Обръщение на Комитета на спасение на Кърджали, прочетено по време на протеста от говорителя Маргарита Павлова:

Уважаеми жители на град Кърджали и околните села!
Днес сме се събрали,за да кажем:
- Ние, искаме да дишаме!
- Обгазяването със серен диоксид и тежки метали да бъде ПРЕУСТАНОВЕНО НЕЗАБАВНО и че не искаме нови 18 обгазявания!
- Децата ни са постоянно с хрема,кашлица и астматични пристъпи.Серният диоксид причинява респираторни заболявания, нарушава защитните механизми на дихателната система и причинява астма. Най-чувствителни са децата и възрастните хора. А Проблема с тежките метали е още по-опасен.
- Има ли нещо по-страшно от това да са болни децата ни?
- Трябва ли толкова много млади хора да си отидат, за да се досетим, че нищо не е случайно?

Уважаеми жители на град Кърджали и околните села!
Дойдохме тук, за да кажем на децата си :
- Извинявайте, но всичко това, трябваше да го направим по-рано!
Ние, възрастните е време да повярваме в себе си, че можем да променим нещата и да оставим в наследство на най-малките, чист град с чиста природа!
Тук сме, за да кажем, че сме длъжни на природата ни и трябва да се реваншираме. Ще се изправим срещу всеки, който замърсява околната среда, без значение, кой е той!
  Ще изпратим писмо до премиера на Република България - г-н Борисов с молба, при посещението на госпожа Дилма Русеф в България, да съдейства завода на Бразилската компаниия "Ембрайър" да бъде изграден тук в град Кърджали,за да не се чувстваме като заложници ние и тези, които работят в
завода.
 Обръщаме се към кмета г-н Хасан Азис с молба, общината ни да кандидатства по Европейски програми за екология, чрез които да се изгради тролейбусен градски транспорт!
 Обръщаме се към г-жа Караджова, за да кажем, че технологията, при която се отделят големи количества цианиди, е недопустима в центъра на града.

Ние, кърджалийци, не желаем да живеем в крематориум!
Дошли сме, за да кажем, че ще идваме тук, на това място, всяка неделя от 11 часа, докато съществува опасност за живота и здравето на децата ни и за нас!
  Ние имаме право на живот!
Комитет за спасение на Кърджали
Подкрепят ни :
Независимата федерация на енергетиците в България със заместник-председател г-жа Роса Соколова
Екосдружение Агалина - Бургас,
групата във фейсбук "Рицари на технологии от бъдещето",
групите :"Аз искам да дишам" и "Живота и любовта",
както и жители на градовете:
Смолян, Хасково, Димитровград, Велико търново, Бургас, Варна, Свиленград, Плевен, Стара Загора и други.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/11 21:49

    Защо не се започне тази кампания от училищата,където се пуши безразборно от учители и ученици.А РИО провежда някаква фалшива кампания "Не на цигарите-2".Че има места, където от пушилните на учителите се носи цигарената миризма по коридорите към класните стаи...Непушачите - учители възмутително мълчат и не смеят да протестират, за да не бъдат изхвърлени от работа...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/4/11 23:02

    Mojem da davame samo akuli !!! Ami organizirai xora i izlez i protestirai sreshtu pusheneto v u4ilishtata !!! Vse drugite da ti4at a ti da komandvash ot vkushti . egati i naziata deto sme .....4akame vse niakoi da ni opravi :))))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/4/11 23:34

    Moje bi triabvashe da zapo4nete s protestite,kogato na vlast biaha BSP,a?Ama togava ne vi biaha razporedili.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/11 07:20

    супер си 23:02, точно така.Затова си заслужаваме съдбата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/11 12:32

    точно така! важно е сега да има социално напрежение за да се смени властта

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/4/11 16:26

    21:49 от 10 април, няма да започнем от цигарите в училищата, а ще започнем от вас.Ще дойдем, ще почистим, ще ти сготвим, ще ти направим ремонт на апартамента, ще ви боядисаме стълбищата.Щото ние оправяме всякакви проблеми.Вие само кажете, къде има проблеми ние работна група от 40 човека ще дойдем.Ако някой твои комшия или комшийка има проблеми пиши и техните адреси.Много сте нахални,все някои друг трябва да ви решава проблемите.Хайде със здраве!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/4/11 17:49

    Сама птичка пролет не прави...Само с приказки не става. Къде са хората, на които им се плаща заплата да следят за тези нередности? Ако всеки не си върши това ,за което е поставен...То тогава да си наемем щатни протестиращи, които да решават тези проблеми...Така ще се избегнат споровете за това кой да я свърши.............

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.