Да ти е кеф на живееш в Родопите! Почти няма престъпления. Поне така изглежда от справките на МВР.

Дето се казва – можеш да спиш на отворена врата. Стига, разбира се, да не са ти препродали жилището, барабар с вратата. За 50 човека ситуацията е точно такава. Някои още не знаят, че са измамени. Те са жертва на организираната престъпна Група на сержант Квазимодо (Такъв бил прякорът на лицето, което решило да се извърши крупната измама).

Странно е защо полицията, прокуратурата, ДАНС и прочие институции не правят нищо. Необходимо ли е да обясняваме колко трудно се пестят пари, копайки нивичките по стърнищата на Гърнате? Или да хабим мастило за описване на живота на гурбетчията?

Бъхташ, бъхташ, бъхташ, а накрая се оказваш „спонсор" на измамници – така нар. „строителни босове", бивши полицаи и прокурори, чиновници от различни учреждения.

Ето, ние откликваме на поканата на вътрешния министър Цветан Цветанов да бъдем будни и да сезираме за престъпления. Няма да е зле окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров и директорът на полицията Валери Баранов също да прочетат тези редове.

Г-н Министър, защо полицията в Кърджали не се занимава с Групата на сержант Квазимодо? Дали защото в аферата не са забъркани „кокошкари", а от „белите якички" службите имат страх!? Или пък май става въпрос за престъпна група, в която на хранилка са полицаи и прокурори? Кой стои зад фирмата „Ахридастрой" и „мозъкът" му Сержант Квазимодо? За „перачница" на пари ли иде реч?

Едно е ясно, измамниците от „Ахридастрой" не са сами. Защо ли?

Защото схемата „Едно жилище, продадено на повече от двама, а после цялата кооперация прехвърлена на друга фирма" е елементарна. Ако я предложиш да някой строителен предприемач, той би ти се изсмял в очите с думите „Ти луд ли си, бе! Ти или си герой от милиционерските вицове, или си спрял да се развиваш умствено от младежките години, когато си крал кокошки в квартал „Байкал".

За аферата на Групата на сержант Квазимодо акъл не се иска. Или трябва да си болен от рак и да знаеш, че другата седмица си отиваш от този свят, или трябва да си мнооого нагъл.

Ако приемем, че от тези 50 измамени, 35 вярват на правосъдието, 5 се срамуват да признаят, че са дали пари на квазимодовците,  то много странно какво ли мислят да правят другите 10 ужилени.

Май никак няма да е зле, ако полицията преди да тръгне да рови в офисите на измамниците, да се погрижи за живота на най-големия крадец от тази група. И го затвори в клетка. На сигурно място, под въоръжена охрана.

 

 



-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/4/11 09:05

    Търсете си парите от:
    Христо Русев, Кирилка Русева, адвокат Даниел Дуков и жена му Радка, тяхната фирма "Радекс", която наскоро прехвърлиха на Стамен Чакъров и Любомиров. Търсете още Здравко Караджов.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/4/11 10:10

    прокуратурата да проследи пътя на ония 400 000 лева изчезнали от сметката на ахридастрой от токудабанк из града се говори че с тези пари русев и жена му ще възират в чужбина това го знам лично от техничката на русев. умник дуков който пък си мисли че е гушнал строежите ще го д...защото това е най некачественото строителство правено някога тук. аз също щях да съм един от изгорелите но ме спаси техничката на обекта тя ми разказа за подготвящото се ужилване

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/11 10:20

    НЯМА ДЪРЖАВА И ЗАКОННОСТ В ТАЯ СТРАНА, САМО ПО ИЗБОРИТЕ СЕ ПОЯВАЯВА.

    ОтговорИзтриване
  4. 8/4/11 10:108/4/11 10:40

    само искам да уточня в случай че ме прочете някой разследващ че техничката не ми даде информацията ей така за нищо платих и
    господа разследващи имайте го предвид искам си тези пари

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/4/11 13:51

    Адмирации за 24Родопи,че дава медийна гласност за тази организирана измамна схема,която е в особено големи размери.Затова за тази организирана престъпна група,която е действала от няколко години в Кърджали трябва да се самосезират и окръжна и апелативна даже и главна прокуратура и мвр

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/4/11 17:03

    Защото ние ги фащаме, те ги пущат...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.