„Замразяването" на обекта предотвратява грандиозен скандал и  санкция от Брюксел

 

„Ако строителството на парк „Арпезос Север" не бъде „замразено", правителството в София и управата в Кърджали ги грози мегаскандал и санкция от Европейската комисия", заяви пред наш репортер отлично осведомен източник от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 9 милиона лева ще бъдат усвоени за парка, като парите основно идват  Брюксел.

Еврочиновниците установили, че алеите, фонтаните, летния театър и други атрактивни съоръжения се строят върху терен, на който има недовършени строителни работи от предходен период. Става дума за левия бряг на „Водното огледало", който обект не е актуван и не е въведен в експлоатация.

 По проект строителите на хидросъоръжението трябвало да вдигнат нивото на левия бряг и да го заравнят, а това не било направено. Целият обект все още не е приведен в експлоатация по надлежния ред и ако строителите на парка „довършат" работата на „водните" си колеги, то щяло да последва реакция от Брюксел и средствата на „Арпезос Север" да бъдат отказани. Общинската управа в Кърджали настоява пред Управителния орган на Оперативна програма "Регионално развитие" срокът за градеж на парка да бъде удължен с една година. В този период „Водното огледало" трябва да получи акт 16, каналът да бъде признат за законен, а държавата да плати останалите 24 милиона лева на строителния консорциум, изградил съоръжението.

Първи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис алармира, че тази година паркът няма да бъде завършен. Временното спиране на строителството се налагало и заради организационни проблеми от страна на димитровградския консорциум Ти Ви Би. Кметът настоявал за двусменен режим на работа, но дружеството не е наемало допълнителна бройка работници. Екипът на Хасан Азис има и сериозни притеснения относно качеството на изпълнение, а така също и за част от вложените материали в градежа на алеите и съоръженията.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/11 08:46

    Ako parka go izgrajdashe Savarona,togava kmeta niamashe da ima vyzrajenia.Jalka i infantilna kartinka.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/11 08:52

    ХА СЕГА ДЕ, С ЧУЖДИ ОЧИ СВЯТ СЕ НЕ ВИЖДА КМЕТЕ....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/11 09:19

    Тъпите гербери пак бързат с коментарите си. Заради безумията на сегашното правителство по разплащане за извършена работа с фирмите, бизнеса на всякъде умря. Ако бяха платили за изграждането на водното огледало, което е факт и подписали акт 16 тези проблеми нямаше да съществуват. Но нали трябва да се пречи на всички които не са от ГЕРБ. Според тях светът започва и свършва с ГЕРБ. Идват избори и ги е страх, че някой друг прави нещо и може да обере славата. Крайно време е хората да се осъзнаят и да разберат, че в момента сме стъпили на една чурук-дъска, която много скоро ще пропадне.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/7/11 09:51

    Ето къде било заровено кучето! Огледалото не било завършено и "Хитрия" кмет е решил барабар с парка да оправи и бакиите на канала! Сега да си поиска парите от Димо Михаля и си направи насипа.Плевнелиев няма да ви се върже на въдицата!Ентусиазма на кмета спадна, а щеше да спи във фургон на обекта!Зад всяко негово начинание стои и излиза на яве голяма Уйдурма - народа е казал:Хитрата сврака с двата крака в батака!!!! А каква е ролята на Гл.Архитект-Назърова!?!?!?!?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/11 09:54

    до 09/19 като са тапи ти що неми дадеш 30 000 000 лв да ти построя една каща на два етажа а аз ще ти изскарам фактура за тези пари.На кмета всичките му работи са такива половинчати .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/7/11 10:01

    Към много острия писач от ДПС./09:19/.Не съм нито гербер,нито някога ще бъда.Много Ви е мъчно,когато Ви кажат истината.Разбирам,че сте изнервени,но се научете да приемате нещата такива,каквито са.Относно това да се плати за водното огледало.Какво да се плати?Да си вземат тлъстите комисионни ли?И Защо цената за огледалото скочи десетократно?Хайде се напъни и ми отговори!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/7/11 10:11

    Какво ще се напъва...тай ако се напъне ще се насе.е? - това се отнася за 09:19

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/7/11 10:43

    bravo na kmeta xasan azis misli za grada krdzhali

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/7/11 10:47

    Да , а асфалтовите кръпки направени от Симекс са много качествени нали кмете ! Къде е гаранцията за добро изпълнение-прибра ли е или е върна ! Знам,че четеш коментарите ,затова ми отговори .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/7/11 11:02

    BRAVO BRAVO SAMO TAKA EY TOVA E OBESTANIETO NA KMETA

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/7/11 11:13

    "По проект строителите на хидросъоръжението трябвало да вдигнат нивото на левия бряг и да го заравнят, а това не било направено." - Хидросъорежението не е довършено , а искат пари за него още.Егати наглеците!!Избори идват трябват пари и и и !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/7/11 11:18

    Острия писач за Ваше сведение няма нищо общо както с ДПС, така и с други партии. Аз съм кърджалиец, реалист, който харесва и се радва на всичко което е направено за благоустрояването на града ни. Няма човек дошъл от вън в Кърджали да не е харесал водното огледало. Променен е цялостния облик на града. Надявам се, че с изграждането на парка Кърджали ще стане още по-красив. Не е нужно да си слагаме черни очила и непрекъснато да повтаряме, че всичко това е излишно. Да, има още много да се прави и да се иска от общинското ръководство. На първо място е изграждане на околовръстен път и преасфалтиране на улиците. Дано това се случи по-бързо. Има програми и всеки умен и предприемчив ръководител може да се възползва от тях, но отново повтарям, че Вие негодувате защото някой друг прави нещо и ще обере лаврите от него. За ГЕРБ това е фатално и са готови да очернят всеки изразил различно от тяхното мнение. Направете и Вие нещо за града ни за да ви адмирираме и Вас, но за момента не виждам да сте предприели нещо в тази посока.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/7/11 15:50

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/7/11 15:56

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/7/11 16:13

    Ало заострения писач. Скоро минавал ли си покрай водното огледало. Ако "да" трябва да си усетил вонята на тиня и мръсотии. То се оказа една голяма септична яма. Колко фирмаджии спечелиха луди пари след като цената му бе увеличена над десет пъти.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/7/11 17:45

    Bravi kmete, pak shte spechelim i shte pravim kakvoto si iskame

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/7/11 18:21

    До Анонимен каза...
    29/7/11 11:18

    Имай предвид Господинчо,че се изказваш абсолютно,
    ама абсолютно НЕПОДГОТВЕН!!!
    Има закони!!
    Къде е ПУП на обекта "Водно огледало",има ли отчуждавания за имотите , освен имота на Устра,за който имот е заведено дело срещу настоящия кмет!
    Имайте предвид,че ДПС май няма да го предложи за трети мандат,а ще предложи една жена!!!
    Една от трите за областта!
    Това го е казал самия Доган!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.