Общо през месец януари експертите от РИОСВ- Хасково извършиха проверки на 51 обекта, съобщиха от екоинспекцията. На териториите на областите Кърджали и Хасково са дадени 43 предписания за отстраняване на констатирани нарушения на екологичното законодателство, съставени са 4 акта и са издадени 5 наказателни постановления на обща стойност 14 000 лв. Постъпилите суми по наложени санкции, в т.ч. и за предходни месеци са на обща стойност 9 380 лв. 

    Съставен е акт на ОЦК АД- Кърджали във връзка с извършена комплексна проверка. Дружеството има и 8 предписания за незабавно временно прекратяване работата на агломерационна машина от инсталацията за производство на олово и оловни сплави.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/2/11 10:27

    "Кучетата си лаят, кервана си върви".Марге помниш ли какво ти писах преди няколко дни.Че всичко е пълна глупост,и че на базата на екопротестите някои политици си трупат дивиденти.Продължавай да им пълниш кошницата.И друг път като те интервюират се постарай да бъдеш по информирана,а не като те питат за какви нарушения на екологичната обстановка протестираши, да казваш че това, или онова дете кашляло.Прочети малко статистика и химия или ако там не ти е силата може да попиташ някоя учителка,не са малко кукувиците сред това съсловие.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/2/11 21:09

    За да се просветиш 5/2/11 10:27
    Серен диоксид. Основни източници са индустрията и енергетиката. Серният диоксид предизвиква проблеми с дишането, респираторни заболявания, повишена чувствителност при хората с хронични заболявания като бронхит, емфизем и сърдечносъдови проблеми.

    Продължителното действие на серния двуокис върху човека, дори в малки дози, води до появата на хроничен гастрит, бронхити, ларингити.

    Регистрирано е канцерогенното му въздействие. Във високите слоеве на атмосферата, серният двуокис се окислява до серен триокис, като с водата образува сярна киселина. Попадането на сярната киселина и производните й сулфати в дъждоносен облак води до тяхното разтваряне и падането им на земята като киселинни дъждове.

    За последните 40 години, киселинността на дъждовната вода се е увеличила над 40 пъти. Киселинните дъждове влошават качеството на питейната вода, подтискат и унищожават развитието на растенията. Унищожават се сградите в населените места особено тези, които съдържат варовици /мрамори/.
    От Маргето

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.