ОЦК няма оборотни средства!? Това е истината за заплахите със съкращенията

 

Пломбите на цех „Агломерация" били свалени на 28 април, а на 2 май отново възстановени. Това твърдят пред 24rodopi местни работници. Именно в четвъртък журналисти поискаха да влязат в завода и да проверят, но бяха изгонени. Едва вчера ръководството покани определи журналисти да снимат вратата към бълващия отрови цех. Никой обаче не си е направил труда да установи дали пломбите са компрометирани.

Междувременно стана ясно, че финансовите затруднения на Валентин Захариев стоят зад ултиматума „Ако затворите Оловно производство, ще освободи от работа 350 човека".

Ако ОЦК прибегне към масови съкращения, то причината ще бъде в липсата на оборотни средства, която липса от ден на ден се усеща повече, разкриха отлично осведомени източници от комбината.  Дружеството изпитва затруднения с доставките на суровини. Ситуацията била тревожна.

 „ОЦК губи позиции, а конкурентът КЦМ действа много по-гъвкаво. Там има стройна организация, а тук при нас продължава източването", разкри източникът. Досега от ръководството на ОЦК твърдяха, че ще прибегнат към съкращаване на работници, защото Министерството на околната среда и водите притискало комбината с въвеждане на еконорми.

  В същото време тревогите на гражданството за продължаващи обгазявания продължават. Комитетът за спасяване на Кърджали поиска Общината да закупи апаратура за отчитане на вредните емисии, а на 1 май отново имало обгазяване.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/11 10:54

    Ай престанете да пишете глупости! Някой ви плаща ли, що ли? Как ще са компрометирани? Тва да не е врата на хола да я отвориш и затвориш ей така просто! Аман вече от вас,честно!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/11 14:42

    Няма ли нещо друго в този град, за което да пишите? Голяма реклама му правите на г-н Захариев.Той може би затова си прави каквото иска. И вера на събранието на ГЕРБ- ОЦК, та ОЦК. Това ли ви е предизборната кампания?-СРАМ И РЕЗИЛ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/11 14:57

    ОЦК Е язвата на този град- когато го затворят окончателно може ад се гвори за туризъм тук.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/11 16:49

    Тази МАРГАРИТА ПАВЛОВА С ЦИРЕЯ вече и е скучно, защото няма работа в у-щето и по цял ден се чуди какво да прави, а и вече никой както едно време не и обръща внимание(като МЕТРЕСА) защото доста поостаря и не става за нищо. Тя най-малко има основание да говори за морал. И ако за нея нищо да не работи е ежедневие, то хората от ОЦК с тази заплата хранят семействата си. Да се моли да не срещне някой от съкратените в завода.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/11 16:58

    Българин съм,гласувах за ГЕРБ, НО НИКОГА ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ. ТОВА Е ХУНТА УНИЩОЖИХА И МАЛКОТО, КОЕТО ИМАШЕ В ТОЗИ ГРАД.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/5/11 17:07

    Да се затвори!!!

    ОтговорИзтриване
  7. цирея3/5/11 20:00

    Отвратен съм от писанията на този червей или гнида 16:49.Имайте малко уважение към тази жена.Тя беше и си остава очерователна дама, която продължава да събира погледите на разбирачите мъже и завистливите грозотии жени.Това че е хубава и недостатъчно умна е нейната беда.Това че е работила с група от изявени кърджалийски боклуци, не я прави задължително "Метреса".А дали е такава, едва ли си и светил.Въпреки че съм бил винаги ироничен в отношението си към нея,не забравям че тя е достоен човек, който ясно и открито заяви позицията си.За разлика от всички безлични,анонимни и малодушни палячовци, които се криеха в нейната сянка.И я изоставиха да събира всички негативи и хули от противната страна.Не виждам смисъл да я заплашвате заради позицията и,не тя би могла да затвори завода, а Държавата.Така че нека уважаваме достойните хора,не зависимо от позицията която заемат.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/11 15:35

    Толкова е ограничен 16:49 че не разбира кой ще затвори завода. Само той не знае? Като му се срути сградата върху главата дано да се сети.

    ОтговорИзтриване
  9. Петя4/5/11 16:32

    Толкова сте смешни пишещите по-горе, уж сте МЪЖЕ??? Маргото няма да я стигнете никога и ви е го знаете много добре!!! Само като пишете глупости за нея се чувствате значими.
    16:49 за какво да се моли да не ви срещне, защото ви е срам да я погледнете в очите ли??? Или защото сте свикнали някой да ви свърши работата, да не би да очаквате да протестира вместо вас за заплатите ви? Страх е единственото нещо което ви кара да пишете така.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.