Младите поискаха: Лятно кино на бившия паметник на Георги Димитров

„Предложете идеи за парк „Арпезос-Север", за да ви се случат в действителност". С това конкретно предложение кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се обърна към Детския и младежки парламент (ДМП), който в сряда проведе своята 6-та тържествена отчетно-изборна сесия в Общинския детски комплекс в областния център. Градоначалникът изяви желание пред членовете на ДМП да стане негов представител, като може и да не е почетен, и изрази убеденост, че отговаря на условията за членство в този обществен форум.
За да може предложенията за парка да имат максимална представителност инж. Азис предложи на младите хора да направят анкета сред свои връстници по училищата в Кърджали и на базата на резултатите от нея, да се оформят и конкретните предложения, които могат да се изпълнят. „Мислете за парка като за ваш дом, а в мое лице и в лицето на общинското ръководство ще намерите пълна подкрепа, колкото и щури идеи да предлагате", подчерта градоначалникът, чиито предложения бяха приети с пълно мнозинство от Детския и младежки парламент.
Кметът Хасан Азис достигна още по-далече в предложенията си към ДМП. Той направи оферта пред младите хора да се разработи общ план, по който те да работят съвместно с Общинския съвет в Кърджали.
В частта за приемането на плана на Детския и младежки парламент за 2011 година се роди идеята в Кърджали, около постамента на бившия паметник на Георги Димитров, да се организира кино на открито, където периодично да се прожектират филми по избор на младите хора. Кметът инж. Азис застана твърдо зад тази идея, като обеща да я подкрепи логистично.
Малко по-късно той се срещна с членовете на фото-клуба към ОДК, с които се договориха, макар и в най-общ план, да работят заедно и да градят визуалната история на Кърджали, проследявайки чрез фотоси как той се променя към по-добро.

120 педагози със сертификати от Хасан Азис

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис връчи сертификатите на 120 педагози от детските градини на Кърджали в уверение на това, че са завършили успешно курс на тема „Интерактивни подходи при работа с деца и родители по превенция на насилието". Церемонията се състоя в Бизнесинкубатора в сряда. Тя стана възможна след подписването на договор между община Кърджали и Сдружение „Граждански диалог", чийто предмет бе „Обучение на 100 души в съответствие с Плана за квалификация на педагогически кадри в средното образование по теми, описани в тематичен план, одобрен от министерството на образованието, младежта и науката". Квалификационния курс се е провел в рамките на два месеца в четири работни групи.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/2/11 20:17

    Хасан Азис-----> kakvi idei iskas ot horata.... napravi fabriki za horata da si izkarvat pari, napravi nesto za taq bezrabotica,ce kat gledam mladi nqma ostavat v grada

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.