„Бойко Борисов се превърна в заложник на Волен Сидеров. Той е готов да жертва етническия мир, за да запази властта си и партньора в управлението - „Атака". Коментарите му по случаите на етническа конфронтация издават желанието му на всяка цена да омаловажи случващото се", твърди членът на Националния съвет на БСП  Назми Мюмюн, цитиран от „Кърджали бгвести". Според него главен виновник за скандалния сблъсък до джамията в центъра на София е кметът Йорданка Фъндъкова, която е разрешила митинг на „Атака" в непосредствена близост до храма. Инцидентът бе лесно предвидим, като се има предвид агресивността на националистите, смята известният кърджалийски социалист.

 „Бойко Борисов трябва спешно да се разграничи от Волен Сидеров и прокуратурата да забрани „Атака". Само така ще повярваме, че все още сме правова държава", смята Назми Мюмюн.

 Той прогнозира, че ако властите не спрат нагнетяването на етническа омраза и конфронтация, насилието ще се пренесе в смесените райони. „Това ще опорочи местните избори. Една капка кръв да се пролее и те ще загубят ореола на свобода и демократичност", смята Назми Мюмюн.

 Членът на Националния съвет на БСП казва още, че действията на „Атака" са отприщени от национал –популизма на ГЕРБ. Той припомня изказването на Бойко Борисов за това, че Възродителният процес е правилна държавна политика, само дето методите му са грешни.

 „Трудно ми е да намирам разлика между политиката на ГЕРБ и „Атака" спрямо малцинствените групи в страната. Тяхното анти-депесе говорене се превърна в откровени анти-турски настроения", коментира Назми Мюмюн.

 

На снимката: Назми Мюмюн (в средата) разговаря в офиса си с Милко Багдасаров и Сергей Станишев

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

34 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/5/11 09:29

    Това откъде го чу или разбра бе, Назми ага? Пет дни Борисов повтаря, че не иска ничия подкрепа, ако има опасност за държавата, но вие от БСП едно си знаете, едно си баете.Просто ни писнахте, не разбра ли? Ако някой налива масло в огъня то са такива като теб, които цял живот са били наведени към подходящия господар.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/5/11 09:43

    Че то на този толкова са му познанията по български. Затова не е разбрал.
    Хихихихиххххаххахаххахха!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/5/11 10:36

    Кой е бившият зам. министър от БСП дето се развихрял с 4 професионалистка" в столичния бар "Париж"?Мацката имала запис и в най-скоро време щял да бъде предоставен на медиите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/5/11 10:48

    Стига с тея простотии!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/5/11 10:57

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/5/11 11:09

    има комунист има проблем...няма комунист няма проблем!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/5/11 11:57

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/5/11 12:09

    бойко борисов и атака искат чрез етнически стулкновения да бягат от оговорноста от провала на управлението си но аз вярвам че българския народ не е толкова глупав че да им се хване пак на видицата на тия невежи и озлобени лумпени от атака и герб и ще им покаже жълтия картон такъв жълт картон дето дават от психиятриятя на душевно болните.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/5/11 12:11

    НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ КОЙ БЕШЕ В КОАЛИЦИЯ С АТАКА В КЪРДЖАЛИ??????? НАЗМИ АГА , ЗАЩО СИ ГНУСЕН ДВУЛИЧНИК.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/5/11 12:16

    Другарю Мюмюн,Атака ще ви наака!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/5/11 12:17

    в българия всичко се върти около турците:изборите, работата,икономиката,президента икономоката,фашистите и т.нАко ги нямя турците българия няма да съществува няма да има сидеровци борицовци те няма от какво да се хранят.братя булгари ако в една градина има само един вид цветя ще ви хареса ли тази градина,ако всеки ден ядете една и съща манджа стомаха ви ще понесе ли това,ако няма кой да работи на полето кой ще ги храни тия изроди от атака и герб.кажете ми може ли българия без турците!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/5/11 12:20

    С кои ТЕЯ ПРОСТОТИИ бе, анонимен от 10.48!? Не стига, че сте неграмотни, но и пишеше простотии, лишени от всякакъв смисъл. Като си решил да се изкажеш, направи го като зрял човек.
    По темата - мисля, че Атака трябва да я има, но не в този вид. Нека си прокарват платформата, нека да пропагандират в своя полза, но скандалите, побоищата и крясъците не им помагат, а напротив. Волен не го знам колко е болен, но не е умен в никакъв случай. Този човек можеше да направи чудеса, ако влагаше малко акъл в действията на партията си. Да беше взел пример от Бойко, ама на...явно се мисли за велик, горкият. Щом още не е проумял, че докато Атака действа в този вид, никога няма да се разцепи ДПС, да не се занимава с политика.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/5/11 12:41

    аз съм българин чак сега осъзнавам каква грешка направихме нашето семейство когато отидохме вкупом да гласуваме за борисов.от две години от ден на ден ставахме от бедни по бедни сега вече освен по половин хляб и половин кофа кисело мляко на ден не можем да купим нищо.неговите обещания били пълна измислица.капака на всичко беше че той простака взе да защитава фашиста сидеров след опита му да подпали джамията.аз искам да поправ3я грешката си но май стана твърде както беше казал попа "късно е чедо за разкаяние"тия двамата малоумници ни върнаха с 20 години назад.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/5/11 13:09

    Ало, Назми скрий се и не се показвай повече бе. Голям умник се извъди и ти.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/5/11 13:50

    с тая етническа омраза с която са надъхани някои хора в българия ще направят пишман европа че са ни пуснали в дома си.с фашисти като сидеров с невежи като борисов българия ще биде изолирана ха друга планета.

    ОтговорИзтриване
  16. Черноризец (не)Храбър25/5/11 13:58

    Аз не мога да разбера,защо е това самохвалство. Турците ни изхранвали?
    Турци има в Турция и те си хранят турците.
    В България има българи, които изповядват мюсюлманството, не турцизъм (има голяма разлика).
    Като сте толкова работливи освен тютюн, който НЕ СТАВА ЗА ЯДЕНЕ, отглеждайте и по някоя хранителна култура. Ама и не можете и не знаете, затова не сеете. Крупната част от земеделските производители са българи християни, като някой от тях паралелно отглеждат и тютюн и те са хората изхранващи България. Стига сте се били в гърдите, че много работите само щото гледате по 5 декара тютюн.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/5/11 14:52

    Много добре го е казал,г-н Назми.Съюзът на ГЕРБ с АТАКА на национолно ниво ни докара проблемите в Батак и пред джамията.До кога ще търпим Волен!
    Време е и Бойко да се откаже от неговата подкрепа.АТАКА са вредни за целия ни народ,на всичко отгоре само една изява на Волен е достатъчна и електоратът на дпс се капсолира и т.н.само пречат.Да се забрани тази партия.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/5/11 16:06

    Време е да дойдат сините да управляват, не ги обичаме много, но поне ще ни изкарат от кризата и при тях такова заиграване с АТАКА няма да има.Поне ще направят промени, а не като промените на Цвета - УЖ СМЕНЯМЕ ХОРАТА НА ДПС И БСП, ПЪК ПЪЛНО С КОМУНИСТИ НАВСЯКЪДЕ.Боци да не плаши с нови избори, че ни омръзнаха простотиите му - като се жалваш като жена, че нямаш друга подкрепа - ходи си!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен25/5/11 20:09

    Черноризец (не)Храбър , абе глупак , то и банкнотите не стават за ядене , но с тях се купува :))

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен25/5/11 20:12

    ЕТНИЧЕСКАТА ОМРАЗА В КЪРДЖАЛИ Е НАСАЖДАТ ДПС И АТАКА-В НАШИЯ ГРАД НЕ ИМ МЯСТОТО НИТО НА ДВИЖЕНИЕТО НИТО НА ПАРТИЯТЯ!

    ОтговорИзтриване
  21. Черноризец (не)Храбър25/5/11 22:40

    "Черноризец (не)Храбър , абе глупак , то и банкнотите не стават за ядене , но с тях се купува :))"

    Скъпи ми неграмотнико,
    Това, че досега са ти пълнили гушата със субсидии за АБСОЛЮТНО НЕНУЖНА НАМ КУЛТУРА, не значи, че всички трябва да сме захласнати по нея.
    Що не отидеш утре да си купиш кило домати от пазара с три-четири листа първокачествен тютюн?
    Нямам нищо против мюсюлманите, но стига ни навирахте в лицето религиозните си предпочитания!
    Колкото сте работливи мюсюлманите, толкова сме работливи и християните. Не си преписвайте незаслужени хвалебствия.
    Ограниченото ти мозъче, не може да побере казаното, но помоли приятелите ти да ти помогнат.
    НЕ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА И ВЕРСКОТО РАЗЛИЧИЕ.
    НЕ НА НАСАЖДАНЕТО НА АНТИ-МЮСЮЛМАНСКИ НАСТРОЕНИЯ ОТ САМИТЕ МЮСЮЛМАНИ.
    По български казано"Крадеца вика дръжте крадеца"!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен26/5/11 00:19

    kade vi sa sadiite i prokurorite bre, kak taka palite na horata 4ergite vie?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен26/5/11 07:20

    От турчин комунист и от българин футболист не става!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен26/5/11 08:42

    аз вярвам че по голямата част от българите гласували за герб са поумнели и няма да си повторят грешката и на следващите избори ще върнат бойко на старата му работа:да гаси пожарите по горите.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен26/5/11 10:47

    Няма такова нещо, каква е тази измислица?!?! :))) Чак е смешно да го говорите ..

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен26/5/11 15:56

    освен атака и герб отговорност за провала на управлението на държавата трябва и от доган да се търси отговорност защото той създаде създаде от пожарникаря един некадърен управник който унищожава народа с некомпетентните си действия.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен26/5/11 19:52

    turtsite van ot Balgariya,mangalite v indiya,Balgariya za balgarite,tova e edinstvenoto reshenie,vashta mayla turka i tsiganska,shte vi ebem,maykata shte vi ebem.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен26/5/11 21:36

    анонимен ти дето викаш вън циганите сигурен ли си че си българин може да си дете на някой циганин за твое сведение в българия няма чисти българи имената им може да са български 90 процента са "кърк сиктен топлама"

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен26/5/11 22:59

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен26/5/11 23:25

    do 21:36 evalla bratle samo ti si kazal istinata do sega :)

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен27/5/11 09:57

    до 12:11 а ти знаеш ли , кой отряза главата на АТАКА в Кърджали !!!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен27/5/11 11:48

    19:52 твоите деди , ако са от Съчанлъ отивай си там,нашата родина си е България и колкото да не ти се иска ние ще си живеем тук.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен27/5/11 21:52

    драги ми 07:20,етническия турчин Назми ага е социалист номер едно в България,а за футболисти,ако ще си говорим още тази година Бербатов взе златната топка в Англия,а за Стоичков и златното поколение през 94`та няма смисъл да говорим...

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен27/5/11 21:56

    Аз като млад социалист виждам слънцето,което оттук нататък ще изгрее в нивата на другария Назми,защото турското население започна да търсии друга партия,освен ДПС и няма как да не предпочете БСП.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.