-голямата част от театралите искаха точно делегирани бюджети и ги получиха. Досега какво беше – държавата финансираше стол – празен, пълен, финансираше някакви празни столове. След това някои театри играят по един път в месеца, защото играе се, не играе – получаваш една заплата конкретна. Разбира се, че не са равнозначни. Не може в Кърджали един чиновник в театъра да взема 750 лева заплата. Давам пример, не може Татяна Лолова например да е на 650 лв. заплата, не е честно. Всички си давате сметката, че човек, който пълни залите, редно е да получава за труда си възнаграждение такова, каквото подобава".
Вежди Рашидов пред ТВ „Европа"

Бележка: Вече за всеки продаден билет драматичните театри ще получават по 12,50 лв., драматично-куклените - по 15.00 лв., драматично-музикални - по 40.00 лв., оперите и музикалните центрове - по 70.00 лв., а симфониети, филхармонии, оркестри и ансамбли - по 50.00 лв.
24rodopi вече разкри как в театъра в Кърджали ще получават пари от бюджета срещу фиктивно продадени билети. Подготвените схеми имат продължение. Очаквайте подробности за това как театърът в Кърджали се използва за източване на огромни средства.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/2/11 10:18

    Рашидов да спре да се изказва неподготвен и да сочи с пръст непрекъснато театъра в Кърджали, давайки за лош пример закрития от него вече "Кадрие Лятифова". Дори бившите директори на театъра нямаха такава основна заплата, какво остава за другите от администрация. И да спре вече да сравнява адвинистративната работа с работа на актьорите и да ми сочи пенсионираните звезди от София.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/2/11 10:33

    Хайде сега кажете какви са тези схеми, защото за това изречение се ходи на съд? Или се водите за жълто издание? Не е лошо като казвате "Вежди каза..." да казвате и това за схемите кой го каза защото така ставате махаленска клюкарка или сте го чули от някой шофьор на такси? Непрофесионално и най-вече подсъдно!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/2/11 19:39

    Нали виждате, че в устата му е все кърджалийския театър. Струва ми се, че е гузен. Абе Вежди къде си чул в бюджета да получават 750 лв. заплата. Този наистина е болен, познайте от какво.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/2/11 20:02

    Като стана въпрос за схемите за източване на пари от бюджета на министерството на културата - те са поне 5 и лично зам.министър Димитров му ги е обяснил на Рашидов. Да не говорим в колко много други вестници бяха изнесени идеи.С една дума - делегираните бюджети са много удачен начин да оцелее дадена институция и в същото време да не прави почти нищо.Пълен комунизъм!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/2/11 20:17

    Може може Вежди, дай ги никой няма да ги откаже тези пари.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/2/11 14:30

    Да не ви е дъвка кърджалийския театър та не спряхте да го дъвчете?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.