Ако има две честни ченгета в Кърджали, единият се казва Васил Николов.

Стъпвайки на тази основа, която ще подразни и униформени, и престъпен контингент, позволяваме си да дадем оценка за кадруването на новия полицейски шеф в Кърджали.

Комисар Валери Баранов назначи за свой заместник в рая „Кърджали" (изхождаме от данните на МВР за спокойната криминогенна обстановка в Източните Родопи)  именно Васил Николов.

Адмирации! Както се казва, нека три дни да има почерпки, но и яко бачкане, за да усетят  кърджалийци присъствието на пазители на реда. Разбира се, това не означава гъзареещи се полицаи по новия мост или такива, които си умират от кеф да глобяват водачи на МПС-та от селата, които неправилно са паркирали в града край Арда.  Атестация за добре работещата полицейска дирекция не е и единствения оцелял КПП в страната от Татово време - този край Чилик. Това, че най-големите успехи на местната полиция са срещу мургавия криминален контингент (над 90 процента от тези полицейски преписки стигат до съда и дори хората от Махалата получават осъдителни присъди), е добре, но не трябва да е водещо.

В Кърджали, комисар Баранов, има Нагли и Опасни! Може да не сте ги видели в папките, които са Ви завещали предишните полицейски директори, може да са невидими и в отчетите на антимафиотите и икономическата полиция, нито пък в извадките от СРС-тата, но ги има…

Никой не си прави илюзията, че тандемът Баранов-Николов ще изпълнят мечтата на средностатистическия кърджалиец за живот край Арда като в една нормална европейска провинция, в която Законът е над всички и всички са равни пред закона. Звучи банално, просто и най-логично, но на 100 процента май е приложимо,  ако си в Германия, да речем. Тук е Кърджали и чудеса не бива да се очакват, но напъни за почистване на поне един слой мръсотия, трябва да се направят. Дори само заради отбранителния рефлекс, който дреме във всеки полицай от кариерата. Баранов и Николов са длъжни да опровергаят коментарите от типа „Уредиха си добра основа преди пенсия" (В смисъла за последните шефски заплати, които ти гарантират максимално висока пенсия).

Истината е, че очакванията на кърджалийци са големи. Може би за първи път от 15-ина години.

Баранов и Николов няма да върнат назад лентата „Криминална приватизация", макар да има сведения за нагло обиране на общински активи чрез фиктивни договори и фалшиви заповеди на заем. Едва ли ще хабят и сили и време за установяване на началния капитал на лица, които държат след или пред името им да пише „бизнесмен", но умственият им багаж е обратно пропорционален на желанието.

Новото ръководство на областната дирекция на полицията може с малко стъпки, но с умерена дързост, да направи лесни неща, които обаче ще породят голям отзвук.

1.      Въпроси относно борбата с дрога: Вярно ли е, че са залавяни само така нар. „Кокошкари-пласьори", а големите играчи на този разрастващ се пазар край Арда са покровителствани от хора с възможности, в това число и полицаи? В тази връзка, какво стана с младежа, който беше арестуван с рекордно за Кърджали количество наркотици, и който напусна ареста с имидж на „слуга на местен голям бизнесмен, който трупа капитали като прохождащ наркобос"?

2.      Въпроси относно обществено-значимите скандали:  Установявала ли е икономическа полиция източване на близо 2 милиона лева при първия градеж на подпорни стени на обект „Водно огледало"? Вярно ли е, че прокурор е потулил случая срещу рушвет от 30 000 лева? Защо бившият прокурор Иван Бояджиев е напуснал, иначе сладката служба, когато е трябвало да се възобнови делото? Водела ли е кърджалийската полиция кореспонденция с ръководството на МВР по тези странности?

3.      Въпроси относно крупните измами: Работи ли местната полиция по аферата с имотите на така нар. „Група на сержант Квазимодо"? И на какви обороти? 50, 100 или 200 души са измамените с жилищата, които са продавани на няколко човека. Това самодейна измама на фирмата „Ахридастрой" ли е или става дума за организирана престъпна група?

4.      Въпроси относно строителните афери: Колко са проверките за некачествено строителство и опорочени обществени поръчки? Колко от тях за две години стигнаха до съда? Правени ли са опити за подкупване на полицаите, които работят по тези случаи?

5.      Въпроси относно гаврата с хората: Има ли в Кърджали бандитско трио „Частен съдебен изпълнител- Адвокатска кантора-Нотариус", което е свело дейността си до лихваро-рекетьорска група? (Най-дребен пример: Заради неплатена глоба в размер на 50 лева, получаваш „честитка", че дължиш 190 лева).

 Това са само една малка част от въпроси, които не ние трябва да зададем на комисар Баранов, а той трябва да ги отнесе към заместника си Васил Николов. Защото не всичко е описано в бумагите, които Полицай №1 край е наследил.

 

„24х7 Родопи"

 



-----------------------------------------------------------------
Само сега спечели iPHONE 4 и oще 250 страхотни награди! Виж тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/4/11 13:10

    6.Какво стана с корумпираните полицай, някои ще им потърси ли сметка.
    А какво стана с дребните тарикати ченгета дето се продават за едно кафе.
    Какво става с тези полицай дето не могат да кажат едно изречение на български език, ще провери ли някои как са назчени и кой им е дал изпитите......................
    Все въпроси на които трябва да се отговаря................
    Надяваме се да се спре вече тази милиционерщина, но май от такива зависим - ДОКОГА!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/4/11 16:25

    Bidestite politsai tryabva da znayat zadaljitelno ,,ANGLIYSKI,, Nyama loso v tova ako znayat i Turski.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/4/11 16:35

    Politsai bez Bilgarskiya gi napravi covek na BSP ot korumpiranite yatatsi. Vie gi znaete, pisete i za tyah, da pomognem na novite politsayski sefove.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/4/11 18:35

    v kardjali 6te e mnogo dobre vsi4kite vie balgarki i balgari da znaete turski , gracki i drugi 4ujdi ezici - ot tova glavite vi nema da padnat, nema mnogo da natejat, nema da vi se s4upqt krakata. nie - u4enicite ot u4ili6te Peyo Kracholov Yavorov znaem i turski, frenski, ruski ezik. i ne ni teji v glavite i v krakata - i kücek mojem da igraem. i policai mojem da igraem. i turist mojem da igraem

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.