И едните турци, и другите нека разберат веднъж завинаги, че театърът в Кърджали се казва „Димитър Димов"! Запознайте се творчеството му

 

 

Касим Дал също ще бъде в Джебел на 19 май, но нямал желание да се среща очи в очи с Ахмед Доган, нито пък да говори с него. Това съобщи в студиото на национална телевизия доскорошният с функции „дясна ръка" на Доган.

Както вече 24rodopi писа, на първата си среща в Кърджали, състояла се в салона на театър „Димитър Димов, Дал призова джебелчани да не позволят на Доган и другите да се качат на трибуната по време на честванията на събитията от Възродителния процес.

„Гьонсуратлъка на свъзаните с ДС партийни величия в ДПС трябва да се освирка", призова и тази заран бившият втори в движението.
 Всичко зависи от местното самоуправление, по места са се оформили клики на ДПС, които имат хората едва ли не за крепостни селяни, има дерибеи, които са се самозабравили", заяви Дал. Той определи срещата си в театър „Димитър Димов" като „огромен успех". В театъра хората отишли на нея без страх. Там имало много хора, както и негови приятели от затворите, изстрадали целия процес.
 Там, където се издигнат от ДПС корумпирани хора или спуснати отгоре, ние ще издигнем наша алтернатива. Нова партия няма да се прави за тези избори", каза Дал и добави, че могат да се издигат кандидатури на хора чрез граждански комитети и по други начини.

На снимката: Касим Дал пред театъра в Кърджали, който се казва "Димитър Димов", а не както той си мисли - "Кадрие Лятифова"

 

Бележка на редакцията: Мнозинството от хората, в това число и от турския етнос, не се интересуват какво става в ДПС. Не се терзаят и дали Касим Дал е пионка в ръцете на сегашните невидими служби, или е обиден на Доган, че го изхвърлил от „яслата"!? Не се интересуват и дали Доган е създал нелегална организация или просто е изпълнявал заповеди на Държавна сигурност!?

 Мнозинството обаче се дразни, когато политици с претенции не знаят кой е Димитър Димов? Недоумяват и защо в 2011 година се правят опити за „Възродителен процес" по отношение името на театъра в Кърджали. Вчера в една телевизия провокативно се натърти, че театърът в Кърджали се казва „Кадрие Лятифова" Това не е вярно. С последното име функционираше държавен музикално-драматичен театър, който бе закрит в края на юли м.г.с Министерско постановление по инициатива на Вежди Рашидов, който е син на покойната певица Кадрие Лятифова. Сградата и салона, в който Дал проведе срещата си, винаги е била собственост на ДКТ „Димитър Димов" .

Театърът винаги е носил името на Димитър Димов. Има хора в ДПС, които знаят кой е той. Поне Лютви Местан може да им разкаже. В групата на Касим Дал пък със сигурност Людмил Георгиев знае цялата биография на един от най-четените български писатели.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Süleman Velikolepni17/5/11 11:07

    Ne se pritesnyavy redaktorçe,kato doydem na vlast teatroto taka şte bıde nazovano,no pırvata ni rabota şte bıde vızvrıştaneto na imotite na Müslümanskata obştina...A ti dotogava se postaray na hauçiş turskiya,poneje şte imame nujda ot vladeeşti tozi ezik...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/5/11 11:31

    Агентите на ДС, крадците и доносниците да останат при Доган в ДПС. Призоваваме всички доскорошни активисти и симпатизанти на ДПС никога повече да не подкрепят продажника Ахмед Доган. Той умишлено обърка съдбите и живота на цяло поколение български граждани, особено на тези с мюсюлманско вероизповедание. Ахмед Доган е нежелан в Кърджалийския регион. Да застанем зад Касим Дал и да спасим създаденото в началото на прехода ДПС. Но ДПС без агентите и крадците ..............................................................................................................................

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/5/11 11:40

    Браво господинчо за бекрайния оптимизъм, който те е обзел.Като направите театър "Кадрие Лятифова" ми се обадете, щото не знам за редакторчето, ама аз знам турски език доста добре, така че ще имате нужда от мен.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/5/11 12:11

    ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/5/11 12:51

    За непосветените да кажа:
    В Кърджали имаше театър "Кадрие Лятифова", който ползваше стаи от театър "Димитър Димов", но той беше закрит от сина на Кадрие Лятифова. Кадрие е известна турска певица, вече покойница.
    Синът й пък е добър склуптор, но калпав министър в правителството на ГЕРБ.
    Не знам защо Бойко Борисов като има нужда от турско име за министър, не взе някой по-окумуш турчин, а оставо този да го излага.
    Само ГЕРБ, но без глупавите му министри!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/5/11 16:59

    Г-н Дал първо се научи да говори правилно български език. И чак след това да излиза по ефири и пред хората!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/5/11 09:52

    ЛЮТВИ МЕСТАН КАТО ГОВОРИ ПРАВИЛНО БЪЛГАРСКИ, КАКВО ОТ ТОВА, НА ХОРАТА ДА НЕ ИМ Е ПО-ЛЕКО.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/5/11 09:37

    Дал и Лютви даго духат

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.